keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Sähköinen kuitti

Tilaa edulliset kuittilomakkeet verkosta omilla tiedoilla. Muuta kuitit sähköisiksi – ja luovu paperisista kuiteista. Voit valita, että saat kassa- ja takuukuittisi sähköisenä – ja luopua paperisista kuiteista jopa kokonaan.


Paperinen kuitti tulostuu edelleen K-ruokakaupoissa sähköisen kuitin rinnalla, mutta kokonaan paperiton kuitti on suunnitteilla ja tulossa. Sähköiset kuitit säilyvät sovelluksesssa kaksi vuotta.

Kuvaus Tarjoa asiakkaillesi sähköinen kuitti. Paperikuitit ovat monen asiakkaan mielestä rasite ja niiden hallinnointi hankalaa. Nyt voit tarjota asiakkaillesi sähköisen kuitin Storebox-kuittijärjestelmän avulla.


Kokosimme vastauksia kysymyksiin. Kuinka yleinen käytäntö kaupan alalla on, että asiakas saa ostoksestaan sähköisen kuitin? Täysin ilman kuittia ei siis pääsääntöisesti voi toimia silloin kun puhutaan myymälöissä tehdyistä ostoksista.


Sama koskee käteismaksuun rinnastettavia maksutapoja eli esimerkiksi pankki- tai luottokortti, liikunta- tai lounasseteli, sähköinen raha tai vaikka bonuspisteet. Sähköiseen kassakuittiarkistoon ei voi lisätä kuitteja eikä sieltä voi poistaa kuitteja.

Sähköinen kassakuittiarkisto on Asiakkaan henkilökohtainen palvelu. Sähköinen tiliote Tiliote toimii myös kuittina maksetuista laskuista. Jos sinulla on pankkitunnukset, voit luopua kokonaan paperitiliotteesta ja siirtyä käyttämään e-tiliotetta. Kuitti on asiakirja, joka todistaa käteiskaupassa tapahtuneen maksusuorituksen.


Kuitti on lain mukaan tarjottava asiakkaalle, jos maksu suoritetaan käteisellä tai käteiseen rinnastettavalla tavalla. Kuitti voi olla käsinkirjoitettu, tulostettu tai sähköinen. Helppo ottaa käyttöön ja yksinkertainen käyttää. Ryppyisten kuittien oikominen, niittailu ja postittelu ovat kaukainen muisto vaan. Ehkä suurin helpotus on se, että kun kuitin kuvaa aina heti, kadonneiden kuittien metsästys on loppunut kokonaan.


Poliisin tarjoamat sähköisen asioinnin palvelut on lueteltu tällä sivulla. Voit esimerkiksi varata ajan poliisilaitoksilla asiointia varten, tehdä rikosilmoituksen tai antaa vastauksen kuljettajatiedusteluun, joka koskee automaattivalvontakameran kuvaamaa liikennerikkomusta. OP Kassassa sähköisen kuitin tiedot arkistoituvat automaattisesti kassasovelluksen pilvipalveluun, josta ne on helppo toimittaa edelleen kirjanpitäjälle. Automaation ansiosta jokaisen kauppiaan pahimman vitsauksen, kenkälaatikkoon kerättyjen kuittikasojen, ajat ovat vihdoin ohi.


Ensin tuli lähimaksu, nyt sähköinen kuitti. Tunnuslukua tai allekirjoitusta ei enää tarvita, minkä ansiosta kassajonot etenevät aiempaa nopeammin. Kuitti (myös kassakuitti) on yleisesti käytössä oleva suorituksesta saatava, vapaamuotoinen kirjallinen tai sähköinen todiste.


Lähimaksukortti on yksi etappi niin sanotulla mobiilimaratonilla.

Kuitin luovuttaja toteaa transaktion tapahtuneen, jonka todisteena toimii kuitti -asiakirja. Veroviranomaiset vaativat, että veroilmoituksen kuitit pitää säilyttää kuusi vuotta verovuoden päättymisestä. Käteiskaupasta on pääsääntöisesti aina tarjottava asiakkaille kuitti. Tästä artikkelista löydät ohjeita kuitinantovelvollisuudesta. Myyjän on tarjottava asiakkaalle käteisellä rahalla tai maksukortilla maksettaessa kuitti.


Elinkeinonharjoittajan on tarjottava tavaran tai palvelun ostajalle maksusuorituksesta laadittu kuitti , jos maksu suoritetaan käteisellä rahalla tai siihen rinnastettavalla maksutavalla. Onko kuitti tarjottava, jos yleishyödyllinen yhteisö on saanut vapautuksen tuloveron suorittamisesta? Kyllä, kuitti on tarjottava asiakkaille elinkeinotoimintaan kuuluvassa käteiskaupassa myös silloin, kun Verohallinnolta on saatu vapautus tuloveron suorittamisesta (voimassaoleva veronhuojennuspäätös).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit