maanantai 13. elokuuta 2018

Määräaikainen vuokrasopimus asunnon myynti

Anna kiinteistövälittäjiemme auttaa asunnon myynnissä. Säästä aikaa ja mielenrauhaasi. Autamme sinua oikean hinnan, myyntitavan ja kohderyhmän määrittelyssä. Kannamme riskit: ei kuluja, jollei kauppaa.


Varaa arviokäynti, saat ilmaisen hinta-arvion. Tutustu palveluun, joka kasvattaa asuntosi myyntihintaa.

Salaoven kautta vertailet alueesi kiinteistönvälittäjät (LKV) täysin ilmaiseksi. Valitse itsellesi sopivin välityspalkkio! Turvaa omaisuutesi Ifin kotivakuutuksella sijoitusasunnolle. Vastaus kysynpä vaan Vaimollani ja minulla on määräaikainen vuokrasopimus asuntoon, jonka omistaja ilmoitti laittavansa asunnon myyntiin ja muuttavansa Saksaan.


Raukeaako vuokrasopimus omistajan mahdollisesti. Jos vuokrasuhteesta sovitaan useammin kuin kahdesti peräkkäin saman vuokralaisen kanssa enintään kolmen kuukauden määräajaksi, vuokrasopimus on määräaikaa koskevasta ehdosta huolimatta toistaiseksi voimassa oleva. Tarvitseeko meidän pästää vuokranantajan palkkaamaa kiinteinstönvälittäjää tänne valokuvailemaan ja näyttöjä pitämään? Tällaisiksi katsotaan esimerkiksi asunnon myynti tai ottaminen omaan käyttöön.


Jos vuokranantaja irtisanoo vuokrasopimuksen, irtisanomisaika on kolme (3) kuukautta, mikäli vuokrasopimus on ollut voimassa alle vuoden ja kuusi (6) kuukautta, jos sopimus on ollut voimassa vuoden tai enemmän.

Asuinhuoneiston vuokrasopimus on suositeltavaa tehdä kirjallisesti, jotta keskinäiset vastuut olisivat selkeät ja mahdollisia kiistatilanteita saataisiin ehkäistyä. Ellei vuokrasopimusta ole tehty kirjallisesti, sen katsotaan aina olevan voimassa toistaiseksi. Kummallakaan osapuolella ei lähtökohtaisesti ole oikeutta irtisanoa määräaikaista sopimusta, vaan se sitoo molempia osapuolia sovitun ajan.


Tietyissä tilanteissa määräaikaisenkin sopimuksen irtisanominen voi kuitenkin tulla kyseeseen. Tuomioistuin voi erityisellä perusteella oikeuttaa vuokralaisen tai vuokranantajan irtisanomaan määräaikaisen sopimuksen. Lakkaaminen tarkoittaa sitä, että erillisiä toimenpiteitä ei tarvita, vaan sopimus lakkaa lain nojalla.


Molemmat osapuolet ovat vapaita omista velvollisuuksistaan heti, kun viranomaisen päätös on lainvoimainen. Jos toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus irtisanotaan, se päättyy irtisanomisajan kuluttua, jollei toisin sovita taikka tästä tai muusta laista muuta johdu. Kun haluat irtisanoa vuokra-asuntosi, tarkista ensimmäiseksi onko sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Jos sopimus on määräaikainen , vuokrasopimusta ei voi irtisanoa, mutta sen voi purkaa, mikäli purkuedellytykset ovat olemassa. Vuokralaiselle sopimuksen.


Määräaikaista vuokrasopimusta ei kannata irtisanoa kevein perustein. Määräaikainen sopimus sitoo sekä vuokranantajaa että vuokralaista sovitun ajan. Määrittele sopimuksessa, onko vuokrasopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa erilaisin ehdoin. Irtisanomisperusteet vuokralaisen irtisanoessa määräaikainen vuokrasopimus.


Lisäksi irtisanomisperusteena voidaan käyttää tilannetta, jossa asunnon tarve päättyy vuokralaisen sairauden tai vamman myötä. Asunnon vuokraamisesta täytyy tehdä uusi sopimus, jos vuokralainen jatkaa asumista asunnossa määräajan jälkeen. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä.

Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan. Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa. Hyväksyttäviä syitä ovat esimerkiksi huoneiston tarvitseminen omaan tai perheenjäsenen käyttöön taikka huoneiston myynti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit