keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Potilasvakuutuskeskuksen maksamat korvaukset

Korvattavaksi voivat tulla esimerkiksi vahingosta aiheutuneet ylimääräiset hoitopäivä- ja poliklinikkamaksut, lääkärinpalkkiot, vahingosta aiheutunut kotisairaanhoito ja laboratoriotutkimukset, lääkekulut sekä fysikaalinen hoito ja kuntoutus. Potilasvakuutuskeskus arvioi vahingon korvattavuuden ja korvausten suuruuden. Lisätietoja voidaan hankkia esimerkiksi mahdollisista uusista hoitokäynneistä sekä muualta maksetuista korvauksista ja etuuksista. Kun korvaukset on määritetty, annetaan päätös ja korvaukset maksetaan ilmoitetulle tilille.


Yleisimmät korvattavat potilasvahingot olivat sattuneet lonkan ja polvien tekonivelleikkauksissa. Myös selkäytimen ja hermojuurien vapautuksissa sekä nilkan ja jalkaterien leikkauksissa ja luudutuksissa oli tapahtunut paljon vahinkoja, joita korvattiin. Mitä vanhempi henkilö on, niin sitä pienempi korvaus koska laskennallista elinikää on vähemmän jäljellä. Suurin osa hoitovirheistä on potilasvakuutuskeskuksen päätösten perusteella sellaisia, että niistä ei potilaalle jää pysyvää haittaa. KELA Sairaanhoitokorvaukset 24.


Etuusohje Etuusohje on toimintaohje, jota käytetään apuna etuuksien ratkaisutyössä. Ohje on ensisijaisesti tarkoitettu Kelan sisäiseen käyttöön. Potilasvahinkolautakunnan on käsiteltävä lausuntopyyntö kiireellisesti. Tämä menettely on voimassa viisi vuotta lain voimaantulosta. Korvaus pysyvästä haitasta maksetaan yleensä kertakaikkisena (VahL5:§).


Lääketieteellinen tieto kasvaa myös erehdysten ja oppimisen kautta. Hoitohaitat ja läheltä piti -tilanteet tulee aina selvittää perusteellisesti, jotta voidaan kehittää hoitoprosesseja (auditointi). Jos se, joka viranomaisen määräyksestä, luottamustoimeen valittuna tai toisen pyynnöstä suorittaa laissa määrättyä tai työsuhteeseen verrattavissa olosuhteissa tiettyä tehtävää olematta itsenäinen yrittäjä, tehtävää suorittaessaan virheellään tai laiminlyönnillään aiheuttaa vahinkoa, on se, jonka lukuun tehtävä suoritetaan, velvollinen korvaamaan vahingon. Itse sain tilapäisen haitan korvausta (ent. kipu ja särky) luokan mukaan, korvaus sen ylärajan mukaan. Säärimurtuma on tavallisin kasvuikäisten alaraajamurtuma ja kolmanneksi yleisin pitkien luiden murtumista.


Vuotuista omavastuuosuutta kerryttävät kaikki omavastuuosuudet, joita ei ole korvattu muun lain nojalla. Vakuutetun omavastuuseen kuuluviksi katsotaan myös mm. Näitä määräyksiä ei ole annettu. Toimistomme on avoinna arkisin klo - 15.


Vuosiomavastuun rahamäärä on sidottu elinkustannusindeksiin (SVL luku § mom.). Asiakkaan omavastuuseen kuuluviksi katsotaan myös mm. Mikään raha ei tuo terveyttä tai menehtynyttä takaisin. Suomalaisten suru on näissä järkyttävissä turmissa yhteinen. On oikeus ja kohtuus, että korvaukset maksetaan myös taannehtivasti, esimerkiksi 1. Toivon, että hän näkisi tämän inhimillisen ja ymmärtävän puolen tässä asiassa ja ottaisi kantaa tai tekisi lakiin esitettyjä muutoksia.


Perussuomalaiset Naiset: Kiitos jokaiselle, joka auttaa lähimmäistä. Joulun on antamisen aikaa, sanotaan. Joukossamme on kuitenkin monia, joilla ei ole antaa mitään edes läheisille, vaikka mieli tekisi, kun omat varat hädin tuskin riittävät elämiseen. Korvaukset sotilastapaturmiin joutuneille on korvattava 1. Kustannukset vastaisivat noin kolmea prosenttia terveydenhuollon vuotuisista kokonaiskustannuksista.


Jäsenkuntien maksuosuus pitää sisällään potilasvakuutuksen kapitaatioperusteisen veloituksen 1milj. OP-Pohjola Vakuutus Oy:ssä vakuutetun osuuden osalta kustannukset ylittivät talousarvion milj. Muut kuntoutusajan korvaukset Työkyvyttömyyseläke voidaan maksaa myös silloin, kun se myönnetään takautuvasti ajalle, jolle on maksettu kuntoutusajan korvausta tapaturma- tai liikennevakuutuksen kuntoutusta koskevien säännösten perusteella. I SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. Opetukseen tarkoitettu EVO –korvaus on viimeisen kolmen vuoden aikana.


Työryhmän käsityksen mukaan opetuksesta aiheutuneet kustannukset tulee korvata. Tutkimuskorvaukset eivät ole lisääntyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit