torstai 13. huhtikuuta 2017

Vuokran korottaminen omistajan vaihtuessa

Jos vuokranantaja haluaa vuokrasuhteen aikana korottaa asuinhuoneiston vuokraa enemmän kuin korotusyleisohjeessa on mainittu, hänen on kirjallisesti ilmoitettava vuokralaiselle korotuksen peruste ja uusi vuokra. Sovitun vuokran korottamisesta tai alentamisesta säädetään jäljempänä. Vastaavasti vuokrasopimus sitoo uutta omistajaa , jos omistusoikeus siirtyy. Vuokra -asuntoni vaihtaa omistajaa.


Näin ollen vuokralaisen vaihtuessa pääset vuokraamaan asuntoa taas. Elinkustannusindeksiin sidotun vuokran korottaminen lasketaan pistelukujen. Millä perusteilla vuokraa voi korottaa ja kuinka paljon? Pitääkö vuokrankorotus kirjata vuokrasopimukseen? Realia Asuntovuokrauksen myyntijohtaja Sari Halkosalmi valottaa vuokrankorotuksiin liittyviä vuokranantajan oikeuksia ja velvollisuuksia.


Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 31. Kun huoneisto myydään vuokrattuna, siirtyy voimassa oleva vuokrasopimus pääsääntöisesti sellaisenaan huoneiston uudelle omistajalle, sillä ”kauppa ei riko vuokraa”. Uudella vuokranantajalla ei ole oikeutta eikä velvollisuutta tehdä uutta vuokrasopimusta. Samaa koskee myös muita ns.


Aikaisemman omistajan tekemä. Sopimukseen kannattaa aina ottaa selkeä korotusehto, jotta vältytään erimielisyyksiltä vuokrankorotuksia koskien. Erityisiä perusteita ei ole, mutta irtisanominen ei saa olla hyvän tavan vastainen. Se ei saa olla hyvän tavan vastainen esim. Tosin minun tapauksessa tuo ei hyödytä vuokralaista, kun veronmaksajat maksavat vuokran.


No jos vaikka korvataan vahinko vuokralaiselle siten, että annetaan tonni puhtaana käteen jos lähtee nopeasti. Minä voisin kyllä myyjänä tuon maksaa, jos asuntokaupat on siitä kiinni. Tonni sinne tai tänne, so what.


Itse en ole yleensä vuokrasuhteen aikana vuokraa korotellut. Pitkäaikainen ja hyvä asukas on sen arvoinen, etten tuota maksimivuokraa aina edes yritä saada. Asukkaiden vaihtuessa toki viimeistään tarkistellaan vuokran määrää.


Ja tottakai muutenkin, jos esim. Kun vuokralainen on luovuttanut huoneiston kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi, vuokralainen vastaa, jollei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu, edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle. Palstalla asiantuntijat vastaavat kysymyksiin asumisesta. Verna Aho sai tekstiviestin, jonka jälkeen elämä ei ollut entisellään – Nyt hän kertoo, millaista arjesta tuli, kun puoliso Lauri Markkanen alkoi tienata neljä miljoonaa dollaria vuodessa 4. Yksityiset vuokranantajat haluavat pitää kiinni hyvästä vuokralaisesta.


Muutoin vuokrasuhde voidaan päättää luovutushetkellä. Huoneiston alunperin vuokralle antanut vuokranantaja on tällöin velvollinen korvaamaan vahingon vuokralaiselle, jos vuokrasuhde päättyy alkuperäisen sopimuksen vastaisesti. Näkisin, ettei vuokrasopimuksessa todettu vuokrantarkistusoikeus ”muun perusteen johdosta” täytä huoneenvuokralain edellytyksiä korotuksen perusteen yksilöinnistä. Hyvä vuokrasopimus on reilu sekä vuokranantajalle että vuokalaiselle. Valitettavan usein vuokralaista pidetään välttämättömänä pahana eikä asiakkaana, joka maksaa pois sijoituslainojasi, tuo kuukausittaista kassavirtaa ja mahdollistaa vaurastumisesi.


Jälleenvuokran huomattava korottaminen voisi johtaa toimenpiteisiin, jotka eivät puolustusvoimien johtamisen kannalta olisi tarkoituk-senmukaisia. Puolustusministeriö teki 4. Uushankintahinta pysyy samana koko auton käyttöajan. Hankinnan jälkeiset auton hinnan tai omistajan muutokset eivät siten vaikuta jo käytössä olevan auton luontoisetuarvoon. Jos automallilla on useita maahantuojia, uushankintahintana käytetään Tullin ylläpitämän henkilöautojen hintatilaston mukaista arvoa.


Indeksiehdon tarkoituksena on sitoa jonkin taloudellisen sitoumuksen arvo indeksiin, jotta sitoumuksen arvo säilyttäisi perusajankohdan arvon koko. Jos luontoisetuasunto sijaitsee kiinteistöyhtiössä, jonka osakkeenomistaja työnantaja on, työnantajan perimäksi korvaukseksi katsotaan myös palkansaajan kiinteistöyhtiölle maksama vuokra. Asuntoedun arvosta ei saa vähentää vuokran yhteydessä perittäviä muita maksuja, kuten sauna- ja pesutupa- ja autopaikkamaksuja. Kun aika on toteuttaa unelma uudesta kodista. Oikotiellä ostat, myyt tai vuokraat asunnon helposti.


Täältä löydät myös työpaikan, auton, vaikkapa uuden tv:n, toimitilan ja juridisesti pätevät sopimukset tuhansiin eri tilanteisiin. Oikotie on luotettava kumppanisi mukana elämän suurissa v. Sopimusosa Asumisoikeussopimus Tällä sopimuksella perustetaan asumisoikeus jäljempänä mainittuun huoneistoon ja muihin tiloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit