torstai 9. maaliskuuta 2017

Kommandiittiyhtiö hallitus

Osakeyhtiössähän on hallitus lähinnä sitä varten, että se pystyy tekemään tehokkaasti suurtakin organisaatiota koskevat päätökset. Sen sijaan kommandiittiyhtiö on yleensä kooltaan sen verran pieni, että vastaava elin ei useinkaan ole tarkoituksenmukainen. Yksityisotoilla tarkoitetaan rahan nostamista yrityksen tililtä omaan käyttöön, jolloin firma kassa pienenee, mutta yrityksen tulos ei laske yhtään noston takia.


Kommandiittiyhtiö voi maksaa palkkaa yhtiömiehelle, minkä lisäksi yhtiömies voi tehdä myös yksityisottoja. Palkkaa voidaan maksaa, jos yhtiömies työskentelee yhtiössä. Kenelle kommandiittiyhtiö sopii? Täydennä yhtiösopimukseen yhtiön toiminimi.


Toiminimessä ei saa olla muun henkilön nimeä kuin henkilökohtaisesti vastuunalaisen yhtiömiehen. Perustamisilmoitus Perustamisilmoitus avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä täytyy aina tehdä kaupparekisteriin. Yhtiöllä on aina oltava hallitus , joka huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä.


Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Kun perustat yrityksen, sinun on valittava sille yritys- eli yhtiömuoto. Vaihtoehtoja ovat yksityinen elinkeinonharjoittaja eli puhekielessä toiminimi, osakeyhtiö, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja osuuskunta. Kunta ja kaupunki (yksinkertaistettu tunnistaminen) Kunnan tai kaupungin johtosäännön mukainen päätöspöytäkirja, jossa valtuutus. Se on kommandiittiyhtiö , jonka kotipaikka on Kouvola, ja pääasiallinen toimiala Hammaslääkäri.


Yhtiön toimitusjohtaja on Anne Kristiina Anttila. Viralliselta nimeltään yhtiö on Hammaslääkäri Ilkka Anttila Ky. Yhtiösi hallitus käsittelee asiat ja tekee päätökset hallituksen kokouksissa.


Jos hallituksen jäsenet eivät ole samaa mieltä päätöksestä, enemmistön mielipide voittaa. Jos äänet menevät tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisee. OYL:n mukaan jos osakeyhtiön hallitus havaitsee, että yhtiön oma pääoma (osakeyhtiön koko kirjanpidollinen oma pääoma, siihen luettuna myös osakepääoma) on negatiivinen, hallituksen on viipymättä tehtävä osakepääoman menettämisestä rekisteri-ilmoitus kaupparekisteriin riippumatta siitä, onko osakeyhtiö yksityinen. Tulorekisteriin ilmoitetaan vain ne työkorvaukset, jotka maksetaan ennakkoperintärekisteriin kuulumattomalle työn suorittajalle. Ilmoitus on tehtävä silloinkin, kun työkorvauksen saajana on esimerkiksi osakeyhtiö, yhdistys, avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö.


Työkorvaukseen sisältyvää arvonlisäveron osuutta ei ilmoiteta. Tilinpäätös ja toimintakertomus on päivättävä ja kirjanpitovelvollisen on ne allekirjoitettava. Jos kirjanpitovelvollinen on yhteisö tai säätiö, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen allekirjoittavat hallitus tai vastuunalaiset yhtiömiehet ja toimitusjohtaja tai muu vastaavassa asemassa oleva henkilö. Klikkaa ja tutustu!


Yritysmuodon valinta on tärkeä päätös aloittavalla yrittäjälle. Helpottaaksemme päätöstä, käymme läpi yritysmuotojen keskeisimmät erot kohta kohdalta. Verotus, vastuut, hallinnolliset asiat, kirjanpito sekä osakkaiden keskinäiset suhteet ovat tekijöitä, joiden pohjalta valintaa kannattaa lähteä tekemään.


Yhdistys, osuuskunta ja säätiö. Avoin ja kommandiittiyhtiö. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Päivärahat ja kilometrikorvaukset.


Hallituksen kutsuu koolle puheenjohtaja. Yhdistys voi maksaa toimihenkilöilleen kilometrikorvauksia ja päivärahoja. Päivärahaoikeus syntyy, jos matka suuntautuu yli kilometrin päähän lähtöpisteestä.


Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Danske Bank on moderni pohjoismainen pankki, jossa voit hoitaa pankkiasiasi juuri niin kuin sinulle sopii. Tutustu palveluihimme ja tule asiakkaaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit