maanantai 20. elokuuta 2018

Suomen kansalaisuus hyödyt

Suomen viranomaiset pitävät Suomen kansalaista, jolla on useampi kansalaisuus , Suomen kansalaisena Suomessa ja ulkomailla. Muiden valtioiden viranomaiset eivät kuitenkaan välttämättä pidä häntä Suomen kansalaisena, koska jokainen valtio ei hyväksy monikansalaisuutta samalla tavoin. Samoin Suomen kansalaisina pidetään Suomessa syntyneitä lapsia, joiden vanhempien kansalaisuus on tuntematon. Lapsen kansalaisuus voi selvitä ja hänet voidaan todeta muun valtion kansalaiseksi. Jos tällaisen lapsen kansalaisuusasema ei ole selvinnyt viiden vuoden ikään mennessä, Suomen kansalaisuus kuitenkin säilyy.


Samalla kun haet Suomen kansalaisuutta itsellesi, voit hakea sitä alaikäiselle lapselle, joka on sinun huollossasi. Lue lisää InfoFinlandin sivulta Miten Suomen kansalaisuutta voi hakea? Syntyvän lapsen kansalaisuus. Se tunnetaan Suomessa myös nimellä e-oleskelulupa.


Englanniksi e-kansalaisuutta kutsutaan nimellä e-residency ja viroksi e-residentsus. Voi nauttia Suomen hulvattomista sossutuista ja asua vaikkapa Virossa tai Somaliassa. Yleisurheilun MM-kisoissa joku afrikkalainen nainen voitti ylivoimaisen maailmanmestaruuden Ruotsille. On saanut lumeavioliiton kautta Ruotsin kansalaisuuden kuukaudessa ja eronnut ja asuu Afrikassa kotimaassaan. EU-rekisteröinti (vapaa liikkuvuus) Jos olet EU-valtion, Pohjoismaan, Liechtensteinin tai Sveitsin kansalainen, et tarvitse oleskelulupaa Suomeen.


Voit oleskella ja työskennellä Suomessa vapaasti enintään kolmen kuukauden ajan. Euroopan Unioni eli EU on taloudellinen ja poliittinen liitto, johon kuuluu eurooppalaista jäsenvaltiota. Jäsenvaltioksi EU:hun voivat liittyä kaikki sellaiset Euroopan maat, jotka vastaavat jäsenvaltioille asetettuihin kriteereihin, ja jotka läpäisevät jäsenvaltioiksi pyrkiville maille asetetun koeajan kunnialla. Vastaavasti, jos asuu vakituisesti ulkomailla, ainoastaan Suomen kansalaisuus antaa perusteen Suomen valtion apuun esimerkiksi sota- tai kriisitilanteissa. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen asevelvollisuus.


Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen mukaan Suomella on paljon huippuosaajia houkuttelevia valtteja. Hei, ihan tosi, saanko kotiutusrahaa ja työnhakurahaa, jos palaa Suomeen? Vai estääkö Suomen kansalaisuus ykkösluokan sosiaalipummeilun, jos palaa suomalaisena mamuna maahan?


Kykeneekö aito ei-suomalainen sosiaalimamu käyttämään tuollaista järjestelmää hyväkseen ns. Kunhan se ei johda siihen, että jokaiselle maahantunkeutujalle annetaan Suomen kansalaisuus , eikä heitä voida sen jälkeen enää palauttaa, koska ovat Suomen kansalaisia! Kansalaisuus pitää ansaita osoittamalla Suomen kielitaito ja tekemällä normaalia työtä vähintään kymmenen vuotta.


Työttömiä, luku- ja kirjoitustaidottomia emme. Suomalaiseksi taas määritellään Suomessa syntynyt, suomalaisen geeniperimän omaava henkilö. Pelkkä kansalaisuus ei siis tee henkilöstä suomalaista, koska geeniperimä puuttuu. USA:n kansalaisuuden ottaessani jouduin vannomaan ettan kanna asetta minkään muun valtion hyväksi. Suomen kansalainen on eri asia, koska kansalaisuus voidaan myöntää henkilölle joka ei ole suomalainen.


Ajattelinpa siinä tilanteessa vain että parempi olla hiljaa asemastani Suomen armeijan reservin korpraalina ja toivoa ettei Suomi hyökkää mihinkään maahan lähiaikoina ja kutsu minua riveihin. EU:n kansalaisuus antaa haltijalleen joitakin tärkeitä lisäoikeuksia ja ‑velvollisuuksia. Tutustu omiin oikeuksiisi. Viron e- kansalaisuus on monien mielestä loistokeksintö. Sen avulla on helppoa hoitaa sähköisiä asioita Viron suuntaan.


Yrityksen perustaminenkin onnistuu Virossa täysin sähköisesti. Sitä varten kuitenkin tarvitset virolaisen henkilökortin. Helpointa se on saada hakemalla e- kansalaisuus. Hakeminen on yksinkertaista.


Valitse ensin alue. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille. Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit