tiistai 18. huhtikuuta 2017

Ennakkoperintärekisteriin hakeutuminen sähköisesti

Kun työn suorittaja on merkitty ennakkoperintärekisteriin , asiakkaan ei tarvitse toimittaa ennakonpidätystä työkorvauksesta eikä käyttökorvauksesta. Jos maksettava suoritus sen sijaan on palkkaa, maksajan on aina toimitettava ennakonpidätys, vaikka saaja kuuluisikin ennakkoperintärekisteriin. Yhtiötä perustettaessa hakemus tehdään perustamislomakkeilla Y Ytai Y3. Y-tunnukselliset hakeutuvat ennakkoperintärekisteriin muutoslomakkeilla Y Ytai Y6.


Osan lomakkeista voi myös täyttää sähköisesti YTJ:n sivuilla verkkopankkitunnusten. Ilmoittautuminen ennakkoperintärekisteriin tapahtuu yrityksen perustamisilmoituksella. Lomakkeet löytyvät YTJ:n sivulta.


Arvonlisäverovelvolliseksi rekisteröinti, ennakkoperintärekisteriin hakeutuminen. Jos ulkomainen työkorvauksen saaja haluaa välttää lähdeveron perimisen, yrityksen kannattaa hakeutua ennakkoperintärekisteriin tai hakea lähdeverokortti,. Osakeyhtiön voi perustaa myös sähköisesti verkossa YTJ- asiointipalvelussa.


Kun perustat uuden yrityksen: Jos ilmoittaudut myös kaupparekisteriin, tee perustamisilmoitus YTJ-palvelussa. Saat Y-tunnuksen heti perustamisen jälkeen. Kun olet saanut Y-tunnuksen, ilmoittaudu tai hakeudu arvonlisäverovelvollisten rekisteriin joko OmaVerossa tai sähköisellä muutosilmoituksella YTJ-palvelussa. Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti.


Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). Kun teet ilmoituksen sähköisesti , palvelu laskee käsittelymaksun automaattisesti, ja maksu suoritetaan palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen. Paperi-ilmoituksissa maksat käsittelymaksun etukäteen ja liität kuitin maksusta ilmoituksen mukaan.


Sign in to like videos, comment, and subscribe. Osoite- ja yhteystietojen muutos ilmoitetaan sähköisesti omana ilmoituksenaan. Jos haluat ilmoittaa myös muita muutoksia yrityksen tietoihin, voit tehdä sen samalla kirjautumiskerralla, mutta eri ilmoituksella. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Freelancer voi hakeutua toiminnastaan ennakkoperintärekisteriin. Jos työ- tai käyttökorvauksen saaja ei ole ennakkoperintärekisterissä, tulee suorituksen maksajan toimittaa ennakonpidätys. Ennakkoperintärekisteriin hakeutuminen ei ole kuitenkaan pakollista. Palveluntuottajan tulee olla merkitty ennakkoperintärekisteriin.


Alle 18-vuotiaille palvelua tarjoavan palveluntuottajan tulee pyytää työntekijöiltään rikos-rekisteriote nähtäväksi. Oulun kaupungilla on oikeus vaatia palveluntuottajaa toimittamaan kirjalliset todistukset tai muun riittävän näytön siitä, että tässä kohdassa mainitut yleiset edellytykset täyttyvät. Aloittamisilmoituksella liitytään arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.


Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tutustu hakuohjeeseen. Kuntouttavalla työtoiminnalla vahvistetaan asiakkaan työelämävalmiuksia, työssä tai opinnoissa selviytymistä ja luodaan edellytyksiä työllistymiselle, koulutukseen tai työllistämistä edistäviin palveluihin. Kunnalla on oikeus vaatia palvelun tuottajaa toimittamaan kirjalliset todistukset tai muun riittävän näytön siitä, että tässä kohdassa mainitut yleiset edellytykset täyttyvät.


SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN JA VEROJEN MAKSAMINEN KAUSIVEROILMOITUKSEN KESKEISIÄ KOHTIA ARVONLISÄVERO TYÖNANTAJASUORITUKSET JOS YRITYKSELLÄ EI OLE TOIMINTAA MUUT OMA-ALOITTEISET VEROT KAUSIVEROILMOITUKSEN TIETOJEN KORJAAMINEN MISTÄ SAA LISÄTIETOA? Uutiskirje yritysasiakkaille Uutiskirjeestä saat tietoa verotuksen muutoksista. Asuminen Espoossa opas senioreille Kaupungin toimintaterapeuteilta saa apua ja neuvontaa asunnonmuutostöiden suunnitteluun ja järjestelyyn. Toimintaterapeuttien keskitetty ajanvaraus, arkisin klo 8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit