Vastaus Tietämätön osakas Millaiset oikeudet asunto-osakeyhtiön hallituksella on käyttää yhtiön varoja? Peruslähtökohta on se, että hallituksen ja isännöitsijän yhteistyö pelaa. Molempien pitää ajaa vain taloyhtiön etuja. Jos hallitus päättää jostakin asiasta, jossa jäsenellä on oma intressi, hänen pitää jäävätä itsensä päätöksen teosta, sanoo Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.
Taloyhtiön toimintaan liittyy lukuisa määrä erilaisia lakeja, asetuksia. Perustan muodostaa asunto-osakeyhtiölaki, mutta sen lisäksi taloyhtiöiden toiminnassa tulee huomioida suuri joukko muita lakeja. Tässä osiossa opastetaan asukkaita ja taloyhtiöiden hallituksen jäseniä kääntymään ongelmatilanteissa oikeiden tahojen puoleen. Miltei puolet suomalaisista asuu taloyhtiössä, ja siksi taloyhtiön hallituksen rahankäytöllä on suuri rooli jopa kansantaloudellisesta näkökulmasta. Vastaajat myös tiesivät hyvin, mistä saa tarvittaessa lisätietoa.
Täältä löydät taloyhtiön arjen ja hallinnon pyörittämiseen tarvittavia oppaita. Oppaat käsittelevät taloyhtiön yhtiökokousta, taloyhtiön strategiaa, isännöintipalveluiden ostoa, asbestilainsäädännön uudistusta ja ryhmäkorjaushankkeita. Hallitus myös valvoo isännöitsijän toimintaa.
Oppaat ovat luettavissa kaikilla päätelaitteilla eivätkä vaadi rekisteröitymistä. Isännöitsijä on hallituksen palkkaama renki - tietenkin yhtiön varoilla. Jos hallituksen jäsen tai puheenjohtaja joutuu syytetyn penkille, hänen tehtävänään on todistaa, että asioita on hoidettu huolellisesti. Miten taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja voi helpottaa työtään?
Tämä opas kertoo, mitä taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu ja mistä taloyhtiön hallitus vastaa. Oppaan avulla perehtyminen käytännön hallitustyöskentelyyn käy helposti ja nopeasti. Lakipalvelut helpommin.
Hoidamme kaikki lakiasiat ammattitaidolla ja luottamuksella. Laadimme avioehdot, perunkirjat, testamentit ja muut asiakirjat, räätälöidyt sopimukset, vaatimukset sekä vastineet niihin. Edustamme neuvotteluissa, riita-asioissa ja oikeudenkäynneissä.
Kun yksittäisten huoneistoremonttien valvonta on taloyhtiön omissa käsissä, on osakkaiden muutostöiden käsittely ja valvonnan sopiminen joustavaa ja helppoa. Taloyhtiö voi turvallisin mielin varmistua siitä, että kiinteistöön tehtävät muutokset ovat asianmukaisesti tehtyjä. Asiantuntijat suosisivat autopaikkojen jakamista jonotusperiaatteella ja arpomalla. Kaksi ammattilaista kertoo kantansa asumisen ilmiöihin.
Jyrki Jauhiainen Lainsäädäntöneuvos, oikeusministeriö Yleensä taloyhtiön hallinnassa olevat autopaikat vuokrataan asukkaille alle alueen markkinahinnan. Maksamattomat hoito-ja rahoitus vastikkeet on aina murhe, kun ne rasittaa uusia remontteja. Tämä on muistaakseni jo kolmas kerta, sanoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski (kd.), joka on asunut talossa sen valmistumisesta lähtien. Hän ei ollut paikalla tapahtuma-aikaan lauantaina, mutta osa asukkaista oli saanut mattojen avulla ohjattua vesivuodon ulos rakennuksesta.
Taloyhtiöt ovat yllättävän laiskoja vaihtamaan isännöitsijää, johon ovat tyytymättömiä. Tässä jutussa annetaan hyvää neuvoa uuden etsimiseen. Harmaa talous rakennusalalla Vuosittaiset veromenetykset alalla ovat noin miljoonaa euroa (arvonlisäverot, yritysten verot, niiden omistajien verot, työntekijöiden verot, maksamattomat eläke- ja tapaturmavakuutusmaksut) Rakennusalan yritysten verojäämien kokonaismäärän arvioidaan olevan noin miljardi euroa eli kaikista verojäämistä Harmaan talouden ominaispiirteinä ovat.
Ylin päätösvalta on osakkaiden yhtiökokouksella. Pidä huolta sijoituksestasi osallistumalla aktiivisesti taloyhtiön toimintaan. Ylläpidosta ja korjauksista huolehtii taloyhtiön hallituksen valitsema isännöitsijä, jolle osakkaat maksavat kuukausittaista huoltovastiketta. Korviini oli jo kantautunutkin, että hallituksen sisällä kuohuu: hallituksen puheenjohtajaa on kuvailtu vähemmän ylistävin sanoin ja siksi ihmiset eivät halua jatkaa hallituksessa.
PJ:n höveli rahankäyttö , sekä runsaat omavaltaiset hankinnat ovat herättäneet närää asukkaissa. Helsingin sanomat 15. Parhaimmillaan lisärakentamishankkeet ovat olleet taloyhtiölle taloudellisesti kannattavia nostaen sekä kiinteistön arvoa että asumisen laatua. Esimerkiksi taloyhtiön hallituksen jäsenillä ei välttämättä ole riittäviä tietoja rakennus- ja talotekniikasta tarjousten sisällön vertailemiseksi, jolloin päätöksenteko saattaa perustua pelkästään tarjoushintojen vertailuun. Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajan Jari Laineen mukaan säätiö on ollut Virossa mukana niin monessa hämärässä tapahtumassa, että niistä kaikista on vaikea edes pitää lukua.
Säätiön rahaa Virossa on palanut jopa miljoonaa euroa. Valitusta ajetaan taloyhtiön yhteisillä varoilla, vaikka kyse on näiden henkilöiden toiminnan virheellisyydestä. Melin epäili kuitenkin vahvasti, että kerrotuilla keinoilla saadaan aikaan hallituksen vaatima viiden prosentin kilpailukykyloikka.
Siihen vaikuttaa paljon se, millaiseen ja kuinka pitkään palkkaratkaisuun päädytään ja mitä muita asioita sopimukseen sisältyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.