perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kauppakirja kiinteistö

Valoraudat, astinlaudat, lavakaaret, helmaputket. Kaupan yhteydessä ei ole myyty eikä luovutettu irtainta omaisuutta eikä sellaisesta ole tehty eri sopimusta. Kiinteistön pinta-ala on 2. Kauppakirja allekirjoitettava kaupanvahvistajan läsnä ollessa. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa.


Jos myydään kiinteistö , jolla sijaitsee aviopuolisoiden yhteinen asunto, tarvitaan puolison suostumus kauppaan. Palvelun käyttö on ilmaista. Vastuunrajoitukset.


Mikäli myyjän vastuuta halutaan rajata vastuunrajoituslausekkeilla, on niiden perusteena olevat kiinteistön kuntoa koskevat seikat yksilöitävä tarkoin. Pahimmillaan puutteellinen kauppakirja voi johtaa kaupan purkuun tai muihin epäselvyyksiin kaupanteon jälkeen. Me autamme sinua kaikissa asuntokauppaan liittyvissä asioissa. Julkisena kaupanvahvistajana todistan, että A, B, C ja D ovat allekirjoittaneet tämän kauppakirjan ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä kauppaa vahvistettaessa. Voit tehdä lähes kaikki kiinteistöjen luovutukseen liittyvät sopimukset ja hakemukset sähköisesti vaikkapa omalta kotisohvaltasi!


Kauppakirja kiinteistö

Halkominen on kiinteistön osaomistajalle helpoin tapa saada kiinteistö jaetuksi. Kun halkomistoimitusta on haettu, maanmittausviranomainen huolehtii jaon etenemisestä ja suunnittelusta. Halkomalla saadaan kiinteistö pääsääntöisesti jaetuksi, vaikka joku jaon osapuolista vastustaisi jakamista. Myyjän ja ostajan on allekirjoitettava kauppakirja.


Luovutuskirjasta on käytävä ilmi onko kyseessä kauppa, vaihto tai lahja. Lisäksi on yksilöitävä luovutettava kiinteistö , myyjä ja ostaja sekä kauppahinta tai muu vastike. Neuvotteluissa pyritään selvittämään kaupan kohteen ominaisuudet ja arvo, ja millaisesta hinnasta kaupalle olisi edellytyksiä. Ellei kauppakirjaa ole tehty maakaaren säännöksiä noudattaen, kauppa ei ole sitova.


Kauppakirja kiinteistö

Sopimusmallit soveltuvat käytettäväksi sopimuspohjina useimpiin kiinteistön kaupan tilanteisiin. Ota aina yhteyttä ammattilaiseen, mikäli olet epävarma sopimuksen laatimiseen liittyvistä seikoista. Se sisältää tiedot kaupan kohteesta, hinnasta ja sovituista ehdoista. Myyjä pitää oman kiinteistö - ja palovakuutuksensa voimassa tähän vaaranvastuun siirtymishetkeen asti.


Sopimuskoneen kauppakirjamalli muuntuu niin suuriin kuin pieniin osakekauppoihin – kohteena voi olla koko osakekanta, enemmistö tai vähemmistö. Ostaja vakuuttaa kiinteistön siitä eteenpäin. Rasitukset ja rasitteet. Myyjä vakuuttaa ja vastaa siitä, ettei vuokraoikeuteen ja rakennukseen kohdistu 22. Kaupanvahvistajaa ei tarvita vuokraoikeuden siirrossa.


Pyydä myyjää esittelemään kiinteistö ja mahdolliset rakennukset. Myös rajankäynti eli kiinteistön rajojen tarkastaminen on hyvä käydä yhdessä myyjän tai kohdetta myyvän välittäjän kanssa. Selvitä rakennusoikeuden tila.


Rakennusoikeus on yksi tärkeimmistä asioista, joita ostajan kannattaa selvittää. Näillä sivuilla annetaan ohjeita miten tehdä asuntokauppa oikein ja miten välttää tyypilliset karikot oli kyseessä asunto-osake tai kiinteistö ja olit myyjä tai ostaja. Sivuilta löydät myös riitatilanteeseen neuvot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit