Mikäli edellä mainitun koulutuksen suorittaneen henkilön vartijaksi hyväksyminen vanhenee ennen uuden hyväksymisen hakemista, tulee henkilön suorittaa uuden LYTP:n tarkoittama vartijan peruskoulutus (vähintään 1oppituntia) saadakseen vartijaksi hyväksymisen. Vartijaksi hyväksyminen on voimassa viisi vuotta. Hakijan aloitteesta muuttamisen sijasta voidaan tehdä päätös vartijaksi hyväksymisen uusimisesta.
Pääasiallisena erona uusimisen ja muuttamisen välillä on voimassaoloaika. Turvallisuusselvitys tehdään suppeana ennen vartijaksi hyväksymistä. Rehellisyyttä ja luotettavuutta voi poliisi käytännössä kontrolloida ainoastaan erilaisten rekisterien avulla.
Todetut rikokset ja jotkin epäillyt räikeämmät rikkeetkin voivat heikentää hakijan mahdollisuuksia saada vartijakortti. Kuinka uuden kortin hankkiminen tapahtuu, saako uuden kortin vanhaa korttia vastaan vai tarvitseeko kurssi käydä uudestaan? Mun vartijakortti on menossa vanhaksi vuodenvaihteessa ja oon käynyt molemmat koulutukset.
Netissähän voin tehdä sen hakemuksen ja passikuvat menee sähköisesti. Mitä tarvii mukaan, kun hakee uuden kortin? Pitääkö olla todistus koulutuksesta ja työsopimus vai riittääkö vain se vanha kortti? Vierailija: Olen käynyt vartijan ammattitutkinnon aikoinaan ja toiminut useamman vuoden vartijana sen jälkeen. Nyt kortti on vanhentunut, koska en kokenut tarvitsevani sitä enää.
Pitääkö minun uusia jotain koulutuksia vai voinko vain marssia poliisilaitokselle todistuksineni? Tulipa tuossa juuri huomattua, meni vartijakortti paripäivää sitten vanhaksi. Joutuuko nyt sitten uudestaan penkille vai onnistuuko ihan vaan uuden hakeminen poliisilaitokselta. Listalla olevat kuvaamot ovat sitoutuneet syöttämään passikuvat valokuvapalvelimelle, jos asiakas niin haluaa, ja kertomaan tästä mahdollisuudesta.
Uusi vuosi tuo mukanaan lakimuutoksia: Uusi laki yksityisistä turvallisuuspalveluista tulee voimaan 1. Tärkeää asiaa järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen ennen 1. Ennätysmäärä passeja vanhenee ! Viimeisetkin kymmenen vuoden passit vanhenevat ensi syksynä. Niiden uusijat eivät saa uutta passia ilman käyntiä poliisiasemalla ja sormenjälkien ja nimikirjoituksen antamista. Myös koulutuksia on suht. Se kestää 4kk ja sinä aikana tienataan minimipalkkaa.
Kun tuo väliaikainen vartijakortti vanhenee 4kk jälk. Kohta pitää olla joka asiasta kortti. Ja sitten tuo korttien vanhenemisaika?
Kortithan vanhenevat nopeammin kuin ajokortti, eli miten ihmeessä on mahdollista, että yhdellä koulutuksella tieto pysyy päässä koko elämän, mutta näillä temppukorteilla tieto vanhenee viidessä vuodessa. Sitten, kun 4kk korttisi (väliaikainen vartija) vanhenee , firma lähettää sut 60h kurssille, josta siis saat oikeuden 5v vartijakorttiin, tämän jälkeen taas joudut sitoutumaan muutamaksi kk töihin. Itse jouduin muistaakseni sitoutumaan ensin 4kk ja sitten 3kk aikanaan.
Tai jotain sinnepäin, eräässä toisessa firmassa tais olla 3kk ja 6kk. Englannin kielen taito on tehtävän hoitamisen kannalta välttämätön ja vartijakortti suositeltava. Tarjoamme viihtyisän työympäristön ja hyvät henkilöstöedut. Pari kysymystä vartiointiin liittyen: 1. Hoidetaanko metrovartiointi ja kauppakeskusvartiointi pareittain? Vai hoidetaanko partiointi yksin ja soitetaan kaveri apuun, jos tilanne vaatii?
Kielitaito katsotaan eduksi, varsinkin molempien kotimaisten kielten kirjallinen ja suullinen hallinta. Sinulla tulee luonnollisesti olla nuhteeton tausta. Jotta voit toimia yllä mainitussa tehtävässä, tulee sinulla olla vartijakortti. Jos sinussa heräsi kiinnostus tätä toimenkuvaa kohtaan, ota rohkeasti yhteyttä.
Samalla meillä käynnistyy lomakausi, joten ruuhkia on odotettavissa, sanoo apulaispoliisipäällikkö Jarmo Nykänen Itä-Suomen poliisilaitokselta. Toki pitkään harrastaneelle ja innokkaasti maailmalla askarteluita seuraavana, ei kaikki ideat ole uusia, mutta voiko ne sitä ollakkaan? Mieti itse kuinka vaikea on keksiä uusia juttuja ja olisitko niistä valmis tekemään lehden lähes kuukausittain tai kirjan, joka vanhenee hetkessä ja minkä työmäärän olet siihen panostanut?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.