perjantai 14. huhtikuuta 2017

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta

Kun vuokralainen on luovuttanut huoneiston kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi, vuokralainen vastaa, jollei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu, edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle. Jos konkurssi on alkanut ennen tämän lain voimaantuloa, konkurssipesän vastuuseen vuokrasopimuksesta aiheutuvien velvollisuuksien täyttämisestä sovelletaan tämän lain voimaan tullessa voimassa olleita säännöksiä. Kirja esittelee lain kohta kohdalta, selittäen ja kommentoiden. Siinä tarkastellaan lain määräyksiä muun muassa asuinhuoneiston vuokrasopimuksen sisällöstä ja sopimusehdoista, huoneiston käytöstä, kunnossapito- ja muutostöistä, vuokran suuruuden.


Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 31. Edilexin hakutoiminnot ohjaavat löytämään helposti relevantit sisällöt. Kaikkiin aineistoihin kohdistuvissa hakutuloslistauksissa näet vasemman reunan rajaa hakua -navigaatiossa koko ajan, mitä hakuun löytyvää sisältöä palvelussa on. We love Javascript! Asuinhuoneiston hallintaan saaminen ja sen viivästyminen.


Liikehuoneiston vuokrauksessa on omia erityispiirteitään, mitä asuinhuoneiston kohdalla ei ole. Vuokranantajan on pidettävä huoneisto vuokralaisen saatavana sinä päivänä, joka vuokralaisen on oikeus saada se hallintaansa. Jos huoneisto ei ole vapaa silloin, on vuokralaisella oikeus purkaa vuokrasopimus. Jos vakuutta ei sovitussa ajassa aseteta, on sopijapuolella, jonka hyväksi vakuus on sovittu asetettavaksi, oikeus purkaa sopimus. Mitä tulisi huomioida ennen vuokrasopimuksen laatimista?


Varmista vuokralaisen maksukyky ennen vuokrasopimuksen laatimista. Vuokraukseen liittyy aina riski, koska maksua on harvoin mahdollista ottaa etukäteen. Huoneenvuokraa säännellään nykyisin kahdessa laissa.


Näitä ovat laki asuinhuoneiston vuokrauksesta ja laki liikehuoneiston vuokrauksesta. Laeista käytetään usein yhteisnimitystä huoneenvuokralait. Siivous teh-dään siten, että uusi vuokralainen voi ottaa huoneiston ja varastotilat siivouksetta käyttöön. Huoneiston käyttötarkoitus ratkaisee sen, kumpaa lakia sovelletaan. Määräaikaisen vuokrasuhteen irtisanomistilanteessa sillä osapuolella, joka ei ole sopimusta irtisanonut, on oikeus kohtuulliseen korvaukseen sopimuksen päättymisestä aikaisemmin kuin oli sovittu.


Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta

Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa vuokranantajan irtisanomisaika on kolme kuukautta alle vuoden kestäneessä Vuokralaisen oikeudet. Vuokrasopimus on vuokralaisen ja vuokranantajan välinen. Teos on pykäläkommentaari, jota täydentää kattava valikoima hovioikeuksien ja korkeimman oikeuden oikeustapauksia. Mukana myös lyhyet selostukset turvaamistoimista, häädön täytäntöönpanosta ja oikeudenkäynnistä huoneenvuokra-asioissa. Majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annettu laki, asuinhuoneiston vuokrauksesta annettu laki , asetus asuin-, majoitus- ja työtiloista, asetus rakennusten paloturvallisuudesta) SISÄLLYS 1. Vuokralainen saa käyttää asuinhuoneistoa omana tai yhteisenä asuntona puolisonsa ja perheeseensä kuuluvien lasten kanssa.


Vaikka laki liikehuoneiston vuokrauksesta on suurin piirtein samansisältöinen kuin asuinhuoneiston vuokrauksesta annettu laki , on lakien välillä kuitenkin jonkin verran eroja. Esimerkiksi vuokralaisen irtisanomissuoja on liikehuoneistojen vuokralaisilla heikompi verrattuna asuinhuoneiston vuokraajiin. Sitoudun siivoamaan huoneistoni laki asuinhuoneiston vuokrauksesta mukaisesti ja vuokrasopimuksen edellyttämällä tavalla.


LHVL:n säännökset vastaavat asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain säännöksiä. Suurimmat eroavaisuudet koskevat kuitenkin vuokran suuruutta ja vuokrasuhteen päättymistä. Jos vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva, vuokrasuhteen voi irtisanoa tai purkaa, jos purkuperusteet ovat olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit