torstai 17. tammikuuta 2019

Onko kanariansaaret schengen aluetta

Ilmastonmuutos on politiikkaa sen takia, että että jotkut näkevät sen torjunnan tärkeämmäksi kuin toiset. Joskus vaikuttaa siltä, että yksi puolue jopa kiistää ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen. Tällä palstalla on parikymmentä vuotta keskusteltu siitä, onko AGW todellista.


Kanariansaaret ovat syntyneet kahdessa eri päävaiheessa, joita erottaa pitkähkö lepotila. Vanhemmat saaret, jotka ovat ikäjärjestyksessä Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria ja La Gomera, ovat syntyneet omassa vanhemmassa vanhan kilven vulkanismissaan ja nuoremmat Teneriffa, La Palma ja El Hierro omassa nuoremmassa vulkanismissaan. On olemassa myös tuontirajoituksia. Vaikka Kanria on EU- aluetta , on se myös vapaakauppa-alue, mistä alkoholin tuonti on tiukempaa määrällisesti, eli tullirajoituksien mukaan käsittääkseni erittäin rajoitettua.


Vai onko lentokone jotenkin eri tavalla tulkittu, jos sieltä ostaa? Tässä ketjussa näyttää olevan yksi oleellinen virhe. Vaikka ne ovat osa Espanjan valtiota, niin ne ovat erillissopimuksella EU:n ulkopuolella kuten Ahvenanmaakin.


Kanaria on kiintea osa Espanjaa, joten myoskin osa EU:ta. Siis tarvitaan passi. Aivan kuten Reunion tai Guiana on kiintea osa Ranskaa. Ranskalla on sitten erikseen TOM alueet (esim Ranskan polynesia), jotka ei ole osa EU:ta. Manner Ranskan ja Ranskan DOM alueiden valilla on taysin vapaa.


Kanarialle mennessä jotakin sääntöjä passin voimassaolosta, eli pitääkö sen olla voimassa esim. Passit meillä on, mutta miehen passi vanhenee tammikuun alussa ja matka on suunnitteilla marraskuun alkuun ja nyt mietin että ehtiikö uusimisen hoitaa vasta matkalta palattua? Lämmintä päivänjatkoa!


Euroopan minivaltiot, itsehallintoalueet, eksklaavit, kiistanalaiset ja muut erityisalueet. San Marino on Italian ympäröimä pikkuvaltio. Italiankielinen San Marino käsittää vuoren rinteellä sijaitsevan turistien suosiman vanhankaupungin, kaupungistunutta aluetta sekä hiukan ympäröivää maaseutua.


Schengen Kuuluu Schengen -alueeseen. Haluiskos joku muuttaa mun kanssa tuonne? Se on kyllä Uudessa-Seelannissa, mutta aivan ihana paikka. Mulla vaan ei riitä rahat siihen yksin. Onko heistä koskaan kertomasi tyyppisiksi pakolaisopiskeijoiksi?


Näitä oppilaidesi kaltaisia kaikki tänne mielellään ottaisivat ja auttaisivat, jos siihen vain olisi mahdollisuus. Kun tilanne on tämä, mikä se nyt on, ja pahenee jatkuvasti, rajoituksettomaan maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvat hermostuvat, eivätkä suinkaan syyttä. Onko tuoreita kokemuksia Koalasta? Olemme joulukuussa lähdössä perheen kesken Maspalomasiin, Paikallista aluetta El Tablero,. Mesa y López -kadulla Las Palmasissa Espanjan suurimman ketjun tavaratalo myy mm.


Oltiin marraskuussa inglesissä ja kerta tuossa ostarissa riitti. Toistaiseksi tiiviimmän yhteistyön mekanismia ei sellaisenaan kuitenkaan ole käytetty. Lentokenttäbussin 7pysäkki lipunmyyntipisteeneen löytyi ongelmitta, pappa möi lipun hyvällä englannilla alle eurolla, aurinko häikäisi silmiä ja hymyssä suin oli aika aloittaa loma ja tutustuminen Bukarestiin.


Euroopan unionin kehitysyhteistyökumppaneina on noin 1maata, aluetta ja järjestöä eri puolilta maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit