perjantai 24. elokuuta 2018

Kela edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltuutus. Mikä edunvalvontavaltuutus on? Jokaisen pitäisi tehdä hoitotahto ja edunvalvontavaltuutus jo silloin, kun on vielä kunnossa. Tällainen asia on myös testamentti. Tästä syystä on hyvä tehdä edunvalvontavaltuutus hyvissä ajoin etukäteen, siis jo silloin, kun ensimmäistä kertaa mietitään valtuutusta asioiden hoitoon.


Kela ja vanhuspalvelut. Tähän tekstiin on koottu ajatuksia ja pohdintoja valtakirjan laatimista varten. Vesa Anttila esittelee omaa edunvalvontavaltuutustaan ja usein kysyttyjä kysymyksiä valtuutuksen laadinnasta. Se on valtakirja, jolla jokainen voi valtuuttaa haluamansa henkilön huolehtimaan asioistaan sen varalta, että tulee myöhemmin kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan. Valtakirjassa määritellään asiat, jotka valtuutus kattaa.


Sopimuskoneen älykkäällä edunvalvontavaltakirjan pohjalla laadit juuri itsellesi sopivan valtakirjan. Lomakkeet avautuvat napsauttamalla lataa-linkkiä. Toinen malleista on kaikista yksinkertaisin, ns. Oman edunvalvontavaltakirjan voi kukin räätälöidä haluamakseen.


Jos se, jonka etua on valvottava, on antanut edunvalvontavaltuutuksen ja edunvalvojan määrääminen saattaa aiheuttaa, että edunvalvontavaltuutus lakkaa kokonaan tai osaksi olemasta voimassa, valtuutetulle on varattava tilaisuus tulla asiassa kuulluksi. Muil­le elä­keyh­ti­öil­le pi­tää il­moit­taa mak­su­tie­to­jen muu­tok­sis­ta. Muuta mainittavaa: Onko tutkittavan sairaus tai toimintakyvyn rajoite sen kaltainen että hän sen vuoksi omalla toiminnallaan saattaa aiheuttaa itselleen taloudellista tai muuta vahinkoa? Huomio:Palvelu edellyttää JavaScriptin käyttämistä. Laita JavaScript päälle ja yritä sen jälkeen uudelleen.


Kaikki terveystietosi ja reseptisi yhdestä paikasta. Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, joka näyttää terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaasta ja hänen lääkityksestään. Hoitotahto kannattaa säilyttää samassa paikassa kuin edunvalvontavaltuutus. Tärkeää on kertoa läheisille ja omaisille asiapapereista ja niiden säilytyspaikasta. Oleellista on välittää tieto hoitotahdosta hoitaviin yksikköihin.


Sähköiseen Omakanta. Kun asiakas päättää tehdä edunvalvontavaltuutuksen, tulemme tekemään asiakirjan kotiin ja toimimme myös asiakirjan. Tavallista edunvalvojaa sitoo laki, jonka mukaan päämiehen omaisuutta ei saa hukata eikä siitä saa lainkaan antaa esim. Jos haluaa huolehtia läheisistään vielä pöpinäkin, pitää tehdä edunvalvontavaltuutus , jossa kertoo, miten toimitaan. Tässä blogissa on muistisairaalle tehty edunvalvontavaltuutus.


Valtioneuvoston asetus edunvalvojan palkkion suuruudesta. Osakesäästötili ei vaikuta opintotukeen, jos tililtä ei nosta rahaa. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Voit myös asioida palvelupaikassa. Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm.


Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita. Tässä vaiheessa henkilön omaa tahtoa voi jo olla vaikea selvittää. Pitkään vanhusten hoitajanakin työskennellyt Kuopanportti kannustaa jokaista laatimaan edunvalvontavaltuutuksen siltä varalta, että sairaus tai vammautuminen osuu kohdalle.


Jos sitä ei ole tehty lain edellyttämällä tavalla, valtakirjaa ei voida saattaa voimaan. Tähän tarvitaan täytetty hakemuslomake ja lääkärintodistus sekä ilmeisesti myös selvitys päämiehen omaisuudesta hakemushetkellä. Kanta-palvelujen kautta tietojasi käsitellään luotettavasti ja turvallisesti terveydenhuollossa.


Omakannasta näet omat terveystiedot ja reseptit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit