tiistai 19. huhtikuuta 2016

Laiton vuokrasopimuksen irtisanominen

Lain mukaan vuokranantajan on mahdollista irtisanoa toistaiseksi voimassaoleva asuinhuoneiston vuokrasopimus aina kun siihen on perusteltu syy, Hyväntavanvastaisten syiden perusteella irtisanomista ei kuitenkaan saa koskaan tehdä. Jollei irtisanomista ole suoritettu siten kuin tässä pykälässä säädetään, irtisanominen on tehoton. Määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen. Tuomioistuin voi oikeuttaa vuokralaisen tai vuokranantajan irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen tai momentissa mainitulla erityisellä perusteella. Samalla on mainittava irtisanomisen peruste, jos irtisanominen edellyttää tämän tai muun lain mukaan erityistä perustetta.


Eikö vuokrasopimuksen irtisanominen silloin ole laiton kun: a: Ei syytä (vuokrat maksettu,ei häiriötä aiheutettu,päinvastoin v.antaja ei viitsinyt kääntää postejaan,ei toistuvista pyynnöistä(asiallisista)toimittanut puutteita esim. Asia hoituisi helposti, jos vuokralainen sanoisi itse sopimuksen irti. Siihen kun ei tarvita mitään erityisiä perusteita. Vuokrasopimuksen irtisanominen.


Lain mukaan vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kuukausi ja asiasta täytyy vain ilmoittaa kirjallisesti vuokranantajalle. Sen sijaan vuokranantaja ei saa tahtoaan nopealla aikataululla läpi. Kuinka pitkä irtisanomisaika vuokrasopimuksellasi on? Sopimuksella ei vuokralaisen irtisanomisaikaa voida pidentää. Jos vuokrasopimuksessasi seisoo pidempi kuin yhden kuukauden irtisanomisaika, on kyseinen ehto mitätön.


Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden lopusta lukien, jonka aikana irtisanominen on. Purku astuu voimaan yleensä heti. Siten niissä sijaitsevat autopaikat voidaan irtisanoa vain, jos tähän on olemassa hyvän tavan mukainen peruste. Irtisanominen on mahdollista esimerkiksi silloin, jos vuokranantaja tarvitsee autopaikan omaan käyttöönsä.


Liikehuoneiston vuokrasopimuksen irtisanominen. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan. Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa.


Itselläni on tällä hetkellä sellainen tilanne, että minut on irtisanottu taloudellisista ja tuotannollisista syistä äitiyslomani aikana, vaikka työnantajayrityksen toiminta jatkuu edelleen. Irtisanomista ei kuitenkaan saa toimittaa matkapuhelimeen tekstiviestinä, koska viesti saatetaan poistaa teleoperaattorin sanomanvälityskeskuksesta ennen kuin vastaanottaja on ehtinyt sen lukea. Kirjeitse tai sähköisesti lähetetty irtisanominen katsotaan toimitetuksi seitsemäntenä päivänä siitä, kun ilmoitus on lähetetty. Irtisanomisajan laskeminen aloitetaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanominen on suoritettu. Työntekijää ei saa yleensä irtisanoa ennen kuin hänelle on varoituksella annettu tilaisuus korjata menettelynsä.


Jos kyseessä on vakava rikkomus, varoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa. Työsopimuksen irtisanominen työntekijän toimesta Työntekijän on ainoastaan noudatettava häntä sitovaa irtisanoutumisaikaa. Se ei ole laitonta. Yleensä nuo sopimukset tehdään selkeästi määräaikaisina ja vuokrasopimuksen päättyessä voi vuokraa nostaa selkeästi enemmän kuin jos sopisi sitomisen indeksiin. Olen tehnyt vuoden mittaisen määräaikaisen vuokrasopimuksen joka on alkanut 1. Sopimuksessa lukee että sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana 31.


Käytännössä vuokran tulee olla maksamatta useamman kuukauden ajalta, jotta purkamisen edellytys täyttyy. Jokaisesta maksamattomasta vuokrasta tulee maksuhuomautus, mutta häätötoimenpiteisiin ryhdytään vasta 2-kuukauden vuokraveloista. Lomauttamisella tarkoitetaan sitä, että työnantaja saa työsopimuslaissa määriteltyjen ehtojen täyttyessä keskeyttää työn ja palkanmaksun, ja työntekijä työn tekemisen, vaikka työsuhde pysyy voimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit