maanantai 10. huhtikuuta 2017

Asunnon vuokraaminen yksityiseltä

Asunnon vuokraaminen yksityiseltä

Oman asuntosi, huoneesi tai mökkisi vuokraaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Suunnittele unelmalomasi tänään! Vuokranantaja laittaa sähköpostilla vuokrasopimus ehdotuksen, jonka vuokralainen joko hyväksyy tai ei hyväksy ja etsii toisen asunnon. Vuokralainen laittaa omista rahoistaan vakuuden ja ensimmäisen kuukauden vuokran tilille mahdollisimman pian. Vuokra- asunnon löytäminen ei ole välttämättä helppoa, vaikka niin saattaisi luulla.


Asunnon vuokraaminen yksityiseltä

Parhaista vuokra-asunnoista niin sanotusti vapailla markkinoilla kilpaillaan verisesti. Kaupunkien ja kuntien vuokra-asuntoja myönnetään asukkaille tarveharkinnan perusteella eli hakemasi vuokra- asunnon saantiin vaikuttavat asunnon tarpeesi, varallisuus ja tulosi, jotka sinun on hakemuksessasi kerrottava. Asunnon vuokrauksen käsikirja.


Sekä vuokranantajan että vuokralaisen on oltava tietoinen asunnon vuokrausta koskevasta lainsäädännöstä ja sen vaikutuksista vuokrasopimukseen ja -suhteeseen. Yritykset maksavat yleensä huomattavasti parempaa vuokraa kuin yksityiset. Itse vuokrasin työntekijöilleni asunnon yksityiseltä. Aluksi vuokranantaja valitteli häiriöistä joista naapurit olivat huomautelleet.


Sen jälkeen kun maksoin vuoden vuokrat etukäteen ei ongelmia ole enää ollut. En ole koskaan vuokrannut asuntoa yksityiseltä , joten kysyisin muutaman neuvon. Mitä vuokranantajalla on oikeus kysyä minulta? Yksityiseltä vuokraaminen. Jos vuokraat asunnon suoraan espanjalaiselta omistajalta on suositeltavaa, että osaat kieltä hyvin ja tunnet paikallisen kulttuurin.


Edulliselta vaikuttava asunto voi tulla kalliiksi, jos et ymmärrä sopimusta ja tapoja. Espanjaa puhuva löytää kuitenkin edullisempia asuntoja. Jos aviopuolisot ovat vuokranneet tai toinen heistä on vuokrannut yhteisenä kotina käytettävän huoneiston, tuomioistuin voi määrätessään heidän yhteiselämänsä lopetettavaksi tai tuomitessaan heidät avioeroon samalla määrätä sen aviopuolison, joka enemmän on asunnon tarpeessa, jatkamaan vuokrasuhdetta ja vapauttaa toisen. Ideoita ja inspiraatiota asumiseen.


Tilaamalla Oikotie Asuntojen uutiskirjeen saat sähköpostiisi kaksi kertaa kuukaudessa sisustusaiheisia artikkeleita, asumisen oppaita sekä inspiraatiota arkeen ja juhlaan. Siinä missä huoneen vuokraaminen on usein hyvinkin ‘vaivatonta’ (tarvit todennäköisesti vain rahat takuuvuorkaan ja ekan kuukauden vuokraan sekä työnantajan lausunnon siitä, etta olet töissa), on asunnon vuokraaminen jossain määrin monimutkaisempaan. Miten menettelen - Maistraatin luvan hakemine. Kokemus tuo varmuutta, lyhyessäkin ajassa. Otsikosta näkee, eli kuinka helposti työtön työnhakija (ei puolisoa tai lapsia) saa asunnon ? Työssäkäyviä varmaankin suositaan, joten minkälaiset mahdollisuudet on heillä, jotka saavat työmarkkinatukea ja tarvittaessa asumistukea?


Mikä on kannattavin tapa yrittää hankkia asunto kyseisessä tilanteessa, yksityiseltä vai mistä? Vuokran määrä on siis tapauksessasi 6euroa kuukaudessa. Optimaalista olisi, jos vuokralainen olisi miettinyt tarkentavia kysymyksiä, jotta hänelle mahdollisimman nopeasti selviäisi, pystynkö tarjoamaan jotain, mikä hänelle sopii. Vuokralaisen kannalta avoimet kysymykset ovat parempia, koska silloin vuokranantaja joutuu kertomaan näkemyksiään enemmän. Välillä vuokralaiset ottavat asunnon ja löytävät esim.


Asunnon vuokraaminen yksityiseltä

Asian saattaa saada sovittua niin, että vuokralauinen hankkii tilalleen jonkun uuden vuokralaisen, jonka vuokranantaja hyväksyy. Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien järjestö. Edistämme vuokranantajien asiaa ja tarjoamme Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta.


Teemme vuokraustoiminnasta palkitsevampaa, turvallisempaa ja helpompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit