tiistai 21. elokuuta 2018

Sukuselvityksen tekeminen

Kaikki muut laskut ovat kolmansien osapuolten (=rekisterinpitäjien) laskuja. Omatoiminen sukututkiminen on mahdollista ma-ti ja to-pe klo 9-13. Vainajan sukuselvitys täyttää perunkirjoituksen vaatimukset ja sitä voidaan käyttää asioidessa pankissa ja maistraatissa.


Tilausmaksu ei sisällä viranomaisten ml. Sukuselvityksen tilausmaksu on euroa. Teemme sukuselvitykset luotettavasti ja ammattitaidolla. Sukututkimuksen tekeminen itsenäisesti. Itsenäisesti on mahdollista tutkia 1vuotta vanhempia tietoja.


Ylä-Savon seurakuntayhtymän jäsenseurakunnista Iisalmen, Lapinlahden ja Pielaveden seurakuntien mikrofilmit sijaitsevat Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissä. Mikrofilmien tutkiminen itsenäisesti on maksutonta. Etsimääsi sivua ei löytynyt. Sivu voi olla poistettu tai sen osoite voi olla muuttunut.


Voit käyttää hakutoimintoa etsimäsi tiedon löytämiseksi. Onko kuolinpesällä maksettavia laskuja? Ennen perunkirjoitusta voit maksaa vainajan tililtä vain kohtuulliset hautajaiskulut, virkatodistusten hankkimiskulut ja sukuselvityksen tekeminen.


Yksikin osakas voi maksaa tällaiset kulut ilman valtakirjaa muilta osakkailta. Kuolinpesän laskujen maksu hoituu konttorissa ilman ajanvarausta. Sukunimien alkuperä Leo Mirala 11. Sukukaavioiden alkuun: Erkki Terälä 1. Mantsinsaaren keskustelupalstalla: Venäläiset nimet Tämän aamun TV-3:n lähetyksessä nais toimittaja tivasi karjalaiselta mitä varten hänellä on Venäläinen sukunimi. Syy välienselvittelyyn ei suinkaan ole tämänpäivän tutkijan, ja toisaalta tällaiset episodit antavat oman lisävärinsä sukuselvityksiin.


Metodi ja lähteet Tutkimustyön aloittajan olisi syytä syventyä siihen, kuinka sukuselvityksen tekeminen metodisesti (menetelmällisesti) aloitetaan ja kuinka se etenee. Perunkirjoitus täytyy hoitaa kuukauden kuluessa kuolemasta. Muutenkin perillinen välttyy talouspulmilta varmimmin, kun tekee vainajan omaisuuden ja perimisjärjestysten selvittämisen mahdollisimman rehellisesti ja huolellisesti.


FamilySearch – Tree. Perukirjassa on oltava mukana sukuselvitys. FamilySearch - Tree -sovellus sopii oman sukupuun rakentamisen lisäksi erityisesti sukumuistojen säilömiseen. Siihen voi lisätä paitsi perustietoja sukulaisista, myös henkilöiden tärkeitä elämän etappeja kuten tietoja ammatista, sotilasarvosta tai muita titteleitä.


Seuraavassa kohdassa 1. Jos näissä tutkimuksissa osoittautuu vaikeaksi saada lähtöhenkilöä isovanhempien polvesta, niin tällöin siirrytään polvi nykypäivään päin, eli otettava lähtöhenkilöksi isä tai äiti. Alkututkimukset Kun lähtöhenkilöksi on valittu joku isovanhempien polvesta, tulee esille useimmiten seuraava tilanne: kaikkien. Jossain kohdassa omat ja elossa olevien sukulaisten tiedot loppuvat, mutta suvun historia tuskin päättyy vielä siihen.


Sen takia sukupuuhunsa jatkoa haluavan on siirryttävä esimerkiksi kirkonkirjojen pariin. Useimmista meistä tulee jossain vaiheessa kuolinpesän osakas eli perikunnan jäsen. Huonosti selvitetty kuolinpesä voi kylvää kalliin riidan siemenet sopuisaankin sukuun. Mikäli perittävä on asunut usealla paikkakunnalla, on syytä harkita sukuselvityksen teettämistä perunkirjan laatijalla.


Myös maistraatit avustavat uutena palvelumuotona toimeksiannon nojalla sukuselvityksen keräämisessä. Usein on kuitenkin tarkoituksenmukaista, että yksi taho huolehtii tarvittavien asiakirjojen hankinnasta. Lomakkeet ja ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit