torstai 23. maaliskuuta 2017

Kela asumistuki laskuri

Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Yleinen asumistuki. Asumistukea voi saada vuokra- tai omistusasuntoon.


Ruokakunnan muodostavat samassa asunnossa asuvat henkilöt. Kelasto - Kelan tilastotietokanta. Eila lähetti hakemuksen verkossa Kelaan ja sai päätöksen vajaassa neljässä viikossa. Eila ilahtui: hänelle maksettiin takautuvasti asumistukea muutamalta kuukaudelta, kuusi kuukautta on maksimi. Myös Eilan uusi miesystävä Erkki on eläkkeellä.


Kelan laskuri toimii kyllä, kunhan sinne syöttää oikeat tiedot. Ero on siinä, että Kela laskee esim. Moniko laskuria käyttävä tietää, että palkkaan lisätään prosenttia lomarahaa.


Ota huomioon, että jos asut samassa asunnossa esimerkiksi ystäväsi kanssa, ja teillä on yhteinen vuokrasopimus, silloin katsotaan, että kuulutte samaan ruokakuntaan. Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki ? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä. Laskurien käyttö ei vaadi tunnistautumista.


Esimerkkimme asumistuki 41euroa on korkein mahdollinen yhden hengen ruokakunnalle maksettava asumistuen määrä. Korkeinta tukea saa asumismenojen ollessa vähintään enimmäisasumismenojen suuruiset ja huomioitavien tulojen ollessa enintään tulojen alarajan verran. Veroprosenttilaskuri. Opintolainalaskurilla voit testata, millaiseksi lainasi kokonaiskustannukset muodostuvat, kun vaihdat opintolainan määrää.


Kun päätät hakea opintolainaa, opintolainasi määrä riipppuu Kelan lainalle antamasta takauksesta eli valtiontakauksesta. Opintolainasi suuruus on enintään sen verran kuin Kela on myöntänyt lainallesi takausta. Kansaneläkelaitos voi päättää, että asumistuki maksetaan saajan asuinkunnan sosiaalihuoltolain §:n momentissa tarkoitetulle toimielimelle käytettäväksi asumistuensaajan ja hänen avio- tai avopuolisonsa asumismenojen alentamiseen, jos asumistuen maksaminen saajalle itselleen vaarantaa asumistuen saajan tai hänen avio- tai avopuolisonsa toimeentulon. Omat eläketietosi -palveluun vietävä liite voi olla joko skannattu tai valokuva.


Liitteen muoto voi olla pdf, jpg, tiff tai png ja yksi tiedosto saa olla kooltaan korkeintaan Mt. Ohje on luonteeltaan suositus ja tarjoaa vastauksia lähinnä tyypillisiin elatustilanteisiin. Tällöin Kela maksaa tuen teille puoliksi.


Jos olet avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa ja toisella teistä on oikeus eläkkeensaajan asumistukeen, Kela maksaa koko tuen hänelle. Lisätietoja asumistuesta, sekä asumistukilaskurin löydät alla olevista linkeistä. Kukapa ei haaveilisi läpi vuoden auringosta.


Me Matkavekassa haluamme toteuttaa lomasi parhaalla mahdollisella tavalla - on se sitten heißen verbo aleman, oulun seurakunnat rippikouluryhmät tai oikeassa kyljessä patti - se on toivottavasti yksi vuoden valopilkku. Kelan tutkimusblogissa Kelan tutkija ohjeistaa opiskelijoita siihen, miten yleisestä asumistuesta saa kaiken irti. Opiskelijoiden tulojen epäsäännöllisyys aiheuttaa päänvaivaa, kun kuvaan astuu yleinen asumistuki elokuun alusta.


Tuki toimii eri tavoin kuin opintotuki ja opintotuen asumislisä, joita aiemmin myönnettiin. Voit olla tilapäisesti poissa asunnostasi kolme kuukautta, ja Kela jatkaa asumistuen maksamista normaalisti, jos asumiskustannuksia yhä on. Lopuksi laskuri laskee IBAN-tilinumerossa käytössä olevan tarkisteen, joka on kaksi merkkiä maakoodin jälkeen.


Huomioithan, että laskuri laskee tarkisteita, joilla varmistetaan, että tilinumero on oikean mallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit