perjantai 14. huhtikuuta 2017

Takuueläke nousee 2019

Tuloraja ja vähimmäiseläke jäävät kuitenkin tätä pienemmäksi, jos henkilö on varhennetulla vanhuuseläkkeellä. Hän ei saa työeläkkeitä. Kela myöntää hänelle kansaneläkkeen ja takuueläkkeen varhennettuina 1. Kumpikin eläke vähenee eli kutakin varhentamiskuukautta kohden. Seuraavissa esimerkeissä kansaneläke ja takuueläke on laskettu olettaen, että kaikki työeläke on kansaneläkettä pienentävää tuloa. Työeläke on tarkistettu elinaikakertoimella.


Kokonaiseläke on työ- ja kansaneläke sekä takuueläke yhteensä kuukaudessa. Verot on laskettu olettaen, että samaa kuukausituloa on maksettu koko vuoden. Paikkakunta Oulu, ei kirkollisverovelvollinen, ei pääoma- tai muita tuloja eikä mitään vähennyksiä. Katso puolueiden reseptit yksinasuvien tukemiseksi – asumisen kalleuteen ja syrjivään verotukseen halutaan puuttua Puolueilla ei ole patenttiratkaisua yksinasuvien pulmiin, koska heidän tilanteensa ovat erilaisia. Takuueläke nousee arviolta euroa kuukaudessa, hallitus kertoo.


Aiemmin ilmoitetun korotuksen kuukausivaikutus olisi ollut noin kahdeksan euroa per takuueläkkeen saaja. Myös eläkettä saavan hoitotuen perustuen korotukseen kohdennetaan miljoonaa euroa. Tuki nousee noin euroon kuukaudessa.


Asuntolainan korkovähennys. Eläkeikä nousee asteittain. Valtiovarainministeriö korottaa takuueläkettä ja vähimmäismääräisiä päivärahoja. Korotuksiin varataan miljoonaa euroa. Velkaneuvontaan lisärahaa.


Tämä kohdistetaan muun muassa talous- ja velkaneuvontaan. Se tarkoittaa noin euroa lisää aiemmin tehdyn euron kuukausinoston päälle, hän lisäsi. Kotimaa kommenttia 0. Varhennettuun vanhuuseläkkeeseen on oikeus 63-vuotiaana. Kansaneläkkeen varhennusvähennys on kuukautta kohti.


Jos esimerkiksi vuoden iässä työeläkkeelle jäävä haluaa samaan aikaan myös kansaneläkkeen, voi hän saada sen vain varhennettuna. Paassillan laskelman mukaan takuueläke nousee ensi vuonna kahdeksan euroa kuussa, jos Orpon esitys toteutuu. Täysimääräisen elatustuen määrä on 1. Tuet nousevat prosenttia eli täysimääräinen tuki nousee euroa kuukaudessa.


Täyden takuueläkkeen (83euroa kuukaudessa) voi saada silloin, kun saajalla ei ole muita eläkkeitä. Takuueläkkeestä vähennetään kaikki muut saajan eläketulot bruttomääräisinä eli veroja vähentämättä. Eläkkeiden alapäässä muutokset ovat useita kymmeniä euroja.


Nykyinen täysi noin 6euron kansaneläke nousee eurolla 6euroon. Palkkakerroin Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vuosittain myös palkkakertoimen, jota käytetään tulevien eläkkeiden laskennassa. Työttömyysturvalain muutos astui voimaan vuoden alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit