perjantai 25. tammikuuta 2019

Vuokra asunnon terveyshaitta

Osakkeenomistajahan maksaa omistamastaan asunnosta vastikkeet. Sehän kuuluu normaalistikin asiaan. Lähtökohtaisesti omistamansa asunnon maksattaminen vuokralaisella on bonus, jota ei pitäis ottaa itsestäänselvyytenä. Asunnon terveyshaittaepäily, hyvä tietää. Jos epäilet rakennuksessa terveyshaittaa, lisätutkimusten teossa ei kannata viivytellä.


Työpaikalla ilmoitus tulee tehdä työnantajalle. Sisäilmaongelmista ja home-epäilyistä kymmeniä kyselyitä päivittäin – Mitä tehdä jos epäilee terveysriskejä vuokra -asunnossa? Muiden aloitteesta asunnontarkastus voidaan tehdä vain, jos se on välttämätöntä sen selvittämiseksi, aiheutuuko asunnossa oleskelevalle tai naapurille terveyshaittaa. Toimenpidepyyntö tehdään kirjallisesti tai suullisesti.


Vuokra -asunnostamme löytyi hometta. Lapsilla takana pitkä infektiokierre. Mikä on vuokranantajan korvausvastuu: vuokrahyvitys, uuden asunnon pikainen järjestäminen, muuttokustannukset jne. Mitä tutkimuksia lääkäriltä voi vaatia että selviää johtuuko sairastelu homeesta?


Keneen pitäisi ottaa yhteyttä, terveystarkastajaan vai ? Sisäilman epäpuhtautena voi olla ulkoa tai muualta rakennuksesta rakennevuotojen tai väärin toimivan ilmanvaihdon seurauksena sisätiloihin kulkeutuva tupakansavu. Riitatilanne kosteusvaurion kärsineen vuokra - asunnon vuokrasopimuksen purkamisesta. Rakennusoikeudelliset kysymykset. Kuolinpesän asunnon myynti ja verotus. Usein perilliset myyvät vanhempien asunnon vasta molempien vanhempien kuoleman jälkeen.


Silloin verotus on syytä huomioida koska kysymys asunnon arvostuksesta ja jaetaanko pesä ennen myyntiä perillisille vai ei, johtaa eri lopputulokseen ja säästö voi olla tuhansia euroja. Asunto voi olla omistus- tai vuokra -asunto. Asuminen voi perustua myös asunnon luovutuksen yhteydessä pidätettyyn asumis- tai hallintaoikeuteen. Näin voi olla esimerkiksi vuokra -asujalla, jos isännöitsijä tai asunnon omistajaosapuoli ei ole halukas tekemään lisämittauksia tai laajoja korjauksia.


Myös omistusasujalle voi tulla tarve kutsua terveystarkastaja paikalle, jos on tarvetta informoida vakuutusyhtiötä asunnon asumiskunnosta. Jos tilanteessa tarvitaan ulkopuolisen apua terveyshaittojen selvittelyyn, on suositeltavaa kutsua paikalle terveystarkastaja. Tällöin terveysvalvontaan voidaan ottaa yhteyttä, mikäli ilmoitettujen puutteiden johdosta ei ole ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin.


Ympäristötoimen terveyshaitta -asian selvityspyyntö. Voitte pyytää esimerkiksi asunnontarkastusta liittyen mikrobeihin, materiaalipäästöihin, ilmanvaihtoon, meluun sekä lämpöön. Terveyshaitta -asian selvityspyynnön voi tehdä asumiseen liittyvistä olosuhteista. Saatujen tietojen ja havaintojen perusteella viranhaltija tekee tilannetarkastelun, joka ratkaisee, tarvitaanko asunnon terveyshaitan selvittämiseen jatkotoimenpiteitä: Velvoitetaanko kiinteistönomistaja suoraan korjaamaan terveyshaitta , tarvitaanko lisäselvityksiä vai onko viranomaisella riittävät perusteet todeta, ettei asunnossa ole.


Tarkastuksia ei tehdä asunnon oston tai myynnin tarpeita varten eikä rakennuksen kunnon arvioimiseksi. Päätöksenteko ja tarvittavat toimenpiteet määritellään poikkeavien olosuhteiden, ei oireiden perusteella. Asumisterveys Päivitetty viimeksi: 11. Ota yhteyttä asunnon omistajaan - Ota ensin yhteys isännöitsijään tai asunnon omistajaan.


Avustuksia voi hakea ympäri vuoden. Asunto-osakeyhtiössä käytännön asioista vastaa isännöitsijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit