keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Kvtes irtisanoutuminen virasta

Isyysvapaa kokemuslisä Lapsisairas lista opiskelu Osa-aikainen palkka poissaolo tuplavuoro työaika työkokemuslisä työvuoro. Kvtes irtisanomisaika on työnantajan puolelta neljästätoista vuorokaudesta kuuteen kuukauteen ja mikäli irtisanoutuminen tulee työntekijän puolelta on kvtes irtisanomisaika päivää jos työsuhde on kestänyt alle vuotta ja jos työsuhde on kestänyt pidempään kuin viisi vuotta, on irtisanomisaika tällöin yksi kuukausi. Määräaikaisesta työsuhteesta ei voi irtisanoutua, jos siitä ei ole erikseen sovittu.


Työsopimuslaissa on määritelty noudatettavat irtisanomisajat. Työehtosopimuksella tai työsopimuksella on mahdollista sopia myös pidemmästä irtisanomisajasta. Koeajan käyttämisestä päättää yleensä viranhaltijan tai työntekijän ottamisesta päättävä viranomainen. Koeajasta määrätään viimeistään viranhaltijan ottamispäätöstä tehtäessä, mutta siitä on syytä mainita jo haastattelujen yhteydessä.


Kunnallisen viranhaltijan irtisanomisajat. Irtisanomisajoista voidaan pääsääntöisesti sopia toisin työehto- ja työsopimuksissa. Virkasuhteet voivat olla joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia, aivan kuten työsuhteetkin. Virkasuhteissa lähtökohtana on yleensä palvelusuhteen voimassapysyminen toistaiseksi.


Virkasuhteeseen voidaan momentista poiketen ottaa ilman hakumenettelyä, kun kysymyksessä on sijaiseksi tai avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi, taloudellisista ja tuotannollista syistä irtisanotun viranhaltijan ottaminen toiseen virkasuhteeseen, §:ssä tarkoitettu virkasuhteen tarjoaminen osa-aikaiselle viranhaltijalle, §:ssä tarkoitettu tai muussa laissa. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy pääsääntöisesti siten, että toinen osapuoli irtisanoo työsopimuksen päättymään irtisanomisajan kuluttua. Olemme koonneet sinulle tietoa asioista joita irtisanoutuessa tulee ottaa huomioon sekä listanneet vaihtoehtoja irtisanoutumisen jälkeiselle ajalle.


Työsuhteen päättymisestä on säädetty työsopimuslaissa. Lomautetun viranhaltijan irtisanominen tai irtisanoutuminen. Työntekijä ei tarvitse erityistä perustetta irtisanoutumiselleen.


Voidaanko virkaan määrätä koeaika? Virkaan nimittämisen yhteydessä on mahdollista sopia koeajasta. Koeaika saa olla enintään kuuden kuukauden pituinen.


Koeajan aikana virkasuhteen saa purkaa sekä nimittävän viranomaisen että virkamiehen puolelta. Syyksi riittää koeaikapurku. Virkasuhdetta ei koeaikanakaan saa purkaa laissa tarkoitetuilla syrjivillä tai muutoin epäasiallisilla. Irtisanoutuminen on mahdollista myös suullisesti, esimerkiksi keskustelemalla työnantajan kanssa. Jos työsuhteen kesto on ollut enintään viisi vuotta on irtisanomisaika päivää ja jos työsuhde on kestänyt yli viisi vuotta on irtisanomisaika yksi kuukausi.


Jos virkaan nimitetty virkamies nimitetään toiseen valtion virkaan ja tähän virkaan liittyy koeaika, virkamies katsotaan eronneeksi aikaisemmasta virasta , kun koeaika on päättynyt, jollei uutta virkasuhdetta ole koeaikana purettu. Virkamies on virkavapaana aikaisemmasta virastaan siihen saakka, kunnes koeaika uudessa virassa päättyy. Jos työntekijä haluaa palkatonta vapaata muusta kuin laissa erikseen säädetystä syystä (esimerkiksi perhevapaat ja opintovapaa), vapaan saaminen edellyttää sopimista työnantajan kanssa. Sopiminen on aina vapaaehtoista.


Työnantajalla on oikeus myös kieltäytyä myöntämästä palkatonta vapaata. Työnantaja voi myös esimerkiksi asettaa vapaan myöntämiselle edellytykseksi, että. Vanhuuseläkkeen saaminen perustuu ikään.


Voit jäädä eläkkeelle saavutettuasi alimman vanhuuseläkeiän ja kun työsuhteesi on päättynyt. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto.


Opintovapaa vuosiloma. Kertymisestä ja sen määrästä sovitaan usein työehtosopimuksessa, joten sieltä kannattaa tarkistaa asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit