keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Excel palkanlaskenta taulukko

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Palkanlaskija syötti tehdyt työtunnit käsin ylityö excel -taulukkoon, jonka joku sukulaispoika on tehnyt puhdetyönä. Sen jälkeen hän syötti luvut vielä käsin palkanmaksujärjestelmään.


Tässä vaiheessa kaikki toivoivat, että käsityö on mennyt nappiin ja odottivat hiki otsalla seuraavaa palkanmaksua. Tietääkö kukaan ystävällinen henkilö, mistä löytäisin exceliin valmiin palkanlaskenta -taulukon? Lupasin hoitaa ystävälleni oy:n (rakennusliike, mikäs muukaan :D ) rästissä olevan kirjanpidon ensi maanantaiksi, ja hommaa riittää niin paljon, ettei ehdi alkaa sellaista suunnittelemaan ja rakentamaan, vaikka kykyjä olisikin. Jos taulukko on suojattu salasanalla, jota et tiedä, ota yhteyttä edelliseen omistajaan ja pyydä apua laskentataulukon suojauksen poistamiseksi.


Excel ei voi palauttaa tuntemattomia tai kadonneita salasanoja. Voit myös kopioida tiedot toiseen laskentataulukkoon ja sen jälkeen poistaa tietojen kelpoisuuden tarkistamisen. En ole vielä keksinyt mitenkään matemaattisestikaan miten tuota saisi eroteltua normaalitunneista, sen jälkeen homma olisikin exelillä helppo.


Procountorin palkkaosiossa käytettävissä olevat palkkalajit on koottu Excel -tiedostoon. Tiedostoa voi hyödyntää esimerkiksi sopivia palkkalajeja etsittäessä. Alla oleva taulukko on päittäisten ylitöiden käsin kirjaamiseen. Siihen on helppo laskea itse päivittäiset ylityöt ja sunnuntaiylitöiden 1 lisät. Sitä voi myös käyttää yksinkertaiseen joustavan työajan saldon laskemiseen.


Lataa tuntilistapohja (pdf) Lataa tuntilistapohja ( Excel ) Taulukossa ei ole laskentaa, vaan työ pitää. Excel -sovellutus paransi yrittäjän valmiutta palkanlaskentaan. Sovellutusta on tarkoitus jatkossa kehittää koekäytön pohjalta. Kehitystyön jälkeen sovellutusta voitaisiin hyödyntää laajemmin yrityksen palkkojen laskemisessa.


Jatkokysymyksenä voi esittää: Paljonko käytetty tunti maksaa minulle ja paljonko saan siitä takaisin asiakkaalta? Eli miten kannattavaa työ on. Yksinkertaisimmillaan työajan seurantaan riittää yksinkertainen Excel - taulukko , johon listataan meneillään olevat projektit, työntekijät sekä heidän käyttämänsä aika. Kun yrityksen työntekijöiden määrä kasvaa, on aika luopua paperisista tuntilapuista ja Excel -lomakkeita. Sähköinen pilvipalvelu on melko edullinen, helppo ja luotettava ratkaisu.


Työtunnit kirjataan yrityksen valinnan mukaan eri mobiiliratkaisuilla tai kiinteällä laitteella. Microsoft Excel on yksi Office-tuotepaketin monipuolisimmista ja hyödyllisimmistä ohjelmista. Samoin voidaan menetellä kuukausien kohdalla. Vain tammikuu täytyy kirjoittaa muut saadaan automaattisesti.


Laske myös rivit yhteen L-sarakkeeseen. Tallenna taulukko tiedostonimellä Harjoitus Excel kansioosi. Excel Kahden viikon työaikaraportti, joka sisältää sairausloman ja loman Excel Työaikaraportti Excel Tuhansia malleja, joilla pääset hyvin projektin alkuun. Lisäksi olen pitänyt ilmaisia Excel -kursseja opiskelijoille.


Excel on ensisijaisesti henkilökohtainen työkalu, joten yleisin kohtaamani kysymys oli: Kuinka Excelin käyttöä pitäisi opetella? Tämä on ollut vähän absurdia, sillä Excel on niin laajassa käytössä, että netti pursuaa ohjemateriaalia ja tutoriaaleja. Sairausvakuutuksen päivärahamaksu on osa työntekijän sosiaaliturvamaksuja ja se maksetaan automaattisesti ennakonpidätyksen yhteydessä.


Palkat ja palkkiot -taulukoissa on esitetty OVTES:n palkkiot ja peruspalkat hinnoittelutunnuksittain. Aloita antamalla työntekijän nettopalkka sekä ikä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit