tiistai 25. huhtikuuta 2017

Budjetin laatiminen excel

Download Excel Now and Start to Use. Get the Latest Version. Yrityksen budjetti- Excel. Rantalaisen budjettilaskuri on yksinkertainen budjetti Excel pohja, jonka avulla voi laatia ammattimaisen budjetin muutamassa minuutissa.


Hyvä kirjanpitäjä on kullanarvoinen apu budjetin laatimisessa, mutta monet yksin- ja pienyrittäjät hoitavat budjetointinsa itse. Katsotaan seuraavaksi, mistäpäin internetin ihmemaata löydät valmiita pohjia tätä tarkoitusta varten. Jos etsit budjettimallia, jonka avulla voit seurata henkilökohtaista tai yrityksen taloutta, löydät sen täältä. Käytettävissä on budjettimalleja useisiin erilaisiin käyttötarpeisiin, mukaan lukien kotitalouden budjetit, häät, liiketoiminta, tapahtumat ja yliopisto.


Budjetin laskentataulukko auttaa sinua seuraamaan menojasi tarkasti. Periaatteessa budjetin laatiminen on yksinkertaisimmillaan sitä, että lasket yhteen kaikki tulot ja vähennät siitä summasta kaikki menot. Käytännössä budjetin voi laatia joko tietokoneella, paperille tai valmista taloudensuunnittelulomaketta käyttäen. Excel tai jokin muu taulukkolaskentaohjelma on hyvä apu budjetin tekemiseen.


Budjetin laatiminen excel

Microsoft Excel on yksi Office-tuotepaketin monipuolisimmista ja hyödyllisimmistä ohjelmista. Projektinhallinta on harvoin helppoa. Tämän oppaan avulla voit kuitenkin ymmärtää projektin hallinnan, kun käytät Project. Alla olevat linkit vievät sivuille, joilla voit tarkastella kyseistä projektinhallinnan asiaa artikkelien ja lyhyiden opetusohjelmien avulla.


Puuttuvat yksittäistiedot voi täydentää suunnittelun edetessä. Tehkää budjettinne alla olevien ohjeiden mukaan. Halutessanne voitte siirtää budjetin tietokoneen taulukko-ohjelmaan (esimerkiksi Excel ). Budjetin avulla voidaan myöhemmin budjettikauden aikana seurata miten hyvin suunnitelmat ovat toteutuneet ja missä kohden ja kuinka suuri eroja on syntynyt.


Sitten selvitetään erojen syyt ja ryhdytään tarvittaessa niiden edellyttämiin toimenpiteisiin. Voit käyttää apuna myös Marttojen excel -pohjaista talouslomaketta. Seuraa rahankäyttöäsi budjetti-, kirjanpito- ja vuosiyhteenvetolomakkeiden avulla. Joskus voi olla riittävää seurata vain joitakin menoja, esimerkiksi ruoka- tai puhelinmenoja.


Jokaiselle kuukaudelle on oma kirjanpitolomakkeensa. Tämän budjettimallin laskee kulujen arvioiden vastaan, ja näyttää yksinkertaistaa luokan mukaan. Jotta budjetin laatiminen ei olisi harmaata puurtamista, kannattaa siitä pyrkiä tekemään itselleen mahdollisimman mukavaa. Jos Excelin pyöritteleminen on sinusta mutkatonta, voit hyödyntää sitä. Jos taas tietokoneella kykkiminen saa olosi epämukavaksi, voit tehdä budjetin perinteisesti kynän ja paperin avulla.


Budjetit laaditaan Excel -taulukkolaskentaohjelmalla, mikä mahdollistaa kannattavuuden ja tavoitteiden toteutumisen seurannan neljännesvuosittain. Netti on pullollaan erilaisia Excel -budjetteja, ja oman talouden hallintaan on myös olemassa roppakaupalla siihen tarkoitettuja mobiilisovelluksia. Mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle, pitää paikkaansa myös oman budjetin seuraamisessa. Budjetointitapoja on olemassa varmaan yhtä paljon kuin on budjetoijiakin. Monelle talousjohtajalle oma Excel -budjetti on hyvin rakas.


Se on kuin oma lapsi, jonka kehittymistä seurataan ylpeänä ja sille opetetaan uusia kaavoja aina mahdollisuuden tullen. Varsinkin vuosibudjetoinnin yhteydessä talousjohtajalla on tapana ujuttaa Exceliin muutama uusi kaava osittaakseen, että kehitys on jatkuvaa. Talousjohtaja tietää itsekin, että oma kullannuppu ei ole. Budjetista saadaan huomattavasti luotettavampi ja jäljitettävämpi, kun tilin taakse luodaan huolella laadittu myyntibudjetti. Sama pätee muihinkin budjetin osa-alueisiin, ei ainoastaan myyntiin.


Myös liian tarkan ja yksityiskohtaisen budjetin laatiminen voi aiheuttaa murhetta. Realistisen myyntibudjetin pohjalta laaditaan lopulta ajalliset ja myyjäkohtaiset osatavoitteet. Löydät täältä laskurin, jonka avulla jaat huolella laatimasi budjetin osatavoitteisiin.


Mikäli koet, että tarvitsevasi apua yrityksesi budjettien laadintaan, ole rohkeasti yhteydessä. Oman budjetin laatiminen on laskurilla helppoa ja muutoksia on havainnollistettu automaattisesti päivittyvillä kuvioilla kertyneille säästöille ja kuluille. Voit ladata kodin budjettilaskurin vapaasti käyttöösi ao.


Lyhyt esimerkkikuva laskurista: Onko sinulla palautetta laskurista? Lataa budjettilaskuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit