perjantai 24. maaliskuuta 2017

Sijaisuus koeaika

Koeaika voi olla yleensä vain työsuhteen alussa. Silloin, kun työntekijä ja työnantaja tekevät työsuhteen päätyttyä uuden työsopimuksen, uudesta koeajasta voidaan sopia, jos edellisen työsuhteen päättymisestä on kulunut pitkähkö aika tai työntekijän tehtävät uudessa työsuhteessa poikkeavat huomattavasti aiemmista tehtävistä. Perusteita voivat ollasijaisuusharjoittelutyön luonnekausiluontoisuus. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään kuuden kuukauden pituisesta koeajasta. Määräaikaisten työsopimusten käyttö on kielletty, jos.


Työehtosopimuksessa voi olla määritelty lyhyempikin koeaika. Kahdeksaa kuukautta lyhyemmässä määräaikaisessa työsuhteessa koeaika saa olla enintään puolet työsopimuksen kestosta. Tällainen syy voi olla vaikka toisen työntekijän poissaolosta aiheutuva sijaisuus tai työn sesonkiluonteisuus, esim.


Myös määräaikaisten sopimusten toistuva käyttö ilman perusteltua syytä on kielletty. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on ensisijainen työsopimuksen muoto. Miten määräaikaisen työsopimuksen voi irtisanoa?


Jos työsopimus on määräaikainen, työntekijää ei voi irtisanoa ennen määräajan loppumista. Jos työ on määräaikainen, koeaika saa olla enintään puolet työn kestosta. Esimerkiksi jos työ kestää neljä kuukautta, koeaika saa olla kaksi kuukautta. Vuokratyö tarkoittaa, että yritys palkkaa työntekijöitä ja vuokraa heitä edelleen eri yrityksille. Työnantajalla on mahdollisuus pidentää koeajan kestoa, jos työntekijä on koeajan kuluessa sairauden tai tapaturman aikaansaaman työkyvyttömyyden tai perhevapaan johdosta poissa työpaikalta yli kalenteripäivää.


Jos työntekijä on koeaikana ollut työkyvyttömyyden tai perhevapaan vuoksi poissa työstä, työnantajalla on oikeus pidentää koeaikaa kuukaudella kutakin työkyvyttömyys- tai perhevapaajaksoihin sisältyvää kalenteripäivää kohden. Olen aikeissa hakea maisterin paikkaa. Kyse on puolen vuoden määräaikaisesta työsuhteesta.


Siihen todellakin sisältyy kuukauden koeaika ! Jotenkin tyrmistyttää. Olen pätevä ja kokenut, mutta vailla työtä. Miten tavallista on, että puolen vuoden pätkää sisällytetään koeaika ? Asiantuntijatehtävä kyseessä. Olen palkkaamassa uutta henkilökohtaista avustajaa sairausloman sijaiseksi.


Sijaisuus kestää kolme kuukautta. Olen kuullut, että koeaika saa työehtosopimuksen mukaan olla neljä kuukautta, joten voinko laittaa työsopimukseen, että koeaika kestää koko työsuhteen ajan? Hyvä työsopimuslomake sisältää yksinkertaisimmillaan työsopimuksen osapuolet, kestoaika, jos kyseessä on määräaikainen sopimus, määräaikaisuuden peruste, koeaika , työntekopaikka, työtehtävät, sovellettava työehtosopimus, palkka ja säännöllinen työaika.


Avoimet vuorotteluvapaan sijaisuus työpaikat. Hakukoneella löydät kaikki avoimet työpaikat helppokäyttöisen ja selkeän käyttöliittymän avulla. Työsopimuslomake on hyvä pohja, jolle työsopimus on helppo tehdä. Jos työnantajaa sitovassa työehtosopimuksessa on määräys koeajasta, on sen soveltamisesta tehtävä tähän merkintä.


Sekä työ- että virkasuhteen alussa voi olla koeaika , joka antaa molemmille osapuolille mahdollisuuden harkita, halutaanko palvelussuhdetta jatkaa. Mitä voin tehdä, jos olen tyytymätön toteutuneeseen valintaan? Työn luonne, sijaisuus , harjoittelu muu näihin rinnastettava seikka, muu yrityksen toimintaan tai suoritettavaan työhön liittyvä perusteltu syy, palvelujen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit