torstai 23. elokuuta 2018

Määräaikainen vuokrasopimus malli

Toisaalta se on myös hitusen työläämpi, koska määräaikainen vuokrasopimus tulee uusia sen päättyessä. Vuokrasopimus lomake ja malli Vuokrasopimus kannattaa tehdä kunnolla! Lakimiesten tarkistaman vuokrasopimuspohjan saat ladattua ilmaiseksi syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään. Millä perusteella voin irtisanoa määräaikaisen vuokrasopimuksen? Erityisiä perusteita, joiden nojalla vuokralainen voi irtisanoa vuokrasopimuksen, ovat: vuokralaisen tai hänen huoneistossa asuvan perheenjäsenen sairaus tai vamma, joka.


Huoneistosta on hakeuduttu arvonlisäverovelvolliseksi. Sovittuun vuokraan lisätään. Hyvin laadittu vuokrasopimus takaa parhaiten ongelmattoman ja pitkäaikaisen vuokrasuhteen.


Tällä on suuri merkitys myös huoneistosta saatavaan tuottoon. Hyvän vuokrasopimuksen perusedellytyksenä on se, että sopimuksessa noudatetaan lakia ja hyvää vuokratapaa. Sopimus tulee tehdä kirjallisesti ja sisältö muotoilla.


Jos sopimus on määräaikainen , vuokrasopimusta ei voi irtisanoa, mutta sen voi purkaa. Jos vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva, vuokrasuhteen voi irtisanoa tai purkaa, jos purkuperusteet ovat olemassa. Määräaikaista vuokrasopimusta ei voi irtisanoa – sen voi kesken.


Jos haluat asua asunnossa edelleen tämän jälkeen, tarvitset uuden vuokrasopimuksen. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa voidaan kuitenkin sopia vuokrasopimuksen ensimäinen mahdollinen irtisanomispäivä esimerkiksi kuukauden päähän. Asunnon vuokraamisesta täytyy tehdä uusi sopimus, jos vuokralainen jatkaa asumista asunnossa määräajan jälkeen.


Pääsääntö määräaikaisissa vuokrasopimuksissa on kuitenkin se, että vuokrasopimus loppuu vasta kun vuokrasopimuksen mukainen sopimuskausi päättyy. Asuinhuoneiston vuokrasopimus on suositeltavaa tehdä kirjallisesti, jotta keskinäiset vastuut olisivat selkeät ja mahdollisia kiistatilanteita saataisiin ehkäistyä. Ellei vuokrasopimusta ole tehty kirjallisesti, sen katsotaan aina olevan voimassa toistaiseksi.


Kun vuokrasopimus koskee §:ssä tarkoitettua maatalousmaata tai kun tehdään §:ssä tarkoitettua muuta maanvuokraa koskeva sopimus, saadaan vuokrasta kuitenkin sopia suullisesti, jos vuokra-aika on enintään kaksi vuotta, sekä viimeksi mainitun vuokran ollessa kysymyksessä silloinkin, kun sopimus on. Hyvän vuokratavan mukaan vuokrasopimus voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Muussa tapauksessa tämä sopimus muuttuu kohdan 6. Poikkeustilanteissa määräaikainen vuokrasopimus voidaan irtisanoa aiemmin tai sopimus voidaan jopa purkaa. Hyvä vuokratapa edellyttää, että vuokrasopimus tehdään aina kirjallisesti.


Suullisen sopimuksen toteennäyttäminen riitatilanteessa on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Lisäksi, kannattaa huomioida, että määräaikainen vuokrasopimus voidaan tehdä ainoastaan kirjallisesti. Vaatii hyväksyttävän syyn. Vuokranantaja tarvitsee vuokrasopimuksen irtisanomiseen hyväksyttävän syyn. Hyväksyttäviä syitä ovat esimerkiksi huoneiston tarvitseminen omaan tai perheenjäsenen käyttöön taikka huoneiston myynti.


Jos tehdyn tarkistuksen perusteella yhdelläkin hakijalla tai alaikäisen hakijan huoltajalla on maksuhäiriömerkintöjä tehdään vuokrasopimus aluksi määräaikaisena sopimuksena neljäksi kuukaudeksi. Erityisen tärkeää on muistaa tehdä uusi siirtoilmoitus silloin, kun edellinen vuokrasopimus päättyy ja osapuolet tekevät uuden sopimuksen. Verkosta löytyy useita vuokrasopimuspohjia sopimuksen tekemiseen, mutta moni näistä on tietyiltä osin vajaa, eikä ota huomioon kaikkia tärkeitä seikkoja. Tukioikeuksien hallinnan siirto on aina määräaikainen ja se voidaan kerrallaan tehdä koskemaan enintään vuokrasopimuksen vuokra-aikaa.


Irtisanomisperusteet vuokranantajan irtisanoessa määräaikainen vuokrasopimus. Vuokrantajan puolelta irtisanomisperusteena voidaan hyväksyä tilanne, jossa vuokrattava huoneisto tarvitaan vuokrantajan omaan tai hänen perheenjäsenen käyttöön syystä, joka vuokranantajalla ei ole voinut olla tiedossa silloin, kun sopimus on tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit