torstai 16. maaliskuuta 2017

Yhteinen työmaa

Rakennustyömaa on yhteinen työpaikka. Rajaaminen voidaan tehdä esimerkiksi aidalla, esteellä tai lippusiimalla. Lahden kansanopiston ja Työmaa -hankkeen järjestämässä seminaarissa Lahdessa. Seminaarissa annettiin tärkeät puheenvuorot myös ammattiopistossa ja lukiossa opiskeleville tai opiskelleille osaajille.


Yhteinen työmaa

Vaikka useilla työmailla on hyvin samanlaisia toimintatapoja, ei mikään työmaa ole aivan identtinen toisen työmaan kanssa. Eri työnantajien toimiminen samalla työpaikalla synnyttää epävarmuustekijöitä, jotka saattavat liittyä työnantajien erilaiseen turvallisuuskulttuuriin ja toimintatapoihin, tiedonkulun katkoksiin ja vastuiden hämärtymiseen. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme. Työtelineestä on laadittava käyttösuunnitelma, jos työtelineellä suuren korkeutensa tai kokonsa, vaaraa aiheuttavan sijaintinsa, erityisen käyttötarkoituksensa tai muun vastaavan tekijän vuoksi on olennainen vaikutus työmaa -alueen käyttöön.


YHTEINEN TYÖMAA JÄRJESTYS JA SIISTEYS Turku 14. Yhteinen työpaikka. Työmaa katsotaan kuitenkin aloitetuksi aina viimeistään silloin, kun rakennustyö on aloitettu.


Yhteinen työmaa

Kyseessä on HKL:n yhteinen työmaa HSY:n kanssa, jossa samanaikaisesti vaihdetaan raitiovaunukiskot sekä hulevesi- ja runkoputket. Töiden on arvioitu kestävän 16. Pahoittelemme osaltamme matkustajillemme mahdollisesti aiheutuvaa harmia. Kyseessä on yhteinen työmaa , kun tehdään rakennustyötä ja työmaalla joko samanaikaiseti tai peräkkäin toimii useampi kuin yksi työnantaja.


Oleellista on tieto, että työmaa on suunniteltu tehtäväksi monen työnantajan toimesta. Tiedonantovelvollisuuden aiheuttavan yhteisen rakennustyömaan muodostumiselle ei asetuksessa ole esimerkiksi työmaan keston tai tehdyn työn määrän perusteella määräytyvää alarajaa, jonka alittuessa kyseessä ei olisi yhteinen työmaa. Keskustelussa nousi useaan otteeseen esiin huoli siitä, miten viestit turvallisesta tekemisestä saavuttavat kaikki yhteisellä työmaalla työskentelevat. Määräävää on, että työtä suorittaa vähintään kaksi eri yritystä. Eri puheenvuoroissa toistuivat yhteiset teemat kuten vuorovaikutteinen ja keskusteleva lähestyminen sekä yhdessä ratkaisujen etsiminen syyttelyn sijaan.


Yhteinen työmaa

Varmista tiedonkulku työmaalla pitämällä työmaan päiväkirjaa. Ellei toisin sovita, työmaan johtovelvollisuuksista vastaavan urakoitsijan on huolehdittava, että työmaalla pidetään työmaapäiväkirjaa, johon päivittäin merkitään työtä koskevat tiedot ja tapahtumat. Se tarkoittaa työpaikkaa, jolla yksi työnantaja käyttää pääasiallista määräysvaltaa ja jolla toimii samanaikaisesti tai peräkkäin useampi kuin yksi työnantaja tai itsenäinen työnsuorittaja.


Lisäksi yhtiön toimitusjohtaja ja työpäällikkö tuomittiin molemmat päiväsakon rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Uutiset Päätoteuttaja muutto- ja vuositarkastuksissakin 11. Työsuojelun vastuualueiden rakennusalan koordinaatioryhmä käsitteli viime. Mannerheimintiellä tehtävät rakennustyöt aiheuttavat viivästyksiä ja myös mahdollisia peruutuksia busseille maanantaista 3. Mahdolliset viivästykset koskevat kaikkia Mannerheimintietä kulkevia busseja. Tanssin talosta tulee.


Yhteinen työmaa

Taloon tulee myös mm. Tilaajien välinen sopimusmalli. Suomen Kuntaliitto.


Kunnallistekniikan rakentamiselle on tyypillistä, että samalla työmaalla toimii useita toisistaan riippumattomia tilaajia ja heidän urakoitsijoitaan. Maaperä on vaihteleva, kasvi- ja eläinlajien määrä suuri. Uudenmaan rannikko, merialue ja vesistöt muodostavat arvokkaan osan luontoa. Vt Lahden eteläisen kehätien osalta investointikustannuksen arvioidaan olevan 2miljoonaa euroa ja Mt 1Lahden eteläisen sisääntulotien miljoonaa euroa.


Valtion rahoitusosuus on (1miljoonaa euroa) ja Lahden kaupungin ja Hollolan kunnan yhteinen rahoitusosuus (miljoonaa euroa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit