perjantai 31. maaliskuuta 2017

Sähköinen kela kortti

Sähköinen kela kortti

Kela - kortti lähetetään vastasyntyneelle, kun Kela saa nimitiedon maistraatista. Kaikki Suomessa sairausvakuutetut saavat sairausvakuutuskortin eli Kela -kortin. Korttia näyttämällä saat apteekeissa ja useilla yksityisillä lääkäriasemilla suorakorvauksen kuluistasi, jolloin niistä vähennetään suoraan Kela -korvaus. Onko sähköinen Kela-kortti sama asia kuin sähköinen resepti?


Sähköinen resepti eli eReseptihän korvaa aiemmin käytetyn paperilla annetun lääkemääräyksen. Sähköistä kyselypalvelua eli sähköistä Kela -korttia voi käyttää molemmissa resepteissä. Se on siis apteekin ja Kelan väliseen tiedonkulkuun liittyvä asia. Hae Kelan tuet verkossa. Asiointipalvelussa voit hakea lähes kaikkia Kelan etuuksia, seurata etuustietojasi ja lähettää liitteitä.


Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sähköinen sotu- kortti mahdollistaa Satakunnassa kaksi ja puoli vuotta sitten käynnistetyn Makropilotin kaltaisten järjestelmien käytön. Makropilottia varten on kehitetty aluetietojärjestelmä, joka kerää yhteen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelua käyttävän tiedot eri tietojärjestelmistä. Sähköinen henkilökortti eli HST- kortti (HST tarkoittaa henkilön sähköistä tunnistamista) on Väestörekisterikeskuksen ylläpitämä sähköinen henkilöllisyystodistus.


HST- kortti ja siihen liittyvä PIN-koodi mahdollistavat henkilön luotettavan tunnistuksen tietoverkossa. Reseptejä noudettaessa apteekki tarkistaa oikeutesi korvaukseen sähköisesti. Henkilökortin käyttö. Kehittämistyössä on ollut mukana laaja joukko vammaisjärjestöjä, palveluntarjoajia, Sosiaali- ja terveysministeriö, Kela sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Hakemuksen voi tehdä kokonaan myös poliisin lupapalvelupisteessä, mutta verkossa tehty hakemus on halvempi ja nopeampi. Halvempi hinta on voimassa, vaikka sähköinen hakemus vaatisikin tunnistuskäynnin. Sähköistä hakemusta ei saa lähetettyä ilman sähköistä kuvaa, joka on toimitettu suoraan valokuvaamosta poliisille. Suomalainen sähköinen resepti otetaan käyttöön muissa Euroopan maissa vaiheittain. Omakannassa voit antaa suostumuksen reseptitietojesi luovuttamiseen toisille Euroopan maiden apteekeille.


Sähköinen kela kortti

Suostumus on voimassa toistaiseksi, ja sen voi peruuttaa koska tahansa Omakannassa. Potilas- ja reseptitietojen luovutuslupaa voi myös rajoittaa. Kelan, aptreekkkien yms pitäisi Kela -kortin tilalla hyväksyä myös kansalaisen sähköinen hst- kortti.


Nykyteknologiolla siihen ei pitäisi olla mitään (teknistä) estettä. En kuitenkaan usko yhden tunnistautumismekanismin politiikkaan. Joitakin vaihtoehtoja pitää olla, monestakin syystä. Nyt riittää, että mukana on oma henkilöllisyystodistus”, kertoo hankepäällikkö Iiro Salonen Suomen Apteekkariliitosta. Vakuutetun hakemuksesta Vakuutettu voi hakea uuden kortin esimerkiksi kadonneen kortin tilalle.


Kela -korttia voi hakea postitse lomakkeella SV 157sr, jonka voi tulostaa myös Kelan internetsivuilta puhelimitse tai asioimalla Kelan toimistossa, jossa kortti voidaan tilata ilman hakemusta, jos vakuuttamisasia on kunnossa. Kansalaisvarmenteen käyttöönotto. Poliisin myöntämässä henkilökortissa on Digi- ja väestötietoviraston kansalaisvarmenne, jonka avulla henkilö voidaan luotettavasti tunnistaa sähköisessä asioinnissa.


Jos käytössäsi on Visa-tunnuksella merkitty kortti tai S-Etukortti Debit - kortti , sinulle lähetetään ilmoituksen jälkeen uusi kortti automaattisesti. Vioittuneen kortin tilalle voit tilata uuden kortin S-Pankin verkkopankissa joko kortin tiedoista tai viestillä, tai soittamalla S-Pankin Asiakaspalveluun puh. Frank App on opiskelijaelämäsi kätevin hyötypalvelu, josta löydät palkitun digitaalisen opiskelijakortin, sekä satoja opiskelija-alennuksia ympäri Suomen.


Sähköinen kela kortti

Ilmainen digitaalinen opiskelijakortti toimii virallisena opiskelijatunnisteena kaikkialla Suomessa, ja todistat sillä opiskelijastatuksesi vaivatta suoraan puhelimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit