maanantai 13. maaliskuuta 2017

Miten aloittaa työhakemus

On noloa aloittaa hakemus puhuttelemalla henkilöä esim. Korosta motivaatiota. Hakijan motivaatio on yksi tärkeimmistä tekijöistä rekrytointipäätökselle. Olet saanut ansioluettelon valmiiksi ja seuraavaksi vuorossa on työhakemuksen tekeminen.


Mutta miten aloittaa työhakemus ? Jos sinun pitäisi lukea päivittäin kymmeniä työhakemuksia ja jos ne kaikkia alkaisivat “Viitaten työpaikkailmoitukseenne Mol.

Tässä tekstissä annan muutamia konkreettisia esimerkkejä siitä, miten työhakemuksen voi aloittaa ja lopettaa. Moni tapa on varmasti hyvä, mutta tässä vinkkejä niille, joilla on haasteita keksiä ylipäätään mitään lausetta alkuun tai loppuun. Miten työhakemus sitten kannattaa aloittaa ? Suositeltavaa on asettua hetkeksi rekrytoijan nahkoihin. Kuvittele, että vastaanotat päivittäin hakemuksia, jotka alkavat seuraavilla tavoilla “Olen 35-vuotias mies Helsingistä…” tai “Löysin ilmoituksenne sivustolta x, ja olen todella kiinnostunut kyseisestä paikasta…”.


Varmista, että työhakemus vastaa työpaikkailmoitukseen. Työpaikkailmoituksen tekemiseen on joku käyttänyt useita tunteja aikaa, miettien miten parhaiten kuvailisi tehtävää ja siihen soveltuvaa henkilöä. Työtä hakiessasi lue siis työpaikkailmoitus huolellisesti ja mieti, onko sinulla sopiva koulutus, työkokemus ja ominaisuudet.


Tärkeintä on tietty aloittaa persoonallisesti jotta erottuu muista hakijoista.

Toisaalta pitää heti alussa tehdä selväksi oma kiinnostus ja motiivi juuri tähän työhön: Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiisssssssss valitkaa mut TÖIHIN! Tätä voi sitten varioida hieman esim. Vaikka juttu olisi aika arkinen, ihminen virittäytyy lukemaan asiaa aivan toisella tavalla jos se on tarinallinen.


Sen sijaan, että plänttäisit ensin tiskiin vain ominaisuuslistan, kuten mikä olet ja mistä tulet, kerro pieni kertomus siitä, miten päädyit hakemaan juuri kyseistä työtä ja miksi. Mene sisään hyödyt edellä. Kerro, milloin voit aloittaa ja ilmoita palkkatoiveesi, jos sitä on pyydetty. Jos sinulla on suosittelijoita, lisää heidän yhteystietonsa ja tittelinsä hakemukseen. Työhakemuksen tulee sisältää myös joitakin perustietoja.


Yksi tai kaksi suosittelijaa on hyvä määrä, ja heidän tulisi liittyä luontevasti hakemaasi paikkaan. Esimerkkejä hakemuskirjeistä. Tältä sivulta löydät esimerkkejä erityyppisistä työhakemuksista ja saatekirjeistä. Monsterista saat tukea työpaikan etsimiseen sekä kaikkiin työelämän käänteisiin. Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat.


On eri asia aloittaa työhakemus kertomalla perhesuhteistaan kuin kertoa niistä hakemuksen keskellä tai CV:ssä. Itse en missään nimessä aloittaisi hakemusta kertomalla perheestäni, ellen hakisi jotain pilipali-kesätyötä lastenleirillä, mutta hyvinkin mainitsisin perheeni jossain muussa yhteydessä. Itsevarma, mutta ei-tyrkky viesti toimii paremmin. Haitte Satakunta-lehdessä lastentarhanopettajaa Vernissan Päiväkotiin.


Tässäpä olisi tomera ilopilleri (siis tietysti kuvaat itseäsi sellaisilla sanoilla, joita olet) lisäksi joukkoonne!

Olipa kyseessä kirje, jolla myyt tuotteitasi tai palveluitasi – tai vaikka työhakemus , jolla markkinoit itseäsi – tavoitteesi on aina sama: Saada lukijasi tekemään mitä tahdot. Se on yksinkertaisesti suoramarkkinointia. Siksi mielikuvamainonnan tekniikoiden ymmärtäminen ei riitä, vaikka niistä on apua. Headhunterin vinkit työnhakijalle Miten headhunterit löytävät hyviä kandidaatteja?


Kirjoita työhakemus ja CV. Pyri erottautumaan eduksesi. Alta löydät vinkkejä työhakemuksen ja CV:n tekemiseen. Kiinnitä työnantajan huomio ensisijaisesti osaamiseesi.


Ansioluettelo eli CV (Curriculum vitae) on tiivistelmä koulutuksestasi ja työkokemuksestasi. Hyvä ansioluettelo paljastaa työnantajalle ensisilmäyksellä, oletko juuri sinä sopiva henkilö kyseiseen työtehtävään. Lähetä työhakemus pyydetyssä muodossa tai pdf-muodossa, jotta vastaanottoja saa sen juuri sellaisena kuin olet tarkoittanutkin. Kun toimitat hakemuksen sähköpostitse, kirjoita tekstikenttään lyhyt, motivoiva saate ja liitä itse hakemus viestiin liitteenä.


Rakenna hakemuksesi ilmoituksessa kerrottujen vaatimusten pohjalta ja pyri vastaamaan siinä esitettyihin edellytyksiin mahdollisimman hyvin. Jos on joku, missä et koe olevasi vielä kovin vahvoilla, kerro miten aiot kehittyä asian suhteen. Auta lukijaa ymmärtämään, miksi juuri sinut pitäisi valita haastateltavien joukkoon. Liitteeksi laitetaan ansioluettelo.


Ansioluettelon ja työhakemuksen erona on, että ansioluettelon sisältö ja rakenne on tarkemmin määritelty kun taas työhakemus voi olla hieman persoonallisempi. Vapaamuotoinen työhakemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit