maanantai 18. huhtikuuta 2016

Bli polis

Bli polis Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet. För att bli polis måste man nämligen läsa en utbildning vid polishögskolan som omfattar år. Utbildningen räknas inte som akademisk utbildning.


I utbildningen ingår en termins aspirantutbildning på en polismyndighet.

Efter godkända studier får de studerande polisexamen och är då behöriga att söka anställning som polis. I Att bli polis följer författaren polisstudenter från utbildningens föreläsningssalar och självskyddshallar till utsättningsrum och radiobilars baksäten. Siktet har varit inställt på polisrollen, hur denna utvecklas från utbildningens start och under de första åren som polis. Framställningen ger en initierad bild av hur denna resa kan se ut. Boken lyfter fram centrala.


Så många kan tänka sig bli polis. LÄS MER: Därför står jag inte längre ut som polis Det minskade söktrycket visar med all tydlighet att det finns ett behov av att göra polisyrket mer attraktivt. Det behövs förändringar för att locka fler trygga, sunda och kloka personer som klarar de påfrestningar som yrket har att erbjuda.

Innan du söker till polisutbildningen är det bra om du går igenom vad vi kräver av dig som vill bli polis. Det finns också saker du kan göra för att öka dina chanser att bli antagen och för att få rätt förväntningar på utbildningen. Polisyrket kan vara ett fysiskt krävande yrke. Polisutbildningen finns på tre olika orter. I Solna, Umeå och Växjö.


Du har också möjlighet att studera till polis på distans. Du måste däremot ha bra hand med människor. I en polis vardag är medkänsla, lugn och engagemang de viktigaste egenskaperna. Efter examen är du behörig att söka anställning som polis.


Du kan studera vid fem orter i Sverige: i Umeå, Stockholm (Huddinge), Borås, Växjö och Malmö. Det går att läsa utbildningen på distans. Du behöver vara finsk medborgare för att kunna bli polis på Åland. För att bli antagen till polisutbildningen måste du uppfylla alla antagningskrav. Om du är eller vill bli det så erbjuder vi en bra grundlön, god arbetsmiljö och stora möjligheter att utvecklas i din karriär.


Att bo och arbeta på Åland är lugnt och tryggt och ger dig mer tid till livet. Mycket ska falla på plats för att du ska kunna bli polis. Bob Friberg tycker ändå att antagningskraven är rimliga.

Han berättar att det är många som söker men inte klarar av de fysiska och psykiska kraven men att sänka kraven är inte rätt väg att gå, menar han. Att följa i hans fotspår var en dröm som gick i uppfyllelse. Anders pappa var polis. Din arbetsuppgift som polis kan vara att patrullera vissa geografiska områden i bil, på cykel eller till fots och ingripa när någon behöver din hjälp eller om du ser något misstänkt.


Som polis arbetar du för att skapa trygghet och ordning i samhället och för att bekämpa brottslighet. Ibland får du akuta utryckningsuppdrag. Hela Åland utgör polismyndighetens verksamhetsområde. Detta betyder att det finns en polis per 4invånare.


Att Bli Polis Therese 21år. Kommer slänga in texter och bilder som kommer få beskriva hur jag uppnår min dröm, polishögskolan. Klicka här för tidigare terminers kurser.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit