torstai 6. huhtikuuta 2017

On ruotsiksi

Sanakirja Suomi-Ruotsi. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä! Mitään muuta ei ole ruotsiksi , ei neuvoston asiakirjaa eikä itse mietintöä.


I dag är det så att det bara är motiveringsdelen som finns på svenska. Tällä hetkellä vain perusteluosa on ruotsiksi.

Det har varit litet problem i utskottet under behandlingen av detta ärende, eftersom handlingarna inte har funnits på svenska. Katso sanakirjasta miten ”hattu” sanotaan ruotsiksi. Ostin eilen uuden suomi–ranska-sanakirjan antikvariaatista. Vanhimmat ruotsiksi kirjoitetut tekstit olivat keskiaikaiset maakuntalait. Keskiajalla lähes kaikki kirjallisuus liittyi uskontoon ja oli kirjoitettu latinaksi.


Koiraa pidetään lähinnä lemmikkieläimenä tai harrastuksen vuoksi esimerkiksi metsästys- tai näyttelykoirana, mutta myös hyötykäytössä esimerkiksi poliisin tai tullin huumekoirana taikka näkövammaisen opaskoirana. Ruotsin vanhin lähdeteos on Eerikinkronikka. Taivutus ruotsiksi.

Kun etsit ruotsinkielisen verbin taivutusmuotoja, bab. Rekisteröitymisen jälkeen pääset käsiksi kaikkiin sivulla oleviin materiaaleihin ja harjoituksiin. Opi sanomaan numerot ruotsiksi. Suuntanumero erotetaan ruotsinkielisessä tekstissä yhdysmerkillä, suomeksi kirjoitettaessa sulkeilla. Huomaa myös numeroiden ryhmittely: ruotsiksi kahden tai kolmen numeron, suomeksi kahden, kolmen tai neljän numeron jaksoiksi havainnollisuuden ja muistettavuuden perusteella.


DD vaikka niin helppo onkin. SWE on nettisarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. Lyhyet videot kertovat, miltä Ruotsi näyttää suomalaisin silmin. Mielenkiintoisia ja vauhdikkaita henkilöitä ja aiheita, jotka tempaavat mukaansa – ja saattavat aiheuttaa kiinnostusta ruotsin kieleen! Itellan postinumerohaulla (ks. linkki alla) voit hakea ensin ko.


Kortti on Karinilta. Kirsti, du har fel: beklagar sorgen” är helt etablerat på svenska, och snarast kan betraktas som den normala kondoleansfrasen. Kirjoita hakemasi sana yllä olevaan tekstikenttään joko suomeksi tai vieraalla kielellä ja paina Käännä painiketta.


Moikka, saisiko täältä apuja? Nettisanakirjat eivät tunne tätä termiä, joten voisiko joku ruotsinkielinen auttaa, tack! Sivut, jotka ovat luokassa Suomen kuntien ruotsinkieliset nimet.

Seuraavat 1sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 179. Kaikki kotimaan junien aikataulut yhdellä sivulla.


Kelan etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa. Lomakkeet avautuvat napsauttamalla lataa-linkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit