tiistai 25. huhtikuuta 2017

Sambia matkustustiedote

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia. Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa.


Jokaista maakuntaa hallitsee keskushallinnon nimittämä apulaisministeri, joka toimii kuvernöörin tehtävissä. Siirry suoraan sisältöön. Sambia: matkustustiedote - Sambia. Mat­kus­ta­mi­nen ja pal­ve­lut.


Tällä noin miljoonan asukkaan maalla on yhteistä rajaa kahdeksan valtion kanssa. Pohjoisessa rajanaapurina on Kongon demokraattinen tasavalta, koillisessa Tansania, idässä Malawi, kaakossa Mosambik, etelässä Zimbabwe, lounaassa. Matkustusilmoitus on palvelu, jossa ulkomaille matkustavat tai muuttavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Noudata tavanomaista varovaisuutta.


Botswanan viehätys piilee vastakohdissa. Karu autiomaa ja vehreät suistot tekevät maasta mielenkiintoisen luontokohteen. Kulta, timantit ja muut kaivosteollisuuden tuotteet ovat tehneet siitä myös yhden Afrikan rikkaimmista. Silkkitien varrelta välähdyksiä Keski-Aasiasta.


Matkustustiedote kannattaa lukea - ja sitä kannattaisi noudattaa Etelä-Afrikka osoittautui todella monipuoliseksi maaksi. Ulkoministeriön matkustustiedote Englanti Ehtymätön Runsaudensarvi - osa Vielä kerran Lontoo. Lomakohteena Gambia jakaa tunteita.


Matkailijoiden kokemukset Gambiasta vaihtelevat laidasta laitaan: kun yhtä ahdistaa rantapoikien jatkuva huomio, toinen tykkää gambialaisten seurallisuudesta. Kun yhden mielestä Gambian rannat ovat parhaimmillaankin keskinkertaisia, toinen näkee ne pitkinä ja kauniina. Yksi valittaa Gambian luontoseikkailujen vaatimattomuutta, toiselle Gambia on.


Talouskasvun perustana ovat timantit ja muut kaivannaiset. Suomen matkustustiedote suositteli silloin (ja suosittelee edelleen) välttämään koko Sabahin maakuntaa, mutta brittien isommilla resursseilla on mahdollista antaa tarkempiakin ohjeita, jotka tässä tapauksessa rajaavat Sabahista vaan pienen koilliskulman pois. Brittien tarkempaa karttaa käytimme myös Algerian matkamme suunnittelussa.


Osassa maata esiintyy keltakuumetta (ks. Keltakuume 13). Keltakuumerokotusta suositellaan kaikille kk täyttäneille matkailijoille, jotka matkustavat Corrientesin ja Misionesin provinsseihin, mukaan lukien Iguacun putoukset (ks. vihreä alue kartassa Keltakuumeen tartuntavaaran alueet 14).


Sitä suositellaan harkittavaksi myös, jos 9kk täyttänyt matkailija viettää yli. Bali ja maailman ihmeet Ulun Danu Bratan -temppeli. Balilla ei ole varsinaista yhtä, yksittäistä nähtävyyttä, joka nousisi muiden yläpuolelle, vaan Bali on kokonaisuutena yksi maailman ihmeellisimmistä matkakohteista.


Egypti ei ole ainoa maa, jossa matkailija voi nyt joutua vaaraan ja loma keskeytyä evakuointiin. Vaarallisten matkakohteiden listalla on useita kymmeniä maita. Katso mitkä matkat kannattaa nyt perua. Olemme maailman johtavin viisumipalveluiden tarjoaja, verrattomalla tehokkuudella anoaksemme liikematka- ja muita matkustusviisumeita yritys- ja yksityisasiakkaillemme maailmanlaajuisesti, nopeasti, käytännöllisesti ja turvallisesti.


Kolumbia pähkinänkuoressa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit