torstai 6. huhtikuuta 2017

Toiminimen keskeyttäminen

Esimerkiksi työttömyysturvan saamisen edellytyksenä on joko yritystoiminnan lopettaminen tai sen keskeyttäminen todistettavasti vähintään neljän kuukauden ajaksi. Aina ei kuitenkaan kannata ajaa toimintaa täysin alas, vaan laittaa se hetkeksi hyllylle. Tieto toiminnan keskeyttämisestä kirjataan yritys- ja yhteisötietojärjestelmään.


Yritysten ja yhteisöjen on ilmoitettava toimintansa lopettamisesta. Toiminnan lopettaminen – yritykset ja yhteisöt. Yksi ilmoitus riittää, tiedot välittyvät samalla ilmoituksella sekä Verohallintoon että kaupparekisteriin. Toisinaan lopettamisen sijaan toiminimen keskeyttäminen saattaa olla kannattavampi vaihtoehto.


Toiminimen keskeyttäminen , eli pöytälaatikkoon laittaminen. Mikäli epäilet, että saatat käyttää toiminimeä vielä myöhemmin, se kannattaa keskeyttää, eli niin sanotusti laittaa pöytälaatikkoon. Aivan kuten toiminimen lopettamisessakin, myös osakeyhtiön tapauksessa kirjanpitomateriaaleja on säilytettävä kirjanpitolain vaatima vähimmäisaika eli 6-vuotta. Selvitysmenettely kestää yleensä minimissäänkin viisi kuukautta, mutta käytännössä aika voi olla selvästi pidempikin.


Yksityisen elinkeinonharjoittajan ( toiminimen ) lopettamisilmoitus PRH merkitsee lopettamisilmoituksen tiedot kaupparekisteriin. Samalla päättyy yrityksen nimen eli toiminimen rekisteröintisuoja. Jos perustat toiminimen uudestaan, käytät uudessa yrityksessä sinulle jo annettua Y-tunnusta. Mitä teet ennen kuin teet lopettamisilmoituksen?


Otetaan kuitenkin vielä esimerkki siitä, miten toiminimen tulos jaetaan ansio- ja pääomatulona verotettavaksi. OP Kevytyrittäjä mahdollistaa keskittymisen asiakkaiden tarpeisiin ja helpottaa oman toiminimen talouden seurantaa. Jaana Pylvänen, yritysvalmentaja OP Kevytyrittäjä on helppokäyttöinen ja selkeä palvelu. Suoraan ulosottokelpoisen julkisoikeudellisen saatavan (esim. kunnan terveyskeskusmaksu) osalta pelkkä perusteltu kiistäminen ei riitä, vaan perinnän keskeyttäminen edellyttää verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetun lain §:n mukaisen perustevalituksen tekemistä tai että velallinen on käyttänyt muuta siihen rinnastettavaa. Jos yhtiö aikoo käyttää toiminimeään kaksi- tai useampikielisenä, toiminimen jokainen ilmaisu on mainittava yhtiöjärjestyksessä.


Yhtiöjärjestyksen muuttamisesta säädetään luvussa. Oikeusministeriön asetuksella voidaan säätää osakeyhtiön malliyhtiöjärjestyksestä. Mikäli jätät toiminimesi kaupparekisteriin, niin sinun tulee huolehtia jatkossakin kaikesta byrokratiasta, kuten vuosi- ja kuukausi-ilmoituksien antamisesta.


Ohjetta on päivitetty, koska verotuksen sanasto on muuttunut 1. Homman voi hoitaa samalla tavalla kuin jättimäisen täytekakun syömisen: pala kerrallaan. Mä päätin lopettaa Ketipinorin syömisen kokonaan. Täytäntöönpanon kielto ja keskeyttäminen ovat voimassa siihen saakka, kunnes markkinaoikeus on ratkaissut pääasian. Muutosta tähän ratkaisuun saa hakea korkeimmalta oikeudelta valittamalla vain, jos korkein oikeus niillä erityisillä perusteilla, jotka ilmenevät oheisesta valitusosoituksesta, myöntää valitusluvan.


Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi. Kun aloitat työnhaun, TE-palvelut selvittää ensin yrittäjäaseman, eli oletko. Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan.


Lomakkeessa on kohta toiminnan keskeyttäminen ja lopettaminen, mikä sinun täytyy täyttää. Jos jatkat toimintaa myöhemmin niin teet toiminnan uudelleen aloittamisesta ilmoituksen samalla lomakkeella jälleen verohallinnolle. Työttömyyskorvauksista kehottaisin soittamaan omaan te-toimistoon ja ottamaan selvää asiasta suoraan sieltä. Jos joku osapuolista haluaa tehdä kokonaan uuden esityksen saneerausohjelmaksi, tulee hänen maksaa kulut itse. Näitä kustannuksia ei korvata, vaikka uusi ehdotus hyväksyttäisiinkin saneerausohjelmaksi.


Kun jonkun omistajan omistusosuus nousee yli osakeyhtiössä, syntyy osakeyhtiölain mukainen lunastusoikeus ja –velvollisuus. Vähemmistöosakkeiden lunastusoikeudesta ja lunastusmenettelystä on säädetty osakeyhtiölain luvussa. Lunastusoikeuden syntyminen Osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajalla, jolla on enemmän kuin yhdeksän kymmenesosaa yhtiön osakkeista ja kaikkien. Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset.


Avainta tarjoaa jäsenilleen monipuolista työmarkkinapoliittista työnantajaedunvalvontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit