keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Miten selvitä erosta jos rakastaa

Miten selvitä erosta jos rakastaa

Jos asiaa jää märehtimään ja pyörittelemään, että mitä jos , ja voisiko sittenkin ja miksi näin kävi ja minä niin rakastan ja voi tätä tuskaa ja ahdistusta, niin erosta ei selviäkkään koskaan. Rehellisyyden nimissä minua hämmentää ajatus siitä, että joku itkee sellaisen ihmisen perään, joka ei halua sinua elämäänsä? Eli miten selvitä erosta kun rakastaa edelleen sitä toista ihmistä?


Se vaatii yksinkertaisesti aikaa. Tämä tieto ei välttämättä vielä lohduta sinua, mutta huomaat sen vasta sitten viikon, kuukauden tai vuoden päästä erosta. Jos ero kohdallasi on vasta muutamia päiviä vanha, saatat olla ihan rikki. Miten erosta voi selvitä ? Mistä minulle apua?


Kuinka kerron erosta ystäville ja sukulaisille? Mitä jos lapsi tai nuori ei halua puhua. Usein tässä on apuna myös uusi suhde, jonka avulla löytyy monella myös yllättävää myötätuntoa eksän uutta suhdetta kohtaan. Erosta on kuitenkin mahdollista päästä eteenpäin ilman laastaria tai uutta elämänkumppania.


Oleellista on tarkastella suhdetta omaan itseen. Tunnekäsittely on keskiössä erosta eteenpäin pääsemisessä. Mieheni haluaisi hankkia lapsia ja mennä naimisiin. Naimisiin en suostu. Jos luit aloituksen, ymmärrät.


Olemme jättäneet ehkäisyn pois jo vuoden ajan. Nyt olen tullut taas toisiin ajatuksiin, ja lapsen saantikin ahdistaa. Jos mieheni haluaa lapsia ja minä en, pitäisi vakavasti jutella, miten suhteemme silloin käy. Jos jatkuvasti mietit häntä eron jälkeenkin ja vertaat jokaista treffikumppaniasi häneen, et mitenkään voi päästä elämässäsi eteenpäin.


Jos entinen kumppanisi alkaa seurustella uudestaan, älä ala vihata hänen uutta mielitiettyään tai miettiä, miksi hän oli parempi kuin sinä. Toisen puolesta ei voi elää. Pitää päästää irti, ja jos toisen on tarkoitus mennä pohjalle, se on hänen asiansa. Joidenkin tosiaan on tarkoitus käydä pohjalla, jotta pääsevät nousemaan.


Jos rakastaa toista, on osattava päästää irti. Jos hyysää vaan toisen elämää, ei toinenkaan saa mahdollisuutta ottaa vastuuta itsestään. Ajatus tämän kokeilun takana oli se, ettei eronnut taistelisi tunteitaan vastaan tai tuntisi oloaan kurjaksi niiden vuoksi. Minä erosin miehestäni viikko sitten, ja kuten monilla muillakin, juttu tuli mulle täysin pommina puun takaa.


Minä tosissaan luulin, että meillä menee paremmin kuin koskaan, ja olin luonnollisestikin asiasta hyvin onnellinen. Tiedän kasvaneeni ja kasvavani edelleen tapahtuneen vuoksi. Olen tutkinut itseäni ja tunnen itseni paremmin.


Kysymykseni on, että miten voin ikinä hyväksyä kohdalleni sattuneen petturuuden, vuosien valheessa elämisen, sen että olen ollut täydellinen kulissi? Selvitä etukäteen, miten taloutesi järjestät, ettet joudu hoitamaan talousasioita eron suurimmassa tunnemyrskyssä. Käytä asiantuntija-apua aina kun voit ja tarvitset. Entä jos kadun eroa?


Moni miettii perustellunkin eron kohdalla vanhanakin, olisinko voinut yrittää vielä tai tehdä jotain toisin. Ja jos ihminen on onneton tai hänen odotuksensa olivat epäoikeutettuja, sitten kukaan ei ole syyllinen ja hänen täytyy oppia selviämään avioerosta. RAKKAUDEN RUMA ANKANPOIKANEN VAI OMAN ELÄMÄN AFRODITE? Vierailija: Mies otti eron,vaihtoi minut toiseen.


Rakastan miestä tosi paljon. Itselläni oli monivuotinen suhde itseäni yli kaksi kertaa vanhempaan, yli viisikymppiseen mieheen. Jos olet rakastanut toista intohimoisesti ja uskonut yhteiseen loppuelämään, olet piru vie pettynyt, surullinen ja jopa vihainen siitä, ettei kaikki mennyt kuten toivoit.


Mitä kauemmin kiellät tunteesi ja esität reipasta, sitä pidemmän ajan erosta selviäminen vie, asiantuntijat muistuttavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit