maanantai 17. huhtikuuta 2017

Parvekeremontin kustannusten jako

Käytännössä kustannusten jakamisesta tasan osakkeenomistajien kesken seuraa, että suurten huoneistojen maksuvelvollisuus pienenee ja pienten huoneistojen maksuvelvollisuus kasvaa verrattuna vastikeperusteen mukaiseen kustannustenjakoon. Tämän vuoksi laissa on asetettu tiukat edellytykset sille, milloin tasajakoa voidaan käyttää. Parvekkeiden lasittamisestakin voi samassa yhteydessä päättää yksinkertaisella enemmistöllä. Olemme kuulleet, että tänä päivänä kyseisen kaltaisen remontin voisi (tai ehkä jopa suositellaan?) jakaa kustannuksiltaan niin, että talon, jossa parvekkeita ei ole lainkaan, osakkeenomistajat eivät osallistu lainkaan ko parvekeremontin kustannuksiin, vaan maksajina ovat vain ne asunnot, joissa parvekkeet on.


Keskustelu Parvekeremontti kulut parvekeetomilla Parvekeremontti kulut parvekeetomilla Esillä viestiä, - (kaikkiaan 9) 7. Vastaus Maisa Tässä parvekeremontin alla yhtiökokouksessa tuli porua parvekelasituksista. Parvekeettomat maksavat yhtiövastikkeessaan saman neliökohtaisesti lasketun erän kuin. Taloyhtiössä on muutama asunto, joihin ei kuulu parveketta. Ossi Osakas kirjoitti:. Ajattelin että jollain olisi käytännön kokemuksia asiasta ja kuulostellaan nyt vielä.


Jos joku tasajakoa tässä parvekeremppaasiassa ehdottaa (sellaista juttua olen kuullut), asiasta päätetään yhtiökokouksessa ja sen kyllä tiesin, ettei määräenemmistö riitä kustannusten jyvityksen muuttamiseen. Vesieristyksen kunnossapito kuulunee ainakin uuden lain mukaan yhtiön vastuulle. Oletetaan tilanne, jossa vuotta vanhassa talossa osa kylpyhuoneista on jo remontoitu osakkaiden toimesta ja osa on alkuperäisiä.


Suomen rakennuskannasta suuri osa on tullut siihen ikään, että mittavia remontteja, kuten putki- ja julkisivuremontteja on toteutettava. Merkittäviä remontit ovat etenkin siksi, että ne ovat kalliita; niiden yhteenlaskettu hinta voi nousta noin vuoden aikana yhtä suureksi, kuin koko talon rakentamisen kustannukset. Korjaushanke haltuun -kiertue 20- 20Kiinteistöliitto jäsenyhdistyksineen ja yhteistyökumppaneineen järjestää Korjaushanke haltuun -kiertueen lokakuusta 20maaliskuuhun 2015. Mielestäni parvekeremontin maksu on se suurin vääryys, koska sinne minulla ei ole mitään asiaa enkä voi siellä istua ja nauttia kesästä kuten omistajat. Kaikesta muusta mielelläni maksan kuten esim.


Raatihuoneenkatu asunto-osakkeen parvekeremontin pääomalainan maksaminen Asunto-osakeyhtiö Raatihuoneenkatu 4:ssä toteutettiin parvekeremontti. Remontin kustannuksia varten yhtiö on ottanut lainan vuoden maksuajalla. Neuvosto päätti, että remonttilainaa lyhennetään yhtiövastikkeen kautta. Saumauksen HUIPPUOSAAJA ELEMENTTI saumaukset PALOKATKO eristykset BETONI rakenteiden injektoinnit- ja korjaukset SUOMEN RAKENNUS SAUMAUS YHDISTYS JÄSENLIIKE LUOTETTAVAA URAKOINTIA JA LAATUTUOTTEITA Puh.


KIINTEISTÖRATKAISUT HELSINKI 20Painosmäärä 0kpl Osoitteisto: Omakiinteistö-lehden osoiterekisteri Julkaisija ja kustantaja Media Potentia Oy, Tampere www.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit