torstai 30. maaliskuuta 2017

Aloittavan yrittäjän muistilista

Javascriptin hyväksymistä. Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma (LTS) on kuvaus siitä mitä aiot tehdä ja miten, jotta muutkin kuin sinä itse kuten rahoittajat ymmärtävät mistä liiketoiminnassa on kyse. LTS:n pitää olla kirjallisessa. Aloittava nuori yrittäjä on enemmän innokas kuin taitava.


Vain aktiivisen toimijan kannattaa ylipäätään aloittaa yritystoiminta, se on tae siitä, että alkaa tapahtua. Muutama asia kannattaa kuitenkin muistaa alkuhuumassa: Jos aloitat yrittämisen yhden tai useamman kumppanin kanssa, tee kirjallinen osakassopimus. Liikeidea - mitä myyn - miten myyn - kenelle myyn. Osaaminen - ammattitaito - työkokemus - yrittäjäkoulutus.


Kannattavuus - kate - kiinteät kulut - muuttuvat kulut - oma ansio. Mahtava yritysidea, kerrassaan loistava! Mutta missä asiakkaat viipyvät? Yksi aloittavan yrittäjän perusvirhe on unohtaa markkinointi.


Aloittavan yrittäjän muistilista

Loistavakaan idea ei riitä, jos asiakas ei tiedä sinusta mitään. Kaikkia yrityksiä sitoo kirjanpitovelvollisuus, jota puolestaan määrittelee kirjanpitolaki. Jos lakia ei tunne kunnolla ja kirjanpidon tekee itse, saattaa tapahtua virheitä, kuten vääriä kirjauksia tai unohdettuja ilmoituksia.


Harkitsetko yrittäjyyttä? Tämä on ymmärrettävää ja kuuluu asian luonteeseen. Lataa avuksesi tärkeiden asioiden muistilista ohjeineen ja pääset hyvää alkuun! Henkilökohtainen tilanne vaikuttaa päätöksiin ja valintoihin. Ota yhteyttä, jos tarvitset apua!


Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Tutustu tarjolla oleviin tietolähteisiin ja palveluihin. Ota mahdollisimman aikaisin yhteyttä alueesi työ- ja elinkeinotoimistoon. Uuden yrityksen perustaminen on jännittävää aikaa. Epäilemme, että yritysvakuutusten ottaminen tuskin kuuluu hauskimpiin tehtäviisi.


Starttiraha – aloittavan yrittäjän tuki. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan. YEL-työtulo on yrittäjän sosiaaliturvan perusta (sairaus-, tapaturma- ja äitiyspäiväraha, eläke, kuolema, jne.) Otettava kk kuluessa yritystoim. Selvitä oma YEL-velvollisuus: mm. Tämä opas on tarkoitettu kaikille, jotka ovat haluavat tietää.


ALOITTAVAN YRITYKSEN MUISTILISTA. Moni aloittava yrittäjä tappelee yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa, joten kokosin tähän esseeseen mielestäni viisi tärkeintä uuden yrityksen muistettavaa asiaa. Janne Jääskeläinen on koonnut kirjaansa Älä yritä!


Muistilista Yrityksen perustaminen ei ole mekaanista toimintaa. Sinun omat ominaisuutesi ja valmiutesi ratkaisevat, miten hyvin siinä onnistut ja miten kannattavana liiketoimintasi jatkuu. Mahdollisuutesi menestyä yrittäjänä lisääntyvät, kun valmistaudut asiaan henkisesti ja suunnittelet toimesi huolellisesti.


Toiminta-ajatus ja. Kun olet selvittänyt liikeideasi eli mitä myyt ja kenelle, käy huolella läpi oma osaamisesi: Missä olet hyvä, missä tarvitset apua? Tarvitsetko mahdollisesti yrittäjäkoulutusta? Tee kannattavuuslaskelma katteesta, kiinteistä ja muuttuvista kuluista, hankinnoista sekä omasta palkastasi.


Yritys työllistää tällä hetkellä viisi toimihenkilöä. Taina Savela on suorittanut KLT -kirjanpitäjätutkinnon sekä ITS -isännöitsijätutkinnon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit