torstai 27. huhtikuuta 2017

Adressit hautajaisiin

Mitä kirjoittaa suruadressiin? Sisälehdelle kirjoitetaan surunvalittelu sekä suruvärssy. Lähetys sisältää kauniin adressin, sisälehden teksteilläsi, kuorituksen ja toimituksen.


Yleensä adressi tai muu osanottotervehdys lähetetään silloin, kun on estynyt osallistumasta hautajaisiin. Onko muistotervehdyksen lähettämiselle jotain aikataulua?

Adressit ja muut muistotervehdykset luetaan hautajaisissa. Tämän vuoksi ne pyritään toimittamaan vastaanottajille ennen hautajaisia. Painamme asiakkaan tilaamat yksilölliset adressit ja korusähkeet sekä toimitamme ne asiakkaan valitsemalla toimitustavalla vastaanottajalle. Jos vainaja ei ole niin läheinen, että olisi itse järjestämässä hautajaisia, kannattaa ensin kysyä omaisilta millaisia hautajaisia he suunnittelevat ja kuinka paljon sukulaisia ja ystäviä odotetaan hautajaisiin tulevan. Joskus hautajaiset pidetään vain perhepiirissä tai hautajaisiin voidaan kutsua lehti-ilmoituksella.


Tilauksen sisältö kokonaisuudessaan: tilaajan valitsema kuvallinen kartonkikansi, sisälehti ja sen tekstit sekä toimitustavan vaatima pakkaus sekä osoitemerkinnät toimitusmaksuineen. Yleensä lukemisen suorittaa vainajalle läheinen henkilö, mutta adressien lukija voi olla kuka vaan.

Jos haluatte lukea adressit läheisenne muistotilaisuudessa, on siitä hyvä puhua vainajan lähiomaisten kanssa. Lukijoita voi olla useampikin. Lisätietoja… Tämän vaatimuksen takana oleva ajatus on se, että ellei adressin luoja saa kaveriaan allekirjoittamaan kyseistä adressia, se on luultavasti huonosti kirjoitettu.


Tarjoamme ilmaisen sivutilan nettiadresseille. Käyttäjiemme luomiin adresseihin viitataan päivittäin tiedotusvälineissä, joten nettiadressi on tehokas väline, kun haluat saada asiallesi suuren yleisön ja päättäjien huomion. Kauneimmat muistovärssyt, muistovärssy, muistolauseita, muistosanoja, muistovärssy suruun, surunvalittelut, hautajaisvärssyjä, suruvärssyjä, suruadressin. Ostamalla Syöpäsäätiön adressin tuet suomalaista syöpätutkimusta. Syöpäsäätiön logolla varustettuja Paletin adresseja on myynnissä ympäri Suomen Citymarketeissa, Prismoissa, S-marketeissa ja K-supermarketeissa, Sokos-tavarataloissa sekä useissa kirjakaupoissa (esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessa kirjakaupassa, Info- ja Kipa-kirjakaupoissa).


Adresseihin on mahdollista saada yhdistyksen, yhteisön tms. Semmosta vaan, että itse etsin mummon hautajaisiin kauniin runon, enkä kerta kaikkiaan kyennyt sitä hautajaisissa lukemaan. Eli älä ota mitään pitkää,. Muistolauseet ja värssyt kukkalaitteisiin ja hautajaisiin.


Vainajan omaisille lähetetään vakiintuneesti suruvalittelut adressilla tai sähkösanomalla, jotka luetaan muistotilaisuudessa. Niiden lukijasta on hyvä sopia etukäteen ja ottaa suruvalittelut valmiiksi pois kuorista. Muistotilaisuuden lopussa joku omaisista voi lausua kiitokset läsnä olevalle saattoväelle.


Omaiset ja hautajaisiin tuleva pappi useimmiten tapaavat ennen hautajaisia keskustellakseen.

Keskustelussa sekä käydään läpi käytännön asioita siunaus- ja muistotilaisuudessa että on mahdollista muistella edesmenneen elämää ja käydä läpi omaa suruaan. Jotkut omaiset haluavat keskustella vain käytännön asioista. Täyden palvelun kukkakauppa. Kukkatoimitukset tehdään ammattitaidolla tuoreista kukista.


Ensisijaisesti käytetään tilattua lajiketta. Ellei tämä ole mahdollista, toimitetaan lähellä olevaa väriä tai lajiketta. SRK:n julkaisemia suru- ja onnitteluadresseja voi ostaa myös paikallisten rauhanyhdistysten julkaisumyynnistä ja kirja-asiamiehiltä sekä SRK:n.


Tilausohjeet Yhteystiedot Toimitusehdot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit