tiistai 14. maaliskuuta 2017

Uuden kela kortin toimitus

Kela lähettää sinulle uuden kortin automaattisesti esimerkiksi silloin, kun nimesi muuttuu ja ilmoitat muutoksesta maistraattiin. Jos korttisi katoaa, voit tilata uuden kortin lähettämällä asiaa koskevan viestin Kelan asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Ajankohtaista - Kela -kortti 30.


Nyt voit kokeilla Kelan verkkoasiointipalvelun uutta etusivua 15.

On vaihdettu lääke johon tarvitsee uuden kela - kortin. Lääkäri sanoi ettei uutta lääkettä saa ilman uutta korttia. Mitä teen vanhalle henkilökortille uuden saatuani? Kun sinulle luovutetaan uusi henkilökortti, vanhan kortin voimassaoloaika päättyy ja kortti raukeaa rekisterissä. Et siis voi enää käyttää sitä.


Saat uuden henkilökortin mukana ohjeet vanhan mitätöinnistä ja hävittämisestä. Voit palauttaa vanhan passin myös poliisille.

Jos sairauden takia tulee korttiin joku merkintä tms, niin sitten pitää lähettää ne lääkärintodistukset kelaan ja sitä kautta uusi kortti tulee. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Ilmoitettuasi kortin kadonneeksi vastuusi lakkaa, etkä menetä rahojasi, jos joku käyttää korttiasi.


Uusi kortti kadonneen tai varastetun kortin tilalle. Korttisi lakkaa toimimasta heti, kun teet katoamisilmoituksen. Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle. Voit tilata uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietojasi, henkilötietosi ovat muuttuneet tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokorttisi luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi. Henkilölle voidaan hakemuksesta myöntää väliaikainen henkilökortti esimerkiksi siinä tapauksessa, että henkilön henkilöllisyyttä osoittavat asiakirjat on anastettu tai ne ovat kadonneet.


Tällöin henkilökortti myönnetään pääsääntöisesti siihen asti, kunnes hän saa uuden henkilöllisyyttä osoittavan asiakirjan. Vierailija: Lapsen kelakortti on hävinnyt ja uusi tarvittaisiin. Ei siis tarvinnut käydä esim. Pari viikkoa meni kun postissa tuli.


Lähettivät Suomen poliisista minulle uuden kortin , eikä kestänyt kun muutaman päivän kun oli perillä kämppärillä. Tuli illalla iso musta mies ison pysyn kanssa kysymään oonko minä mää, ku selvis et joo , nii anto paketin minulle.

Makso kyllä jonkin verran, mutta nopea ja varma toimitus , kerrankin viranomaisilta. Haluan uuden passin aiempaa passia peruuttamatta eli niin sanotun kaksoispassin. Tarvitaanko Kela -kortti apteekissa Passin voi uusia kokonaan netissä - viidennes hakijoista on jo löytänyt uuden palvelun. Uuden kortin toimitus kestää noin viikkoa. Sain uuden Kela - kortin , jossa lukee nyt Sami Sulo Viljami Super Vironen, ennätysmies kertoo.


Tämä meni nyt aivan ketuilleen, koska en minä mikään Super pelkästään halua olla. Vironen aikoo hakea nimimuutoksensa hylkäämistä. Hän sanoo olevansa tyytyväinen, kunhan vain saa vanhan nimensä takaisin. Lue myös: Nyt se on varmaa!


Apteekin tulee kylläkin kysyä edelleen kelakorttia, elleivät he tunne sinua, sillä kelatietoja ei saa hakea varmistumatta asiakkaan henkilöllisyydestä TAI jos se on mukana se kelakortti (se kortin näyttäminen on luvan antamista tietojen hakuun.) Koska naapurisi ei saa antaa puolestasi suostumusta kelatietojesi hakuun. Uudistaessasi ajokorttisi (ajo-oikeutesi) aikaisintaan kuukautta ennen sen voimassaoloajan päättymistä, saat uuden ajokortin voimaan heti uudistamispäivästä. Se on iästäsi ja ajokorttiluokistasi riippuen voimassa tai vuotta aiemman ajo-oikeutesi päättymisestä. Huomaathan, että voit tilata matkakortin vain, jos sinulla ei ennestään ole korttia.


Uuden matkakortin kadonneen tilalle voit ostaa asioimalla HSL:n palvelupisteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit