keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Ehdollinen ostotarjous malli

Mikäli ostotarjous hyväksytään, mutta siihen on tehty jokin muutos, kyseessä on tarjouksen hylkääminen ja myyjän tekemä uusi tarjous eli vastatarjous. Tällöin aiempi tarjous ei enää sido tarjouksen tekijää. Kuluttajien välisessä asuntokaupassa ostotarjous tarkoittaa päätöstä tehdä kauppa, jos asunnon myyjä hyväksyy ostajan tekemän tarjouksen.


Ehdollinen ostotarjous saattaa tarjouksen tekijälle olla tehokas suoja yllätyksiä vastaan, mutta samalla se luonnollisesti alentaa tarjouksen arvoa myyjän silmissä. Jos tarjolla on kilpailevia tarjouksia, jää ehdollinen ostotarjous lähes poikkeuksetta muiden taakse, ellei ehdollisen tarjouksen mukainen kauppahinta ole korkeampi. Asunnon ostotarjous tai kiinteistön esisopimus ei täytä lain asettamia vaatimuksia. Ostajalle on annettu virheellistä tai puutteellista tietoa kaupan kohteena olevasta asunnosta tai kiinteistöstä.


Hinta on velaton kauppahinta eli se tarkoittaa ettei osakkeisiin kohdistu mitään velkoja. Kauppahinta maksetaan kaupantekohetkellä kokonaan. Ostotarjous kiinteistönkaupassa kannattaa tehdä kirjallisesti. Jos omistaja itse toimii asunnon myyjänä, voidaan asunnon ostotarjous tehdä suullisesti. Tämä ei ole kuitenkaan suositeltavaa, sillä puheen tasolle jääneet sopimukset ovat epävarmoja.


Sekaannuksia ostajan ja myyjän välillä voi tulla useissa ostotarjoukseen liittyvissä. Myyjät vaativat, että ostajat suorittavat tarjouksen mukaisena sopimussakkona 21. Välittäjä yleensä ottaa vastaan ostotarjouksen, jossa on ainakin tiedot myyjästä, ostajasta, kaupan kohteesta ja tarjotusta hinnasta. Tarjouksen tekijät kiistävät vaatimuksen.


Jos asunnon omistaja hyväksyy ostotarjouksen ja ostaja jostain syystä peruukin asuntokaupan, hän joutuu maksamaan kuitenkin myyjälle käsirahan suuruisen summan. Kiinteistön ostotarjous malli. Katso tarjouspohjan malli ja lataa ilmaiset tarjouspohjat Excel- ja Word-tiedostoina!


Mikäli kaupan toteutuminen on syystä tai toisesta kuitenkin epävarmaa, voit kirjata tarjoukseen purkavan ehdon. Katso myös ohjeet sekä malli hinta-arvioille! Toki ostaja voi tehdä ehdollisen tarjouksen, jossa asunnon tarkastaminen asetetaan selväksi edellytykseksi kaupanteolle.


Suullinen ostotarjous on mahdollinen, mutta ei suositeltava. Malliksi täytetty asunnon ostotarjous on kätevä tilanteessa, jossa itse olet myymässä asuntoasi. Anna lomake ostajaehdokkaalle joko printtinä tai lähetä sähköpostitse.


Lomake on suojattu Word-asiakirja ilman salasanaa. Voit täyttää lomakkeen joko tietokoneella tai käsin. Sopimussakko tulee maksettavaksi, jos myyjä tai ostaja kieltäytyy tekemästä kauppaa tarjouksen hyväksymisen jälkeen. Mikäli esimerkiksi ostaja ei pysty tarjoustaan lunastamaan, saattaa maksettavaksi tulla käsiraha tai sopimussakko, joka voi olla asuntokauppalain mukaan maksimissaan asunnon hinnasta. TARJOUS, kiinteistö Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla.


Mallissa tehdään tarjous asunto-osakeyhtiön osakesarjasta ja ehtona on rahoituksen saaminen asuntokauppaa varten (ehto on lainan saanti pankista). Myyjälle tehtävä kirjallinen asunnon ostotarjous. Rahoitusehto voidaan jättää kokonaan pois. Käsirahallinen tai muu hyväksytty ostotarjous (sopimussakolla tai ilman) ei velvoita osapuolia kaupan tekemiseen, ei aiheuta käsirahan menettämistä eikä myöskään sovitun sopimussakon maksamisvelvollisuutta lopullisen kaupan tekemättä jättämisen vuoksi.


SOPIMUSMALLIN SINULLE YHTEISTYÖSSÄ TARJOAA: TARJOUS, ASUNTO-OSAKE. Me ostajat (myöhemmin myös yhdessä ”ostaja”) tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan kaupantekotilaisuudessa, viimeistään 31.


Kun hinnasta on päästy sopimukseen niin voidaan tehdä esisopimus kaupanvahvistajan vahvistuksella. Ihan looginen ehtohan toi on - jos laina järjestyy. Ei kaikki etsi asuntoa aktiivisesti ja tiedä tarkalleen minkähintaisen aikoo ostaa.


Meille kävi niin että kiva talo tuli myyntiin ja vaikka oltiin ajateltu asua silloisessa rivarikämpässä, kiinnostuttiin omakotitalosta niin että haluttiin se. Ja siis ensin ilmoitettiin kiinnostus talon myyjälle ehdolla jos saadaan laina ja sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit