maanantai 10. huhtikuuta 2017

Raportin tekeminen

Voit esittää raportin ylätunnisteessa tietoja, jotka muuten näkyisivät kansilehdellä, esimerkiksi logon, otsikon tai päivämäärän. Jos sijoitat Summa-koostefunktiota hyödyntävän lasketun ohjausobjektin raportin ylätunnisteeseen, koko raportin summa lasketaan. Oman raportin tekeminen. Valitse jokin neljästä vaihtoehdosta ja napsauta Valitse. Anna raportille nimi ja ala lisätä siihen tietoja.


Tyhjä Luo tyhjän piirtoalustan.

Lisää kaavioita, taulukoita, tekstiä ja kuvia käyttämällä Raportointityökalut – Rakenne-välilehteä. Lähtökohtaisesti ei tarvitse olettaa, että tieteellisen raportin lukijalla on vikaa ymmärryksessä. Vältä siis toistoa. Ohjeet ovat myös raportin kaltaisia kuvauksia jostain käytännön ilmiöstä, tapahtumasta, prosessista tai vastaavasta.


Standardialoitteen tekeminen. Jokainen standardisointitarpeen todennut yhteisö tai henkilö voi kirjallisesti tehdä aloitteen kansallisen, eurooppalaisen tai kansainvälisen standardin laatimiseksi, muuttamiseksi tai korvaamiseksi SFS:lle tai kyseistä toimialaa hoitavalle SFS:n toimialayhteisölle. Tutkimukset raportoidaan tarkasti, koska raportin perusteella arvioidaan tulosten pätevyys. Tarvittaessa tutkimus pitäisi pystyä myös toistamaan samanlaisena.


Laajoja tutkimusraportteja tuetaan liitteissä esitettävällä materiaalilla.

Se voidaan laatia tehdystä työstä, matkasta, osallistumisesta kurssille, kokeilusta tai tutkimuksesta. Kuvio lähdemerkinnän rakenteesta. Tutkimusmateriaalia ei lähdeluettelossa mainita, vaan se esitetään tekstissä siinä kohdassa, joka käsittelee tutkimuksen toteutusta, aineistoa ja menetelmiä (ks. lisää luku .4). Lähdeluettelossa mainitaan jokainen lähde, jota raportin tekstissä on käytetty. Esimerkiksi harjoitustöiden raportointiohjeet määrittävät kunkin harjoitustyön raportin sisällön.


Laajin raportin muoto on tutkimusraportti. Tutkimusraportin laatimisessa on otettava huomioon niin kielenhuollon, asiatyylin, referoinnin kuin lähteiden käytönkin vaatimukset. Esimerkin ottelu henkilöineen on todellinen, mutta raportin tapahtumat ovat kuvitteellisia.


Raportin rakenne ja muoto on usein määritelty. Ottelussa ei annettu yhtään varoitusta eikä poistettu henkilöitä tekniseltä alueelta. Hyvä lopputulos edellyttää tekstin muokkausta, joten raportin viimeistelyyn on hyvä varata riittävästi aikaa. Valintojen tekeminen valintalistoilta. Saat raportin haluamillasi valinnoilla.


Raportti kirjoitetaan VAMKin opinnäytetyön mallipohjaan. Muuttujien valintalistoilta voit valita useita rivejä pitämällä Ctrl-näppäintä pohjassa ja klikkaamalla haluttuja rivejä tai vetämällä ja maalaamalla useita rivejä. Nämä ohjeet on kirjoitettu Linux-kurssieni harjoitustehtäviä silmällä pitäen, mutta ne soveltuvat minkä tahansa tietokoneiden teknisten testien raportointiin.


Kennedyn murhaa tutkineen Warrenin komission raportti tai ilmastonmuutoksen maailmanlaajuisia talousvaikutuksia käsittelevä Sternin. Sisällysluettelo 1. Hyvin tehtyä blogia voit käyttää myöhemmin ammatillisen osaamisesi esittelemiseen ja hyödyntää sitä työnhaussa.

Blogista jää sinulle hieno muisto vaihtojaksostasi. Muistathan antaa linkin blogiisi kv-koordinaattorille ja työssäoppimisen ohjaajalle. Seuraa ohjetta tarkasti, jotta kaikki tutkimuksen vaiheet tulee esiteltyä raportissa. Aloita raportin nimen tai raporttiin liittyvän avainsanan kirjoittaminen. Jos esimerkiksi alat kirjoittaa konversiot, näet konversioihin liittyvät raportit.


Avaa haluamasi raportti klikkaamalla hakutulosta. Tiivistelmä on teksti, johon on tiivistetty toinen teksti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit