tiistai 29. tammikuuta 2019

Erottuva työhakemus

Persoonallinen ja erottuva työhakemus voi olla esimerkiksi tarinan, esitelmän, internet-sivun, blogin, sarjakuvan tai pelin muodossa. Työhakemusmalli – Näin teet hyvän työhakemuksen. Millainen on hyvä työhakemus ? Lue hyvän työhakemuksen tunnuspiirteet ja katso työhakemusmalli, jonka avulla voit kirjoittaa oman työhakemuksesi. Työnantajan yhteyshenkilön nimen ja osoitteen kirjoittaminen hakemuksen yläosaan alkaa kuitenkin olla jo vanhentunut tapa – rekrytoija tietää kyllä osoitteensa, joten osoita hakemuksen yksilöinti joillakin muilla keinoilla.


Kenjie on 31-vuotias helsinkiläinen graafikko, joka innostui jo 2-vuotiaana sarjakuvapiirtämisestä. Hän piirtää Arjen Sankarit -nimistä työelämäsarjakuvaa, joka julkaistaan Oikotie Työpaikat -sivustolla aina keskiviikkoisin. Kun olet saanut CV:n valmiiksi (lataa tästä ilmainen ansioluettelopohja ) ja löytänyt mielenkiintoisen työpaikan, seuraava askel on kirjoittaa työhakemus. Työllistämme myös alamme muita erikoisosaajia , myös ei-akateemisia. Eli jos joku hakisi paikkaa tyyliin Tässäpä teille näppärä lääkäri tutkimusprojektiinne , vaaleanvioletilla paperilla ja muilla tehokeinoilla höystettynä, paikka jäisi takuuvarmasti saamatta.


Nykyään on helppoa tehdä erottuva ja näyttävä työhakemus. Pinterest ja muut nettisivut ovat pullollaan erilaisia CV- ja hakemusmalleja, joita voit ladata suoraan tai joista ottaa inspiraatiota. Ole kuitenkin varovainen. Hakemuksen ulkoasun kanssa voi mennä helposti pieleen. Yksinkertaisuudessaan hyvä työhakemus on selkeälukuinen, myyvä, ytimekäs ja vastaa työpaikkailmoituksessa kuvailtuun työvoimatarpeeseen.


Tarkistamalla perusasiat voi jo välttyä useilta yleisiltä virheiltä. Nappaa loistavaa vinkkiä! Hyvä työhakemus sisältää lyhyen kuvauksen viimeisimmästä työpaikastasi. Mitkä olivat tehtäväsi, vastuualueesi ja saavutuksesi?


Kerro myös, mitkä ovat olleet haasteellisimpia ja mielenkiintoisimpia työtehtäviäsi. Mainitse viimeisimmän työsuhteesi kesto. Nyt alkaa olla melkein jo viimeiset hetket hakea kesätyöpaikkaa ensi kesälle, sillä parhaat paikat alkavat mennä jo. Olemme koonneet sinulle tietoa asioista, joita jokaisen tulisi tietää työhakemuksesta ja työn hakemisesta, olit työnhakija, opiskelija tai pitkän uran tehnyt ammattilainen.


Vinkit työnhakuun jatkuu! Tällä kertaa keskitytään tekemään erottuva työhakemus. Käy lukasemassa aikasempi vinkkipostaus CV:n tekemiseen , jos se on mennyt ohi ja tarvitset myös siihen apuja. Töitä hakevan on erotuttava Päivitä itsesi, verkostoidu ja tee b-suunnitelma työuran varalle. Joka paikassahan sanotaan, että työhakemus pitää olla _erottuva_.


Erottuva työhakemus ja verkostoituminen. Eli jos kirjoitat hakemukseen olevasi luotettava, asiakaspalveluhenkinen ja oma-aloitteinen niin hakemuksesi on massaa ja menee saman tien roskikseen, koska kaikkihan kirjoittavat nuo samat litaniat. Mutta miten hakemus voi olla erottuva ja persoonallinen, kun sen pitäisi kuitenkin olla samaan aikaan myös asiallinen? Hakemaasi työtä hakee todennäköisesti moni muukin, minkä vuoksi rekrytoijalla on luettavanaan paljon hakemuksia. Teksti kannattaa pitää yhden sivun mittaisena - rekrytoijalla tuskin on aikaa tai halua lukea monisivuista elämäntarinaa.


Sekä työhakemuksen että ansioluettelon tulisi olla siisti ja ammattimainen, mutta myös joukosta erottuva. Mediasivusto Bloomberg julkaisi pari vuotta sitten artikkelin, jossa Times New Roman -fontti sai osakseen tiukkaa arvostelua. Hei työtön, saitko taas TE-palveluilta kutsun työnhakuvalmiuksia parantavaan koulutukseen?


Näin kirjoitat hyvän CV:n, kuinka tehdään erottuva työhakemus. CV-netti iskukuntoon! Henkilöbrändäys sosiaalisessa mediassa. Se on kuulkaas ihan turhaa hommaa ja ajantuhlausta.


Miten tehdä erottuva työhakemus ? Ulko- ja kirjoitusasu Kuten CV:n kohdalla, myös hakemuksessa kannattaa panostaa. Siinäpä sitä haastetta itse kullekin. Lähdetekstissä mainittiin, että jotkut työnantajat iskevät roskiin sellaset hakemukset, jotka on otettu suoraan mol. Tee hakemus aina erikseen jokaiseen hakemaasi työhön, kunkin työn ja työpaikan näköisiksi. Ennen kuin päätät paperin väriä tai löydät persoonallisen fontin hakemukseesi, tarkista, halutaanko ko.


Muistathan, että ansioluettelo on ansioluettelo ja työhakemus on työhakemus. Ne ovat kaksi aivan eri asiaa ja niiden molempien on oltava hyvät, jotta työnhakijana pääset työhaastatteluun. Hakemusten laadussa ei ole myöskään ollut merkittävää eroa siinä onko haettu rooli digijohtajan, henkilöstöpäällikön vai sairaanhoitajan.


Niksit Ei kommentteja. Nykyisin työhakemuksia tehdään paljon myös sähköisesti. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että yritys tai rekrytoija laittaa verkkosivuilleen valmiin lomakkeen, joka täytetään verkossa ja lopuksi painetaan lähetä-nappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit