maanantai 17. huhtikuuta 2017

Yhteishuoltajuus sairaan lapsen hoito

Työntekijällä on oikeus saada enintään neljä työpäivää vapaata lapsen hoitoa tai lapsen hoidon järjestämistä varten. Tätä kutsutaan tilapäiseksi hoitovapaaksi. Edellytyksinä on, ettälapsi on sairastunut äkillisestilapsi on alle 10-vuotias tai alle 12-vuotias ja vanhempi työskentelee kunnallisella työnantajalla Lisäksi osassa työehtosopimuksia on sovittu, että. Etukäteen sovittu lapsen lääkärissä käynti pitää hoitaa vapaa-ajalla tai siihen pitää pyytää työnantajalta palkatonta vapaata.


Palkallinen poissaolo-oikeus ei myöskään koske pitkäaikaisesta tai kroonisesta sairaudesta johtuvaa lapsen hoitamista.

Tällöin voi kuitenkin soveltua palkaton poissaolo vaikeasti sairaan lapsen takia. Sairastuneen lapsen hoito. Työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus saada enintään neljää työpäivää kerrallaan tilapäistä hoitovapaata äkillisesti sairastuneen alle 10-vuotiaan lapsen hoitamiseksi (luku §).


Tilapäiselle hoitovapaalle voi jäädä kumpi tahansa vanhemmista, ei kuitenkaan samaan aikaan. MTV Uutiset on kertonut puolikuntoisten lasten lisääntyneestä määrästä päivähoitopaikoissa. Useat asiaa kommentoineet lukijat ovat vahvistaneet, etteivät uskalla jäädä lapsen kanssa kotiin, sillä työnantaja ei katso tilannetta hyvällä.


MTV Uutiset selvitti, mitkä ovat sairaan lapsen vanhemman oikeudet ja mitä kotiin jäävältä voidaan vaatia.

Kuka saa jäädä sairaan lapsen kanssa kotiin? Työnantajien ehdoissa kotihoidolle on rajuja eroja Yhä useampi hoitaa sairaan lapsen ja tekee samalla työpäivän etänä. Vastaa HS:n kyselyyn ja kerro omista kokemuksistasi. Kun matkustat lapsen kanssa ulkomaille, pelkät passit eivät aina riitä.


Harva suomalainen tietää, että lapsen kanssa matkustava huoltaja voi tarvita toisen huoltajan kirjallisen suostumuksen lomamatkaa varten. Lisäksi mukana on hyvä olla maistraatin virkatodistus sukulaisuuden vahvistamiseksi. Työntekijä, joka on ollut saman työnantajan työssä yhteensä vähintään kuusi kuukautta viimeksi kuluneiden kuukauden aikana, voi saada lapsensa tai muun hänen taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen hoitamiseksi osittaista hoitovapaata siihen saakka, kun perusopetuksessa olevan lapsen toinen lukuvuosi päättyy.


Jos lapsi olisi muuttanut meille, äiti vaati, että hän saa olla lapsen kanssa viikonloppua kuukaudessa ja yhden arki-illan per viikko. Lapsen äidillä on mielenterveysongelmia ja hän on ollut masennuksen takia sairaslomalla melkein vuoden. Niin, että äitimyytti on enemmän kuin hemmetin vahva. Vaikeasti sairaan ja vammaisen lapsen hoitaminen Kela tukee vaikeasti sairaan tai vammaisen lapsen hoitoa.


Raskausaika, vauvat ja lapset, kasvatus ja vanhempien vertaistuki. Parhaat blogit ja blogiyhteisö sekä suositut keskustelut. Pääsääntöisesti aikuinen hakee lapsen päivähoidosta.


Päivähoitohenkilökunnan velvollisuus on varmistaa, että lasta noutavalla henkilöllä on oikeus noutaa lapsi. Mikäli joku muu kuin huoltaja tai alla mainittu varahakija hakee lapsen päivähoidosta, huoltajat ilmoittavat siitä.

Lapsen hoitoisuutta arvioitaessa verrataan vammaisen tai sairaan lapsen hoitoisuutta saman-ikäisen terveen lapsen hoidon tarpeeseen ja hoidon sitovuuteen. Toimintakyvyn lisäksi arvioi-daan liikuntakykyä, kommunikaatiotaitoja, valvonnan ja vaativien hoitotoimenpiteiden tarpei-ta. Levykkeelle tallennetaan myös kuvankatseluohjelma. Kyläilyllä tarkoitatan teitenkin jotain lyhytaikaiseta vierailua. Lapsen pitää nimenomaan OSUA vanhempiensa luona, siinäkin tapauksessa ettei äiti sitä halua.


Jollei äiti suostu siihen, että lapsi asuu isänsä luona, silloin oikeuden olisi paras määrätä täysi yksinhuolto isälle. Päätöstä tehdessään hänen on kiinnitettävä huomiota lapsen mielipiteeseen ja toivomuksiin (mom.). Lapselle tulee turvata hyvä hoito ja kasvatus sekä lapsen ikään ja kehitystasoon nähden tarpeellinen valvonta ja huolenpito.


Lapselle on pyrittävä antamaan turvallinen ja virikkeitä antava kasvuympäristö sekä lapsen taipumuksia ja toivomuksia vastaava koulutus. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla. Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit