VALTUUTETTU on oikeutettu edustamaan kuolinpesää pankkiasioiden sekä kaikissa muiden tarvittavien asioiden hoitamisessa. Muuttamaan kuolinpesän postin sovittuun paikkaan. Maksamaan laskuja ja tekemään tilisiirtoja.
Nostamaan varoja kuolinpesän tileiltä sekä irtisanoa ja lopettaa pankkitilejä. Valtakirja kuolinpesän pankkiasioita varten. Tietoa asiakirjasta. Palvelun käyttö on ilmaista.
Kuolinpesän osakkaat voivat tehdä päätöksiä ainoastaan yksimielisesti. Siksi kuolinpesän asioiden hoitamiseksi on usein kätevintä valtuuttaa yksi osakkaista tai esimerkiksi juristi hankkimaan tiedot vainajan pankkitileistä, myymään vainajan omaisuutta ja muuten järjestämään kuolinpesän asioita perunkirjoitusta ja perinnönjakoa varten. Jos tarvitset apua kuolinpesän asioiden hoitamisessa, ota yhteyttä puhelinpalveluumme.
Opastamme mielellämme kaikissa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä. Pankkiasioinnin valtakirjat. Olemme koonneet tälle sivulle erilaisia valtakirjamalleja pankkiasioinnin hoitamiseksi. Sivun oikeassa laidassa olevasta listasta voit valita haluamasi valtakirjapohjan.
Helpottaaksemme pankkiasioiden hoitamista olemme laatineet valtakirjapohjan kuolinpesiä varten. Pankissa asiointi toisen henkilön puolesta helpottuu huomattavasti, jos olet tehnyt oikeanlaisen valtakirjan tätä varten. Läheisen ihmisen kuolema on raskas kokemus, mutta monet käytännön asiat on järjestettävä surusta huolimatta.
Seuraavien ohjeiden tarkoitus on helpottaa kuolinpesän tavallisimpien pankkiasioiden hoitoa. Vainajan varat ja velat muodostavat kokonaisuuden, jota kutsutaan kuolinpesäksi. Kuka tahansa voi maksaa kuolinpesän laskut sen tililtä muutenkin, joten siihen ei tarvita valtakirjaa, mutta toki on varminta yhdessä sopia (ellei vainajan tahto ole muuten selvillä, vaikkapa ns. hautaustestamenttissa), mihin haudataan ja millainen lehti-ilmoitus, arkku, muistotilaisuus, kivi jne. Kirjallinen sopimus kannattaa etenkin, jos kuolinpesän jakoa ei aiota viedä loppuun pitkiin aikoihin.
Tämä sen takia, että ajan kuluessa voi hyvinkin unohtua, mitä sovittiin. Joka kerta, kun menin maksamaan laskuja ja nostamaan rahhoo, niin piti olla valtakirja. Mut sitten ehottivat pankista, että tehhään jatkuva valtakirja , nii ei tarvihe sitä paperisottoo käyvä sen jäläkeen, Kumpulainen kertoo. Laskujen maksun ja käteisen noston lisäksi muihin toimiin ei ole tarvettakaan.
Perunkirjoitus valtakirja. Valtuutus voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai tiettyä veroasiaa varten annettu. Sähköinen valtakirja. Monilla pankeilla, vakuutusyhtiöillä, Kelalla ja Verohallinnolla on verkkosivuillaan tarjolla sähköisiä valtakirjoja, jotka varmennetaan pankkitunnuksilla. Näissä paikoissa kelpaavat aina myös paperivaltakirjat.
Olet aina itse vastuussa valtuuttamasi toimenpiteen laillisuudesta ja seurauksista. VALTAKIRJA kuolinpesän pankkiasioiden hoitamiseksi Tähän valtakirjaan ei saa lisätä eikä siitä saa poistaa valtuutuksia. Osoite Nimi Toimita allekirjoitettu ilmoitus Verohallintoon. Henkilö- tai Y-tunnus Valtuutuksen voimassolo lakkaa, kun ilmoitus asiasta saapuu Verohallintoon. Alta löydät Nordnetin kaikki sopimukset ja lomakkeet PDF-muodossa aihepiireittäin jaoteltuna.
Pääset täyttämään lomakkeet koneellasi avaamalla tai lataamalla ne. Mikäli käytössäsi on Firefox- tai Chrome-selain, lomakkeiden suora täyttäminen selaimessa ei välttämättä toimi. Yksilöity valtakirja , joka soveltuu tiettyyn asiaan liittyvien tehtävien hoitoon tai esimerkiksi pitkälle ulkomaanmatkalle lähtevän henkilön asioiden hoitoon.
Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.