torstai 6. huhtikuuta 2017

Edunvalvontavaltakirja word

Laki edunvalvontavaltuutuksesta jättää valtuuttajalle paljon harkinnanvaraa sen suhteen, millaisia määräyksiä valtakirjaan otetaan. Edunvalvontavaltuutus. Se on valtakirja, jolla jokainen voi valtuuttaa haluamansa henkilön huolehtimaan asioistaan sen varalta, että tulee myöhemmin kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan. Ruotsissa vastaava paperi on framtidsfullmakt. Palvelussamme voit laatia pätevän edunvalvontavaltakirjan itse, vaikkapa kotisohvalla istuen.


Toivomme, että mahdollisimman moni laatii itselleen edunvalvontavaltakirjan. Sivuillemme olemme keränneet selkeää tietoa edunvalvontavaltuutuksesta, jotta voisit päättää, kannattaako sinun laatia edunvalvontavaltakirja. Jos haluat luoda Wordissa lomakkeen, jonka muut voivat täyttää, Aloita mallista tai asia kirjasta ja Lisää sisältö komponentteja.


Sisältöohjausobjekteihin kuuluu esimerkiksi valintaruutuja, tekstiruutuja, päivämäärävalitsimia ja avattavia luetteloita. Jos on käynyt ilmeiseksi, että valtuutuksen antanut henkilö ei kykene enää hoitamaan asioitaan esimerkiksi etenevän muistisairauden vuoksi, valtuutettu voi pyytää maistraattia vahvistamaan valtuutuksen. Jos muistisairaan ihmisen etuja ei saada turvattua esimerkiksi yhteisin pankkitilein, valtakirjalla tai edunvalvontavaltuutuksella, voidaan hänelle määrätä edunvalvoja. Oma, iäkäs äitini on valtuuttanut minut ja sisareni laajalla valtakirjalla hoitamaan kaikkia juoksevia asioitaan.


Vuokra-,kotihoito-, apteekki-, sähkö-ym. Näiltä sivuilta löytyy oikeuslaitoksen asiakkaille tarkoitettuja lomakkeita. Lomakkeiden käyttö.


Pdf-muodossa olevien lomakkeiden avaaminen vaatii Adobe Acrobat Reader-ohjelman. Voit oikeuttaa valtuuttamasi henkilön huolehtimaan omaisuutesi hoidosta ja muista taloudellisista asioistasi. Määrämuotoinen asiakirja, edunvalvonta-valtuutuksen laadintaan. Tämän jälkeen allekirjoitettuasi todistajan läsnäollessa, valtuutus on valmis.


Laki on tarkoitusperältään erinomainen, sillä se mahdollistaa oman itsemääräämisoikeuden käyttämisen holhoukseen ajautumisen sijasta. Katso valtakirjapohjat tästä. Yleisimmät asiakirjamallit kootusti yhdestä palvelusta. Sivuston ylläpito ei vastaa tietojen oikeudellisuudesta.


Tarpeeksi ajoissa tehty edunvalvontavaltakirja helpottaa näin asioiden hoitoa. Kuka hoitaa pankkiasioitani? Kun oma kunto ja kyky huolehtia asioista heikkenee, puikkoihin voi tarttua edunvalvontavaltuutuksessa etukäteen määritelty henkilö. RTF (Rich Text Format) RTF-tiedoston tarkastelu ja muokkaus onnistuu esimerkiksi Microsoftin Word ja WordPad -ohjelmilla. Internet Explorer -selain osaa myös käsitellä RTF-tiedostoja.


Hoitotahto voi ehkä odottaa. Jotkut sanovat että jokaisen tulisi tehdä edunvalvontavaltakirja kun on täyttänyt vuotta. Valtuutus mahdollistaa.


Eräs mittapuu on että jos hankkii henkivakuutuksen niin tarvitaan ainakin edunvalvontavaltakirja. Kun nämä asiapaperit on laadittu ja järjestelyt tehty tulee turvallisempi olo vanhuuden lähentyessä. Jokaista pankkiasiointiin liittyvää tehtävää varten on laadittava aina oma yksilöity valtakirjansa. Tarkasta junien aikataulut ja osta liput. Junalla matkustat edullisesti ja ympäristöystävällisesti.


Osta liput ajoissa ja säästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit