keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Kela ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus. Voit saada ammatillista kuntoutusta Kelasta, jos olet työtön, opiskelija tai ollut työelämässä vasta vähän aikaa. Nuoren ammatillinen kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti ja sen tavoitteet määritellään yhdessä kuntoutujan kanssa.


Kun haet nuoren ammatillista kuntoutusta, sinun ei vielä tarvitse tietää, minkälaista kuntoutusta haet. Kela auttaa sinua valitsemaan sopivan kuntoutusmuodon. Vaikka sairautesi estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, löytyy usein muita työtehtäviä, joihin työkykysi riittää.

Kela järjestää ammatillista kuntoutusta myös työ- ja ansiokyvyn olennaisen heikentymisen perusteella. EU hyvinvointivaltio Kela Kela -siirto kuntoutus kyselytutkimus köyhyys lapsiperheet lääkekorvaukset lääkkeet matkakorvaus mielenterveys nuoret nuorten syrjäytyminen omaishoito perhevapaat perustulo perustulokokeilu perusturva politiikka sairaanhoitokorvaukset. Jos tarvitset apua kuntoutussuunnitelman laatimi-seen, voit Kevan kautta saada henkilökohtaista kuntou-tussuunnittelijan apua siihen.


Kuntoutuskeskus Kankaanpää tuottaa kuntoutusta noin 1motivoituneen ammattilaisen voimin. Meille voit hakeutua kuntoutukseen esimerkiksi Kelan, Valtiokonttorin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella tai itse maksaen. Jos työkykysi ja opiskelukyky on heikentynyt sairauden, vian tai vamman vuoksi ja varantavat tulevaisuudessa työskentelyä taikka opiskelua, voisi ammatillinen kuntoutus olla sinulle tarkoitettua. Kelan ammatillisena kuntoutuksena. Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on yksilöllinen palvelukokonaisuus niille henkilöille, joilla terveydelliset syyt (sairaus tai vamma) tai muu elämän kokonaistilanne vaikeuttavat oleellisesti nyt tai lähitulevaisuudessa työhön tai opiskeluun pääsyä tai ansiomahdollisuuksia.


Kela järjestää vakuutetun työ- ja ansiokyvyn tukemiseksi tai parantamiseksi taikka työkyvyttömyyden estämiseksi tarkoituksenmukaista ammatillista kuntoutusta, jos asianmukaisesti todettu sairaus, vika tai vamma on aiheuttanut tai sen arvioidaan aiheuttavan lähivuosina henkilön työ- tai opiskelukyvyn ja ansiomahdollisuuksien olennaisen heikentymisen (KKRL6§).

Kela kuntouttaa työikäistä väestöä työelämän eri vaiheissa. Kuntoutuksen tavoitteena on edistää yksilön selviytymistä työelämässä tai tukea työelämään pääsyä tai sinne paluuta. Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kuntoutuksesta. Psoriasisliitto ja Kela järjestävät psoriasista sairastaville erilaisia ryhmämuotoisia kuntoutus - ja sopeutumisvalmennuskursseja. Lisäksi Kela ja työeläkelaitokset järjestävät ammatillista kuntoutusta silloin, kun psoriasis uhkaa työkykyä.


Jokaisella sairastavalla tulisi olla mahdollisuus oikea-aikaiseen kuntoutukseen. Kela - kuntoutus Olipa kuntoutustarpeesi vaativaa, lääkinnällistä, ammatillista tai työllistymistä edistävää, Vetrea tarjoaa kuntoutuspalveluja laitos- ja avomuotoisena. Toimintakykyä tarkastellaan aina kokonaisuutena ja yksilölliset tarpeet huomioiden. Lisäksi kuntoutusta järjestävät kunnat (lääkinnällinen kuntoutus , kuntouttava työtoiminta, sosiaalinen kuntoutus ), työhallinto ( ammatillinen kuntoutus ) ja ammatilliset oppilaitokset ( ammatillinen kuntoutus ). Kela myöntää kuntoutussuunnitelmasi perusteella terapioita yleensä vuodeksi tai enintään vuodeksi kerrallaan. Voit hakea ammatillista kuntoutusta, jos sairaus tai vamma vaikeuttaa työsi tekemistä tai olet vaarassa jäädä työkyvyttömäksi.


KIILA-kuntoutuksessa yhteistyö työterveyshuollon ja työpaikan toimijoiden välillä on välttämätöntä muun muassa työkyvyn ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi. KIILA- kuntoutus on työssäoleville tarkoitettu ammatillista työkykyä tukeva kuntoutus. Kelalla on yleinen vajaakuntoisten ammatillisen kuntoutuksen järjestämisvelvollisuus. Kansaneläkelaitos järjestää vakuutetun työ- ja ansiokyvyn tukemiseksi tai parantamiseksi taikka työkyvyttömyyden estämiseksi tarkoituksenmukaista ammatillista kuntoutusta, jos asianmukaisesti todettu sairaus, vika tai vamma on aiheuttanut tai sen arvioidaan aiheuttavan lähivuosina vakuutetun työ- tai opiskelukyvyn ja ansiomahdollisuuksien.


Mielenterveysongelmat ja erityisesti masennus- ja ahdistuneisuushäiriöt ovat tällä hetkellä eräitä työkyvyn suurimpia uhkia. On mahdollista, että onnistuneella kuntoutuksella voidaan vähentää masennusoireita, kohentaa psyykkistä elämänlaatua ja edistää työssä pysymistä sekä työllistymistä. Kela korvaa ammatillista kuntoutusta henkilöille, joilla asianmukaisesti todettu sairaus,.

Kela voi tukea psykoterapiaa, mutta sinun täytyy etsiä itse sopiva terapeutti. Lisää tietoa sairausvakuutuksesta saat InfoFinlandin sivulta Suomen sosiaaliturva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit