maanantai 24. huhtikuuta 2017

Sopimuksen purkaminen malli

Tämä malli on tarkoitettu purkamaan voimassaolevan avioehtosopimuksen vaikutus kokonaan. Seuraamuksista yleisimpiä ovat hinnanalennus, virheen korjaaminen ja vahingonkorvaus. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanominen.


Irtisanomiseen voi yleensä tehdä milloin tahansa. Kun kuluttaja ostaa yritykseltä tavaran tai palvelun, kyse on sopimuksen tekemisestä. Purkaminen vaatii lähtökohtaisesti perusteeksi toisen osapuolen tekemän sopimusrikkomuksen, kun irtisanominen voidaan normaalisti tehdä ilman perustetta.


Kielletyt ehdot vuokrasopimuksen purkamisesta. Ehto, jonka mukaan vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen muulla kuin tässä laissa säädetyllä perusteella, on mitätön. Työsopimuksen purkaminen koeaikana. Avioehtosopimus voidaan tehdä pelkästään avioeron varalta.


Työsuhteen alkuun sijoittuvasta koeajasta sovitaan työsopimuksessa. Koeajan tarkoituksena on, että työnantaja voi nähdä työntekijän osaamisen ja soveltuvuuden suunniteltuihin työtehtäviin. Jos vuokrasopimus puretaan, se päättyy välittömästi.


Mitään irtisanomisaikaa ei siis tällöin ole. Vuokranantaja voi kuitenkin halutessaan antaa vuokralaiselle muuttoaikaa kohtuulliseksi katsomansa ajan, esimerkiksi viikon verran. Vain laissa nimenomaisesti säädetyt perusteet oikeuttavat purkamaan vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen purkuperusteet: Vuokranantaja voi purkaa sopimuksen.


Työnantajan on ennen työsopimuksen purkamista varattava työntekijälle tilaisuus tulla kuulluksi, jotta hänellä on mahdollisuus saada tieto työsopimuksen päättymisperusteista sekä antaa työntekijälle tilaisuus esittää asiassa oma kantansa. Vuokralaisen irtisanomisilmoitus tehdään kirjallisena ja toimitetaan vuokranantajalle. Työntekijällä on oikeus häntä kuultaessa käyttää avustajaa. Laissa erikseen mainituilla perusteilla vuokranantajalla on oikeus purkaa asuinhuoneistoa koskeva vuokrasopimus.


Purkamisen edellytyksenä voi olla että vuokralaiselle on aikaisemmin annettu kirjallinen varoitus esimerkiksi muita asukkaita häiritsevästä käyttäytymisestä. Lisäksi voit purkaa työsuhteen, jos työnantaja olennaisesti laiminlyö työsopimuksesta tai laista johtuvia velvoitteitaan. Vuokrasuhteen purkamiseen tarkoitettu purkuilmoitus. Tämä on hyvä viedä vuokralaiselle käteen ja ota mukaan vähintään yksi todistaja, jos vuokralainen ei suostu allekirjoittamaan lomaketta.


Sopijapuolet voivat näin täsmentää, tarkentaa, rajata tai muokata haluamiaan sopimuskohtia itselleen tarkoituk-senmukaisemmiksi. Toimeksiantosopimus on myös aina mahdollista purkaa, jos toinen osapuoli olennaisesti rikkoo sopimusta. Sopimukset voidaan laatia joko yleisiä tai yksilöllisiä. Etätyötä ei voi aloittaa ennen etätyösopimuksen allekirjoittamista.


Kumpikin osapuoli voi irtisanoa sopimuksen , mikäli etätyölle asetetut tavoitteet eivät ole toteutuneet. Sopimus on voimassa toistaiseksi tai määräajan. Hyvä irtisanomisilmoitus malli on löydettävissä netistä.


Hyvä työsopimuksen irtisanomisilmoitus malli sisältää ainakin seuraavat asiat: nimi, yhteystiedot, vastaanottajan tiedot, tieto irtisanoutumisesta, aika, paikka ja allekirjoitus. Jos itsestä tuntuu, voi irtisanomisilmoitukseen ottaa myös todistajien allekirjoitukset. Määräaikaisen työsopimuksen irtisanominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit