maanantai 17. huhtikuuta 2017

Työsuunnitelma opinnäytetyö

OPINNÄYTETYÖN TYÖSUUNNITELMA Kun aihekuvaus on hyväksytty ja ohjaajat nimetty, opiskelija laatii työsuunnitelman, jossa konkretisoidaan se, mitä tehdään ja miksi, mitä aineistoa käytetään ja miten tietoa hankitaan ja käsitellään. Työsuunnitelman otsikointia voidaan tarkentaa opinnäytetyön sisällön mukaisesti. Opiskelija toimittaa työsuunnitelman opinnäytetyönsä ohjaajalle Moodlen opinnäytetyöympäristöön. Ohjaaja hyväksyy työsuunnitelman. Tämä opinnäytetyö on yksilötehtävä, joten sen toteuttamisesta ja työnjaosta vastaa yksinomaan sen tekijä.


Opinnäyteyön työvaiheet tulevat olemaan seuraavat: 1. Kyselytutkimukset toteuttaminen ja purku. Erityisesti artikkeliväitöskirjoissa on tärkeää kuvata, millaisissa osissa tutkimustehdään ja raportoidaan. Tuotanto- tai projektisuunnitelmassa on tärkeää hahmotella työn toteuttamisen aikataulu, pilkkoa toteutus työvaiheiksi ja pohtia resurssien tarve. Aiheena antimainonta ja sen vaikuttavuus.


Työn tausta - Tilanne yrityks. Tutkielmatyyppinen opinnäytetyö Tutkielmatyyppinen opinnäytetyö voidaan laatia kirjallisuuden pohjalta. Se ei kuitenkaan saa olla pelkästään valmiiden tietojen siirtämistä paperille, vaan siihen tulee liittyä myös opiskelijan itse tekemää pienimuotoista tutkimusta tai selvitystyötä, joka tehdään esimerkiksi haastattelun tai kyselyn avulla. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi.


Savonian liiketalouden ala on jo pitkään paininut monille muillekin korkeakoulutuksille tutun ongelma kanssa: opintojen loppuvaiheessa opiskelijan olisi aika tehdä opinnäytetyö , mutta liian moni opiskelija työllistyy esimerkiksi harjoittelupaikkaansa kesken opintojen. Usein tuossa vaiheessa ainoa puuttuva suoritus on opinnäytetyö. Sopimuksia työnantajan, opiskelijan ja korkeakoulujen kesken: Harjoittelusopimus, työsopimus, sopimus opinnäytetyöstä tai projektitoimeksiannosta. Kokonaistyön vaiheistus ja ajoitus.


Tälle sivulle on listattu ammattikorkea­koulututkintojen, ylempien ammattikorkeakoulututkintojen ja erikoistumiskoulutusten opetussuunnitelmat. Anomuksen käsittely on kuvattu hallinnollisessa ohjeessa ”Vaasan sairaanhoitopiirissä tehtäviä ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä varten”. Hakemukseen liitetään tutkimussuunnitelma aineistonkeruulomakkeineen ja saatekirjeineen (empiirinen tutkimus) tai työsuunnitelma (toiminnallinen opinnäytetyö ). Teososan ja kirjallisen osan yhteys Toiminnallisen työn raportoinnissa painottuu käytännön osion toteuttamisen kuvaaminen ja reflektointi.


Tämä työsuunnitelma toimii kotitalouden lukiodiplomisi pohjana. Sen mukaan lähdet toteuttamaan työtäsi. Lisäksi työsuunnitelmasi on ohjenuorana arvioitsijoille. Tässä rajaat ja kartoitat oman työsi raamit.


Vastaa kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman perusteellisesti. Mikä on teemasi ja miten rajaat aiheen? Kun työsuunnitelma on hyväksytty opiskelija toteuttaa opinnäytetyötä omassa työssään ja raportoi sen etenemisestä. Sivumäärä noin sivua. Mukana kansilehti, sisällysluettelo, lähdeluettelo ja mahdolliset liitteet (työn aikataulusuunnitelma, tutkimuslupahakemus yms.).


Oleellista on vakuuttavuus myös ulkopuoliselle lukijalle! Se on projekti, jolla on tavoite, tarkoitus, aikataulu, riippuvuuksia ja rajapintoja. Sinä olet vastuussa projektin onnistumisesta – olet opinnäytetyöprojektisi päällikkö.


Kelan ja kunnan (sosiaalityö) yhteistyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit