keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Hankintalaki

Ota hankintalaki haltuun ja varmista menestymismahdollisuutesi julkisissa hankinnoissa! Saat käytännön ohjeita osallistumishakemuksen ja tarjouksen tekemiseen. Tutustu koulutukseen!


Kyse on siis siitä, miten verovaroilla tehdään ostoksia. On pitkälti hankintayksikön harkintavallassa, mitä se ostaa ja millaisilta yrityksiltä.

Tätä lakia ei sovelleta vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista annetun lain, jäljempänä erityisalojen hankintalaki , mukaista toimintaa varten tehtäviin hankintoihin lukuun ottamatta lain §:n mukaisia postipalvelualan hankintoja tämän lain §:ssä tarkoitetun siirtymäkauden loppuun. Uusittu hankintalaki tuli voimaan 1. Pienhankinnat Kun esimerkiksi kunnalle tulee eteen yksittäinen, satunnainen ja vähäarvoinen hankinta, on usein helppo arvioida, ettei hankinnan arvo tule yltämään hankintalain kansallisiin kynnysarvoihin, saati EU-kynnysarvoihin. Kynnysarvojen alle jääviin niin sanottuihin pienhankintoihin ei sovelleta hankintalakia.


Ajankohtaista hankinnoista. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka vastaa Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöille myönnettävien avustusten valmistelusta, maksamisesta, käytön valvonnasta sekä vaikutusten arvioinnista. Julkiset hankinnat ovat säädeltyjä.


Erityisaloja koskee muista hankinnoista erillinen hankintalaki ja -direktiivi.

Erityisalaksi on määritelty palvelu tai siinä käytettävä infra, joka muodostaa luonnollisen monopolin. Luonnollinen monopoli syntyy silloin, kun kilpailijoiden ei ole järkevää tai mahdollista investoida samaan kriittiseen infraan. Asian vireille tulo.


Uuden hankintalain edellyttämiä rikosrekisteriotteita voi jo tilata. Uutiset Oikeusrekisterikeskus luovuttaa rikosrekisteriotteita hankintamenettelyä varten henkilöistä, jotka ovat ehdokkaan tai tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenenä tai käyttävät edustus-, päätös-, tai valvontavaltaa. Koulutuksen järjestelyistä vastaa Yritysakatemia, joka hoitaa ilmoittautumisvahvistukset ja laskutuksen. Hankintalaki Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista. Arvoa laskettaessa on otettava huomioon myös mahdolliset vaihtoehtoiset toteuttamistavat ja hankintasopimukseen sisältyvät optio- ja pidennysehdot sekä ehdokkaille tai tarjoajille maksettavat palkkiot tai maksut ( hankintalaki §).


Näin on siitä huolimatta tullaanko esim. Kuntaliitto on Suomen kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Suorahankinnasta tehdään aina asiakaskohtainen ja perusteltu hankintapäätös.


Hankintapäätöksessä on selostettava, miten hankinnan kilpailuttaminen johtaisi tässä tapauksessa kyseisen asiakkaan kohdalla kohtuuttomaan tai epätarkoituksenmukaiseen tilanteeseen. Julkaisemme tällä sivulla erityisalojen hankintalain kynnysarvon ylittävät urakat ja hankinnat. Hankinnoista ilmoitetaan myös HILMA-järjestelmässä. Hankintalain velvoitteet ovat menet-telytapasäännöksiä, eli ne koskevat vain itse kilpailuttamisprosessia, eivät esimerkiksi sitä, pitäisikö kunnan tai muun viranomaisen ulkoistaa palvelujen tuotanto.


Hankintayksiköt voivat itse päättää omasta organisaatiostaan ja siitä.

Hankkeissa suuren kustannuserän muodostavat usein erilaiset hankinnat. Hankintojen sosiaaliset näkökohdat tarkoittavat toimenpiteitä, joilla estetään syrjintää ja syrjäytymistä sekä taataan perusoikeuksien ja tasa-arvoisen kohtelun toteutuminen. Hankintailmoituksessa tai tarjouspyynnössä on ilmoitettava tarjouksen valintaperuste. Käytetäänkö valinnassa halvinta hintaa vai kokonaistaloudellista edullisuutta?


Tämän mukaisesti osa- ja yksikköhintoja pidetään liikesalaisuuksina. Tarjoamme kuntalaisille erilaisia palveluja ja kilpailutamme ne hankintalain ja kaupungin oman hankintaohjeistuksen mukaisesti. Tehtäviimme kuuluu myös hankkia palveluja ja tavaroita omaan palveluntuotantoomme.


Hankintojen tuki -yksikkö auttaa puitejärjestelyjen kevennettyjen kilpailutusten toteuttamisessa ja niihin liittyvissä kysymyksissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit