torstai 6. huhtikuuta 2017

Juttupalkkio

Tämä on otettava huomioon palkkioista sovittaessa. Alalla sovitaan yleensä juttu-, kuva, kuvitus-, sivu-, ohjelma- tai videopohjaisesti yrittäjän palkkiosta. Tutustu julkaisuun, johon tarjoat juttua.


Kun tarjoat juttua uudelle ostajalle, selvitä median kohderyhmä. Mieti esimerkiksi, millaisia juttutyyppejä ja palstoja lehdessä on ja ketä siihen on haastateltu. Palkkioita ei ole kirkossa kuulutettu, mutta itse arvioisin juttukokonaisuutesi könttäarvoksi n. Mutta muista, juttupalkkio on aina lehtikohtainen, jossain saatat saada samanlaisesta jutusta 1euroa. Tavanomaisesta poikkeavat kulut lisätään laskuun palkkion päälle, ja niistä sovitaan etukäteen toimeksiantajan kanssa.


Tällaisia ovat esimerkiksi matka- ja majoituskulut sekä juttua tai kuvausta varten hankitut tarvikkeet. Pariterapia johti avioeroon. Noin vuosi sitten vaimoni kertoi ettei kaikki ole hyvin, ja hänellä on paha olo. Hänen mielestään olimme ajautuneet suhteessa jollain tapaa erilleen, johtuen osittain toki lapsiperheen arjen kiireistä, jossa parisuhteen hoitaminen jäi vähän puolitiehen. Jos juttu julkaistaan Long Playssa, kirjoittajalle maksetaan normaali juttupalkkio.


Tässä tapauksessa Long Playn editori työstää tekstiä läheisesti kirjoittajan kanssa. Hitaan journalismin yhdistys jakaa apurahan nyt kuudennen kerran. Lähetä uutisvinkki Helsingin Sanomien toimitukseen. Jos pelejä ja teknologiaa osataan soveltaa oikein, ei ole väliä minkälaisia rajoitteita ihmisellä on.


Ketjukehu Katjasta tulee vammaistyön osaaja, joka innovoi pelien ja tekniikan soveltamista erilaisiin sosiaalialan tarpeisiin. Arvonlisäverollisuus riippuu myytävästä tuotteesta Arvonlisävero (alv) on kulutusvero, jonka myyjä sisällyttää tavaran tai palvelun myyntihintaan. Alv koskee myös osaa freelancereista. Työsuhteinen työ ei ole alvin piirissä. Nopeatempoisessa uutistyössä sinä ja muut lukijamme olette ensiarvoisen tärkeitä.


Vinkkaa meille, kun näet, kuulet tai luet jotain Ilta-Sanomien uutiselta tai puheenaiheelta haiskahtavaa! Juttupalkkio meni haastateltaville. Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Totesin Helsingin Sanomien työntekijälle, että 5euron juttupalkkio kuulostaa vähältä. Vastaus yllätti: hänen mukaansa palkkioiden alentamisen taustalla on se, että Matka-sivut eivät ole lehden ydinaluetta.


Eikö palkkioiden pitäisi perustua työmäärään? Kaikki osallistujat kutsutaan 12. Muistathan myös tarkistaa oppilaitoksestasi mahdollisuuden opintopisteisiin. Fair Play -lehti: Parin markan juttupalkkio vei sateeseen.


Eivät ole urheilutoimittajatkaan kuten ennen. Mukaelma vanhasta urheilijoihin liittyneestä sanonnasta pätee myös urheilusta raportoineeseen toimittajakuntaan. Koin myyneeni sieluni Almalle. Kantokorven terävin arvostelu kohdistuu Alma Mediaan. Summaan tarvitsisi loppuun usein vähintään yhden nollan lisää.


Juttuvaihto = Samaan konserniin kuuluvien tai muutoin yhteistyötä tekevien sanomalehtien, jossa sisällöltään samoja juttuja julkaistaan eri lehdissä. Jutut voi suunnitella ja toimittaa joko täysin itsenäisesti tai yhteistyössä Mainingin toimituksen kanssa. Jutuista maksetaan juttupalkkio. Jotta nuorten ääni saadaan lehdessä kuuluville, pitää se tehdä nuorten kautta.


Lue Hiljaiset huolenkantajat -teemajuttu. Lue Pelko ja häpeä vähenivät keskustelulla -teemajuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit