torstai 13. huhtikuuta 2017

Saunan rakentaminen ilman rakennuslupaa

Meillä viihtyvät niin perheet kuin vanhukset. Kunnassa on uima-allas ja keilarata. Tontit ovat suuria ja porvoonjokimaisema lumoaa. Löydä sinäkin onnesi Pukkilasta! Saako tynnyrisaunan tai pienen saunan (pyörillä), jonka voi helposti siirtää, laittaa kaavoittamattomalle vapaa-ajantontille mökkiremontin ajaksi ilman rakennuslupaa ?

Vastaus: Siirrettävän saunan osalta kunnilla on erilaisia käytäntöjä. Hei minulla on pieni maatila Kirkkonummella. Sauna on jalaksilla ilman kiinteä sähkö ja vesi eikä tulisijaa. Vastaus oli, saat siirtää saunan saman tilan alueella jos et tee muutoksia.


Mitä omalla pihalla saa rakentaa ilman lupaa? Palju ja leikkimökki käy, terassin kate ei. Oma piha ja talo ei läheskään aina tarkoita, että voisit tehdä pihallasi mitä vain.

Todella moni asia vaatii luvan tai ainakin ilmoituksen kunnan rakennusvalvontaan. Huvimajan saa nyt rakentaa ilman lupaa Vantaan uusi rakennusjärjestys on hyvä uutinen omasta pikamökistä tai romanttisesta huvimajasta haaveilevalle. Alle neliöisen piharakennelman pystyttämiseen ei enää vaadita raskasta lupamenettelyä. Haetaanko siihen rakennuslupa ilman asemapiirrosta jotenkin vai.


Siis sauna olisi käytössä talvisinkin, mutta silloin ei oikein ole järkeä lähteä rannalle sitä lämmittelemään, joten toisin sen pihalle. Tarvitset KAKSI rakennuslupaa ! Lupa tarvitaan saunan molemmille sijoituspaikoille. Ydinvoimalan teko on huomattavasti helpompaa, sellaisia saa tehdä suomeen ilman lupaa. Ehkä jos tituleeraisit aittaasi sellaiseksi, voisi tehdä minkä kokoisen huvittaa ja odotella sille lupaa hamaan tappiin valmistumisen jälkeen.


Joka ilman tässä laissa edellytettyä lupaa tai ilmoitusta aloittaa rakentamisen tai ryhtyy muuhun toimenpiteeseen vastoin tätä lakia tai sen nojalla annettuja säännöksiä ja määräyksiä taikka muutoin laiminlyö hänelle näissä säädetyt tai määrätyt rakentamista tai ympäristön hoitoa koskevat velvollisuutensa, on tuomittava rakentamisrikkomuksesta sakkoon. Määräykset ovat kuntakohtaisia ja suosituimmissa mökkikunnissa hyvin samankaltaisia. Useimmissa on tuo metrin vaatimuskin – mutta sillä ei suinkaan määrätä rakennuksen etäisyyttä vesirajasta vaan vesirajan vähimmäispituutta, jotta tontille ylipäätään saa rakentaa.


Laatoitusohjeen mukaan seinän laatoitus jätetään vähintään mm irti vesieristeen pinnasta, samoin lattialaatoitus jätetään vähintään 5mm irti seinän vesieristeen pinnasta. Ilman lupaa tai ilmoitusta voi rakentaa avoterassin, jonka kokoa ei enää rajoiteta. Terassin tulee kuitenkin olla enintään sentin korkeudella maanpinnasta.

Myös enintään neliön kokoisen katetun terassin saa Tuusulassa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa tai ilmoitusta ja sekin saa olla korkeintaan sentin korkeudella maanpinnasta. Kylpyhuoneen ja saunatilan voi useimmiten rakentaa, korjata ja laajentaa ilman rakennuslupaa tai rakennusvalvonnan lausuntoa, kun hanke toteutetaan. Toimenpiteet, jotka eivät vaadi rakennuslupaa.


Rakennuslupa tarvitaan mikäli saunan rakentamisen yhteydessä laajennetaan. Vierailija: haluaisin rakentaa mökin tontille ilman lupaa. Yleensä ohjeet ovat yleispätevät joka kunnassa lukuun ottamatta pieniä yksityiskohtia. Rakentaminen pitää kokonaisuutena sisällään monta säännöstä, määräystä, erityiskohtaa, riskitekijää ja tilastointia. Aloita yläkerran rakentaminen löytämällä luotettava urakoitsija Remontti-ilmoituksen jättäminen ei maksa mitään, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Useissa modernissa talopaketissa tulee nykyään mukana niin kutsuttu yläkertavaraus joka tarkoittaa sitä, että rakennusta rakentaessa on otettu huomioon mahdollinen ullakon muuttaminen lämpimäksi asuintilaksi. Ranta-alueelle rakentaminen edellyttää pääsääntöisesti kaavaa. Kaavana voi olla joko rakennuslupaan oikeuttava rantayleiskaava tai ranta-asemakaava.


Huussin voit rakentaa ilman lupaa,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit