torstai 27. huhtikuuta 2017

Naapurin kuuleminen vantaa

Parhaan hinnan takuu! Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää.

Rakentamiseen liittyvät lomakkeet vantaalla. Naapurin nimi Osoite. Päiväys ja allekirjoitus. Rakennuksen korjaus- ja muutostyön energiaselvitys. Rasitehakemus, rakennusrasite, kiinteistöjen yhteisjärjestely.


Jälkipainos kielletään Oy EDITA Ab, Tilauspalvelu puh. Pä ivä mää rä , naapurin allekirjoitus ja nimen. Rakennuslupahakemuksen vireilletulosta on ilmoitettava naapureille, jollei ilmoittaminen, hankkeen vähäisyys tai sijainti taikka kaavan sisältö huomioon ottaen ole naapurin edun kannalta ilmeisen tarpeetonta.

Näinhän se on, että naapurin kuuleminen käsitetään melko usein väärin. Nimitys itsessään on jo räikeän harhaanjohtava. Todellisuudessa kysymyksessä on, kuten Petsku mainitsi, siitä että ilmoitetaan naapurille vireille tulevasta rakennushankkeesta. Lupaa rakennuksen rakentamiseen ei saa myöntää siten, että vaikeutetaan yleiskaavan toteutumista.


Silloo ku ihmine tarvii terassin, se sen rakentaa. Hotelleja puoleen hintaan. Kyllä siihen on naapurin silmä tottunu. Mutta jos sinä aina olet nöyränä lupaa kysymässä, sinä annat toisille vallan päättää omasta elämästäs, ja sitä valtaa sitte kans käytetähän. Ilmoitusmenettely soveltuu tapauksiin, joissa naapurin oikeusturva ei edellytä lupakäsittelyä ja valitusoikeutta.


Tästä syystä on ilmoitusmenettelyn liitteenä oltava naapurin kuuleminen , mikäli sitä ei katsota naapurin etu huomioiden tarpeettomaksi. Isommissa rakennusprojekteissa kuten omakotitalon tai laajennuksen rakentamisessa on syytä kuulla myös naapureita. Kuuleminen on säädetty laissa.


Suostumusta ei naapurilta tarvitse, mutta kuulla pitää, Sairanen sanoo. Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonta saa vuosittain naapureilta muutamia puheluita, jotka koskevat luvatonta. Rakennusprojektin lupa-asiakirjojen täyttäminen sekä lupien hakeminen on vaativa kokonaisuus, jossa asiantuntija on suureksi avuksi.


Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennuksen suunnittelu ja toteutus tapahtuvat rakentamista koskevien säännösten, määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Hakija voi liittää hakemukseensa selvityksen siitä, että naapurit tai osa naapureista ovat tietoisia hankkeesta, ja selvityksen heidän mahdollisesta kannastaan rakentamiseen. Siltä osin kuin hakija on esittänyt selvityksen naapurien kuulemisesta, ei momentissa säädetty kuuleminen ole tarpeen.

Jokainen saa ilman naapurin lupaa laittaa tontilleen aidan kunhan se on sovussa oman kunnan rakennusmääräysten kanssa. Tonttiyksikkö huolehtii kaupungin maaomaisuuden kehittämisestä. Kaupunki hankkii maata ensisijaisesti vapaaehtoisella kaupalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit