keskiviikko 22. elokuuta 2018

Asrek 2019

Asrek 2019

Huoneistotietojärjestelmään kerätään vähitellen kattavat tiedot asunto-osakkeiden, kuten asuntojen ja autopaikkojen, omistuksista ja panttauksista. ASREK -järjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa erilaisten tietojen kokoaminen asiakkaan kannalta yhtenäisiksi palvelukokonaisuuksiksi. Maa- ja metsätalousministeriö asetti ASREK -hankkeen 10.


Asrek 2019

Sähköinen osakehuoneistorekisteri eli ASREK yhdistää asunto-osakkeita koskevat tiedot ja omistajamerkinnät sähköiseksi palveluksi, jonka avulla tietojen saatavuus, luotettavuus ja kattavuus paranevat. Kaksi suurta lainsäädäntöhanketta koskettaa isännöintialaa lähivuosina. Isännöitsijöiden mielestä asunto-osakeyhtiölain yksimielisyyssäännökset pitäisi arvioida uudelleen. Tätä mieltä oli Isännöintiliiton. ASREK – Sähköinen asunto-osakerekisteri Oikeusministeriö osallistuu sähköistä asunto-osakerekisteriä ( ASREK ) suunnittelevan hankkeen työhön.


Hanke on yksi valtioneuvoston kärkihankkeista, joilla hyödynnetään digitalisoinnin mahdollisuuksia mm. ASREK -hankkeessa on valmisteltu sähköistä osakehuoneistorekisteriä, jota koskeva lainsäädäntö astui voimaan 1. Muutoksen myötä paperisista osakekirjoista luovutaan vähitellen ja omistajamerkinnät tehdään sähköisesti. Vanhojen asunto-osakeyhtiöiden tulee siirtää tietonsa sähköiseen osakehuoneistorekisteriin 1. Uuteen rekisteriin tallennetaan asunto-osakkeilla hallittavia huoneistoja koskevat tiedot ja omistajamerkinnät.


Uusi sähköinen rekisteri kokoaa asunto-omaisuuden omistustiedot. Vielä jokin aikaa sitten näytti siltä, että 1. Toisin kuitenkin kävi. Laki valmistui ajallaan, mutta maanmittauslaitoksen tietopalvelurajapinnat eivät vielä tässä vaiheessa ole siinä vaiheessa, että saisimme vaihdettua tietoa automaattisesti Hausvisen ja.


PRH - Patentti- ja rekisterihallitus. ASREK sähköinen osakehuoneistorekisteri 3. Säädösvalmistelu ja kehittämishankkeet valtioneuvostossa. Ministeriöt toteuttavat hallitusohjelmaa, valmistelevat lakeja ja muita säädöksiä sekä vievät eteenpäin uudistuksia erilaisissa hankkeissa, työryhmissä ja toimielimissä. Webinaarin katsomiseen et tarvitse maksullisia ohjelmistoja tai latauksia.


Asrek 2019

Osallistua voit tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Käyttämässäsi laitteessa on oltava äänentoistoa varten kaiuttimet tai kuulokkeet. Parhaaseen katselukokemukseen suosittelemme Chrome, Firefox, Edge, Safari tai Opera selainta. Voit testata laitteistosi yhteensopivuuden, ja löydät apua yleisimpiin. ASREK on nyt viralliselta nimeltään osakehuoneistorekisteri ja sen käyttö alkaa suunnitellusti 1. Ensimmäiseksi on tärkeää varmistaa, että asunto-osakeyhtiön kaikki tiedot ovat oikein kaupparekisterissä.


Osakehuoneistorekisteri kokoaa kaikki asunto-omaisuuden omistustiedot samaan paikkaan. Tästä eteenpäin uudet asunto-osakeyhtiöt perustetaan täysin sähköisesti. Vanhat yhtiöt siirtyvät sähköiseen rekisteriin siirtymäajan kuluessa. Asrek -valmisteluprojekti päättyi maaliskuun lopussa.


Asrek 2019

Suurin hyöty ASREK -hankkeesta saadaan toteutettua vain, jos tietojärjestelmään viedään pelkkiä osakeluettelo - ja omistustietoja merkittävästi laajempi tietosi-sältö. Omistajatietojen lisäksi tähän perusrekisteriin on tarkoitus viedä jossain määrin myös muuta, esimerkiksi talouteen ja rakennusten kuntoon liittyvää taloyhtiötietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit